Menu

Další

Cyklistika

Tirreno Adriatico - 7 etapa

Víťaz: Victor Campenaerts (Lotto Soudal)

konec

19.03.2019, 14:00 • Miroslav Kováčik sk

Je dobojované! Víťazom dnešnej individuálnej časovky sa stal belgický pretekár tímu Lotto Soudal Victor Campenaerts, ktorý dosiahol čas 11:23 minúty. V tesnom súboji zdolal o tri sekundy Taliana Alberta Bettiola a štyri Josa van Emdena. Poriadnu drámu sme videli aj na konci – v súboji o prvé miesto celkového poradia. Napokon sa teší Slovinec Primož Roglič, ktorý Brita Adama Yatesa v súčte siedmich etáp zdolal o jedinú sekundu. Na stupni víťazov túto dvojicu doplní Jakob Fuglsang. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa. (16:22:25)

Konečné výsledky pretekov Tirreno Adriatico:

1. Primož Roglič (Jumbo – Visma) 25:28:00 hod.
2. Adam Yates (Mitchelton – Scott) +0:01
3. Jakob Fuglsang (Astana) +0:30
4. Tom Dumoulin (Sunweb) +1:25
5. Thibaut Pinot (Groupama – FDJ) +2:32
6. Julian Alaphilippe (Deceuninck – Quick-Step) +2:34
7. Wout Poels (Team Sky) +2:42
8. Simon Clarke (EF Education First) +3:01
9. Sam Oomen (Sunweb) +3:12
10. Rui Costa (UAE Emirates) +3:18

Konečné výsledky dnešnej časovky:

1. Victor Campenaerts (Lotto Soudal) 11:23 min.
2. Alberto Bettiol (EF Education First) +0:03
3. Jos van Emdem (Jumbo – Visma) +0:04
4. Sebastian Langeveld (EF Education First) +0:06
5. Yves Lampaert (Deceuninck – Quick-Step) +0:07
6. Mads Pederesen (Trek – Segafredo) +0:08
7. Tom Dumoulin (Sunweb) +0:08
8. Rohan Dennis (Bahrain Merida) +0:09
9. Michael Hepburn (Mittchelton – Scott) +0:11
10. Filipp Ganna (Team Sky) +0:12.

CIEĽ

Neuveriteľná dráma! Víťazom 54. ročníka cyklistických pretekov Tirreno Adriatico sa napokon stáva PRIMOŽ ROGLIČ. Slovinský pretekár dnes zdolal britského súpera Adama Yatesa o 26 sekúnd, a tak v celkovom poradí dosiahol o jednu sekundičku lepší čas.

CIEĽ

Primož Roglič išiel počas celej časovky na hrane absolútneho rizika. Napokon prichádza do cieľa s časom 11:36 minúty, čo mu stačí na konečné jedenáste miesto. Zároveň je jasné, že Adam Yates sa dnes musí zmestiť do dvanástich minút, inak nevyhrá.

CIEĽ

Jakob Fuglsang prichádza do cieľa a je jasné, že si udrží tretie miesto v celkovej klasifikácii. Dnes ho síce Tom Dumoulin zdolal, ale pred touto etapou na Dána v službách Astany strácal priepastných 80 sekúnd.

4,4 km

Podľa údaju z medzičasu je Primož Roglič o sedem sekúnd rýchlejší než Adam Yates. No, zatiaľ to vyzerá lepšie pre Brita, ktorý má stále k dispozícii konformný náskok. Musí však dobre prejsť aj druhú časť.

CIEĽ

Ďalším mužom v cieli, ktorého nám ponúkla talianska réžia, je holandský expert na boj s chronometrom Tom Dumoulin. Ten dosiahol čas 11:31 a zaraďuje sa na siedme miesto. Dnešným víťazom sa strane Victor Campenaerts.

ŠTART

Ako posledný začína dnešnú časovku líder celkového poradia Adam Yates z tímu Mitchelton – Scott. Jeho hlavným cieľom je dosiahnuť maximálne o 24 sekúnd horší čas než Slovinec Primož Roglič.

CIEĽ

Sam Oomen prichádza do cieľa s výraznou stratou na vedúcu priečku. Holanďan dosiahol čas 12:15 minúty, čím o jednu sekundu zaostal aj za našim Petrom Saganom. Okrem toho sú na trati aj Jakob Fuglsang či druhý muž celkového poradia Primož Roglič.

ŠTART

Na trati sú aj ďalší jazdci, ktorí bojujú o čo najlepšie umiestnenie v celkovom poradí. Do pedálov už šliape včerajší víťaz Julian Alaphilippe a o dve minúty neskôr vyštartoval aj Holanďan Tom Dumoulin.

CIEĽ

Televízneho kamery si ho skoro nevšímali a on takmer vyhral dnešné preteky. Reč je o Albertovi Bettiolovi z tímu EF Education First. Ten dnes veľmi prekvapil a s časom 11:26 minúty zaostal za Victorom Campenaertsom iba o dve sekundy.

ŠTART

Odštartoval Sam Oomen – ôsmy muž celkového poradia a líder súťaže do 25 rokov. Okrem toho vidíme na trati už aj zelený dres pre najlepšieho vrchára, ktorý si vybojoval Kazach Alexej Lutsenko.

CIEĽ

Vincenzo Nibali sa zaraďuje na 34. miesto, pričom jeho čas dosiahol bez jednej sekundy hodnotu dvanástich minút. Následne prešiel cieľom aj Jan Polanc, ale ten dopadol oveľa horšie a už teraz figuruje v šiestej desiatke priebežného poradia.

CIEĽ

V cieli máme ďalších dvoch skúsených borcov. Greg van Avermaet predviedol dobrý výkon a s mankom 29 sekúnd sa zaraďuje na priebežné 25. miesto. Robert Gesink dopadol horšie a jeho čas sa zastavil až na hranicou dvanástich minút.

CIEĽ

V cieli je aj belgický pretekár Tim Wellens, ktorý dlhodobo pôsobí v tíme Lotto Soudal. Držiteľ 21 etapových víťazstiev dnes ďalšie nepridá, pretože časomer sa pri jeho mene zastavil až na hranici 11:58 minúty. To stačí rodákovi z mesta Sint-Truiden až na pozíciu vo štvrtej desiatke.

CIEĽ

José Gonçalves takisto príliš svojim výkonom neohromil a momentálne mu patrí miesto až v polovici tretej desiatky. Okrem toho sme videli odštartovať obhajcu víťazstva spomínanej nadchádzajúcej monumentálnej klasiky Vincenza Nibaliho.

Tirreno Adriatico - 7 etapa

Víťaz: Victor Campenaerts (Lotto Soudal)

konec

Zpět na online


Statistiky:
Štartovné časy vybraných pretekárov:
13:30 - Tony Martin (Jumbo - Visma)
13:43 - Victor Campenaerts (Lotto Soudal)
13:54 - Maciej Bodnar (Bora-Hansgrohe)
14:02 - Peter Sagan (Bora-Hansgrohe)
14:10 - Rohan Dennis (Bahrain Merida)
14:19 - Silvan Dillier (AG2R La Mondiale)
14:39 - Stefan Küng (Groupama - FDJ)
14:46 - Yves Lampaert (Deceuninck - Quick-Step)
15:12 - Zdeněk Štybar (Deceuninck - Quick-Step)
15:19 - Nelson Oliveira (Movistar)
15:21 - Jonathan Castroviejo (Team Sky)
15:22 - Roman Kreuziger (Dimension Data)
15:29 - Tim Wellens (Lotto Soudal)
15:35 - Vincenzo Nibali (Bahrain Merida)
15:41 - Alexej Lutsenko (Astana)
15:55 - Julian Alaphilippe (Deceuninck - Quick-Step)
15:57 - Tom Dumoulin (Sunweb)
15:59 - Jakob Fuglsang (Astana)
16:01 - Primož Roglič (Jumbo - Visma)
16:03 - Adam Yates (Mittchelton - Scott)