Menu

Fotbal

Mistrovství světa U20

Ukrajina – Jižní Korea

3:1

konec (1:1)

15.06.2019, 18:00 • Lodž Stadium, Lodž • Finále • Vít Schück (@VitSchuck)

To už je z mistrovství světa dvacetiletých vše. Já se s vámi loučím a přejí příjemný zbytek sobotního večera. (20:17:47)

Nyní už si přicházejí pro zlato ukrajinští fotbalisté. Valerij Bondar poté pozvedl také pohár pro vítěze mistrovství světa hráčů do dvaceti let.

Jako první si přicházejí pro stříbrné medaile korejští mladíci v čele s kapitánem Tae-hyeon Hwangem nebo největší hvězdou útočníkem Valencie Kang-in Leem.

Kang-in Lee si se stříbrem odveze z turnaje také trofej pro nejlepšího hráče celého turnaje.

Nejlepším gólmanem turnaje je vyhlášen ukrajinský Andrej Lunin!
Držení míče: 50 % : 50 %.
Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 4:7. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 14:14.
Ukrajina bere zlato z mistrovství světa hráčů do dvaceti let! Korejci jsou po finále zklamaní, ale i druhá pozice je pro ně obrovský úspěch!

Finále mělo raketový start. Již ve druhé minutě fauloval v pokutovém území Kang-in Leeho Danylo Beskorovajnyj, sám faulovaný pokut penaltu proměnil a poslal Koreu do rychlého náskoku. Od té chvíle se ale diktovala tempo hry Ukrajina, který byla také odměněna vyrovnání ještě do konce první půle. Po standardní situaci nešťastně přikopl Lee míč do pohybu Vladyslvu Suprjahovi, který poté umístil střelu k tyči.

Po změně stran poslal Ukrajince do vedení opět Vladyslav Suprjaha, který tentokrát zužitkoval Konopljovu nahrávku do běhu a zakončení už nedělalo ukrajinskému útočníkovi žádný problém. Poté se dostali do tempa i hráči z Asie, ale proti skvěle chytajícímu Luninovi se nedokázali prosadit. Navíc v samém závěru pečetil ukrajinské zlato individuální akcí Giorgij Citajšvili, který prostřelil Leeho z levé strany.

Ukrajinská radost ihned po závěrečném hvizdu

90+6

Konec zápasu.

90+5

Korejci se ještě snaží útočit, ale na vyrovnání už nemají téměř žádný čas. Kang-in Lee měl míč pod kontrolou, ale ve zhuštěném prostoru neměl kudy vystřelit.

90+4

Střídající Oleksij Kaščuk schytal pořádně tvrdý zákrok při hlavičkovém souboji ve středu pole. Po odpískaném faulu mohou Ukrajinci ušetřit další sekundy.

90+3

Nechybělo mnoho a po centru Leeho zakončoval ve středu vápna Jeon. Tísněný střídající hráč ale v solidní příležitosti balon jen lehce tečoval.

90+1

Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase pět minut.

90

90. Giorgij CITAJŠVILI - 3:1

90

Ukrajina právě vstřelila branku!
Ukrajinci se stanou mistry světa! Jung-min Kim zaváhal v rozehrávce, následně se dostal k individuální akci GIORGIJ CITAJŠVILI, který si ještě před vápnem obhodil Ji-sol Leeho a nakonec poslal balon nechytatelně ke vzdálenější tyči.

90

Střídání v týmu Ukrajina: ze hřiště odchází Serhij Buleca, přichází Oleksij Kaščuk.

Ukrajina – Jižní Korea

3:1

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 36. Suprjaha, 53. Suprjaha (Konoplja), 90. Citajšvili – 5. Lee Kang-in (pen.)

Karty:   88. Konoplja (UKR) – 35. Kim Hyun-woo (KOR), 56. Lee Jae-ik (KOR), 80. Oh Se-hun (KOR)

Držení míče: 50 % : 50 %.
Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 4:7. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 14:14.

Ukrajina: Lunin – Konoplja, Safronov, Bondar (C), Beskorovajnyj, Kornijenko – Citajšvili, Chachljov (57. Čech), Dryšljuk, Buleca (90. Kaščuk) – Suprjaha (64. Sikan).
Náhradníci: Kučeruk, Riznyk – Veremijenko, Čech, Sikan, Musolitin, Ustymenko, Snurnicyn, Kaščuk.

Jižní Korea: Lee Gwang-yeon – Lee Ji-sol, Kim Hyun-woo, Lee Jae-ik – Hwang Tae-hyeon (C), Kim Se-yun (46. Um Won-sang), Kim Jung-min, Cho Young-wook (65. Jeon Se-jin), Choi Jun (82. Lee Kyu-hyuk) – Lee Kang-in, Oh Se-hun.
Náhradníci: Park Ji-min, Choi Min-soo – Jeon Se-jin, Lee Kyu-hyuk, Um Won-sang, Go Jae-hyeon, Park Tae-jun, Jeong Ho-jin, Kim Ju-sung, Lee Sang-jun.

Rozhodčí: Elfath – Atkins, Parker (vš. USA)