Menu

Další

Tiskové konference

Nominační tisková konference Českého Florbalu před MS 2018 v Praze

konec

13.11.2018, 11:00 • Týna Zíková (@tyn_zikova)

Nominace je známa! To je ode mě pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a přeji krásný zbytek úterního dne. Těším se u dalších online textových přenosů. Na shledanou! (11:42:58)
Tisková konference právě skončila.
V letošní nominaci se nachází i několik nováčků v rámci seniorského MS. Mezi ně patří Jiří Bauer, Lukáš Bauer, Adam Delong, Martin Kisugite, Mikuláš Krbec, Filip Langer, Martin Pražan a Josef Rýpar.
Petri Kettunen: "Cílem je určitě získání medaile. Za poslední rok a půl však sledujeme nejvíce rozvoj. Musíme se soustředit na náš výkon, který stále roste."
Filip Šuman: "Pro Český florbal se jedná o třetí šampionát konaný zde. Máme letos velmi těžký úkol, který doufáme splníme. A to je ponechání alespoň jedné sady medailí. V roce 1998 jsme se umístili na 6. místě, v roce 2008 do bylo 4. místo."
„Každého soupeře bereme velmi vážně. Musíme si dát pozor na Lotyšsko, které nás v minulosti dokázalo pozlobit,“ dodává Petri Kettunen.
Petri Kettunen: "Zahajovací utkání je vždy výzvou, nezáleží na tom, jakého chytnete soupeře. Hráči si musí projít tím prvním dojmem z atmosféry, je to náročné. Bude to velmi zajímavé."
Česko má ve skupině A soupeře s Německa, Lotyšska a Švýcarska.
Petri Kettunen: "Mám připravený plán pro každého hráče, aby věděli jakou roli bude každý hráč plnit. Pro tým budou velmi důležité zkušenosti Milana Garčara, který před 10 lety odehrál domácí šampionát v Praze."
Petri Kettunen: "Národní tým se chystá na soustředění na Tenerife. Zejména se bude pracovat na dynamice. Chceme utužit tým a kvalitně se připravit na soupeře."
David Zlatník: "Domácí mistrovství je obrovská radost, ale i obrovský tlak z venku. Doufáme, že se vše podaří."

Video Českého Florbaluk k nominaci

Nejmladším hráčem je Filip Langer (16 let), nejstarším je Milan Garčar. Na svém 5. mistrovství se objeví Milan Garčar, Matěj Jendrišák a Milan Tomašík. Milan Tomašík by měl dosáhnout na milník 100. zápasu za národní tým.
Petri Kettunen: „První výběr širší nominace byl velmi těžký, vybrat 20 bylo ještě těžší. Sledovali jsme výsledky všech utkání hráčů, také jsme velmi hluboko sledovali statistiky. Klíčové pro nás bylo velmi férové konkurenční prostředí, které nezáleželo na věku."
Útočníci:
Marek Beneš
Jiří Curney
Adam Delong
Patrik Dóža
Matěj Jendrišák
Mikuláš Krbec
Filip Langer
Tom Ondrušek
Josef Rýpar
Daniel Šebek
Milan Tomašík
Obránci:
Jiří Bauer
Milan Garčar
Martin Kisugite
Ondřej Němeček
Martin Pražan
Patrik Suchánek
Lukáš Veltšmíd
Hráči nominovaní na MS:

Gólmani:
Lukáš Bauer
Lukáš Souček
Filip Šuman: "Do mistrovství nás čeká pouhých 18 dní, takže přípravy jsou v plném proudu. Jsme rádi, že je o šampionát velký zájem i od skupin lidí, od kterých jsme to nečekali. Nechceme nabízet atraktivní florbal pouze v O2 aréně, ale i v rámci fanzón v krajských městech."
Tiskové konference se účastní Filip Šuman, prezident Českého florbalu, David Zlatník, člen výboru a trenér národního týmu Petri Kettunen.
Tisková konference právě začala.

Nominační tisková konference Českého Florbalu před MS 2018 v Praze

konec