Menu

Fotbal

Liga mistrů

FK Šachtar Doněck – Atalanta Bergamo

0:3

konec (0:0)

11.12.2019, 18:55 • OSK Metalist Stadion • Skupina C • Michal Luxa (@MisakMispulin)

Tipsport: 2.75 3.73 2.55 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S konstatováním, že Atalanta Bergamasca Calcio postoupila s Manchesterem City do jarní fáze Ligy Mistrů, se loučím a přeji vám příjemné sledování další zápasů nejlepší evropské soutěže. (20:57:40)
Atalanta Bergamasca Calcio byla ve skupině C neustále poslední, přesto se raduje z postupu do jarní části Ligy Mistrů. Naopak Šachtar Doněck měl před posledním kolem nejlepší výchozí pozici a musí se spokojit s Evropskou ligou.

Ve druhém poločase italský celek stupňoval svou aktivitu a výrazně mu pomohl střídající Ukrajinec Ruslan Malinovskyj. po jeho příchodu se totiž hra výrazně oživila. Ovšem nemohu se zbavit dojmu, že Luis Muriel měl být za bezbrankového stavu vyloučen. Jenže rozhodčí se nad jeho zákrokem smiloval, čímž udržel Atalantu v boji o postup. Pokud se ale podíváme na statistiky duelu, zvítězil aktivnější tým.

90+5

Konec zápasu.

90+4

90+4. Robin GOSENS - 0:3

90+4

Bergamo právě vstřelilo branku!
Tohle je podtrhnutí smůly při výkonu Šachtaru! Taras Stěpaněnko chtěl hrát malou domů, ovšem nevšiml si, že za ním stál ještě ROBIN GOSENS, který zblízka překonal domácího gólmana.

90+2

Po centru od rohového praporku vystartoval z brankové čáry Pierluigi Gollini, který vyšplhal nejvýše do vzduchu, čímž nedal příležitost domácímu mužstvu.

90+1

Z hranice pokutového území vystřelil do levého spodního rohu branky Alan Patrick, jehož pokus vyrazil Pierluigi Gollini. Hostující brankář předvedl parádní zákrok a Doněck bude rozehrávat roh.

90+1

Sotva přišel na zelený pažit, hned viděl Hans Hateboer (Atalanta BC), jenž šlapákem atakoval soupeře.

90

Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Alejandro Gómez, přichází Hans Hateboer.

89

O centr z pravé strany se pokusil Serhij Kryvcov, jenže míč zastavil Alejandro Gómez. Ovšem Doněck se k balonu vrátil a pokračuje v kombinační hře.

87

Krásnou ránou z dálky se prezentoval Ruslan Malinovskyj, jehož zakončení vyrazil Andrij Pjatov. Celou situaci ještě dobíhal Mario Pašalić, ale dříve byl u míče obránce.

86

Šachtar Doněck stále kombinuje na útočné polovině, ovšem Ismaily orazítkoval břevno! Júnior Moraes poslal míč za šestnáctku, odkud přišlo zákončení, které skončilo na brankové konstrukci. Po následném rohovém kopu hlavičkoval Manor Solomon, jenž zamířil těsně vedle pravé tyče.

85

Hráči v oranžových dresech drží míč a ještě se pokusí o zázrak. Jenomže pas za obranu byl dlouhý a zamířil až k brankář. Pierluigi Gollini rychle rozehrál a spoluhráči táhnou akci do bezpečných míst.

84

Na hranici šestnáctky převzal míč hostující kapitán, který si hodil míč na levou nohu. Jeho pokus by mířil k levé tyči, kdy zakončení nezastavil Serhij Kryvcov.

83

Téměř nikdo na Ukrajině nebral nic jiného než postup Šachtaru Doněck. Domácí celek měl nejlepší výchozí pozici, kterou kvůli nedisciplinovanosti ztratil.

80

80. Mario PAŠALIĆ - 0:2

80

Bergamo právě vstřelilo branku!
O postupujícím je rozhodnuto! Téměř od rohového praporku rozehrával standardní situaci Ruslan Malinovskyj, z jehož kopačky mířil míč před branku. MARIO PAŠALIĆ se po balonu natáhl a jemnou teči jej umístil za brankovou čáru. Asistence: Ruslan Malinovskyj.

79

V koncovce zápasu čeká ukrajinský tým těžká práce, v deseti lidech musí totiž vyrovnat, jinak poputuje pouze do jarní části Evropské ligy. Naopak Atalanta Bergamasca Calcio by zůstala v Lize Mistrů.

FK Šachtar Doněck – Atalanta Bergamo

0:3

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 68. Castagne, 80. Pašalić (Malinovskyj), 90+4. Gosens

Karty:   50. Patrick (SAC), 63. Dodô (SAC) – 23. Muriel (ABC), 75. Freuler (ABC), 90+1. Hateboer (ABC)   77. Dodô (SAC)

Držení míče: 53 % : 47 %.
Střely na branku: 2:8. Střely mimo: 4:7. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 11:16.

FK Šachtar Doněck: Pjatov – Dodô, Kryvcov, Matvijenko, Ismaily – Patrick, Stěpaněnko – Tetê (59. Marlos), Kovalenko (71. Solomon), Taison (C) – Júnior Moraes.
Náhradníci: O. Ševčenko – Antônio, Dentinho, Konopljanka, Chočolava, Marlos, Solomon.

Atalanta Bergamo: Gollini – A. Masiello (61. Malinovskyj), Djimsiti, Palomino – Castagne, de Roon, Freuler, Gosens – Pašalić – A. Gómez (C) (90. Hateboer), Muriel (71. Ibañez).
Náhradníci: Sportiello – Arana, Barrow, Hateboer, Ibañez, Malinovskyj, Traore.

Rozhodčí: Felix Zwayer – Thorsten Schiffner, Marco Achmüller (všichni GER)