Menu

Další

Tiskové konference

Mimořádná tisková konference FC Fastav Zlín

konec

17.01.2019, 11:30 • Jan Kobylík

Tisková konference je u konce. Děkuji za pozornost. (12:17:02)
Roman Pivarník, nový trenér FC Fastav Zlín: “Do Brna jsem šel ve velmi těžké situaci. Teď jdu naopak k mužstvu, které je stabilizované.”
Roman Pivarník, nový trenér FC Fastav Zlín: “Délku smlouvy jsem úplně neřešil. Domluvili jsme se na 2.5 roku. Pro mě je mnohem důležitější, aby se týmu dařilo.”
Zdeněk Grygera, sportovní ředitel klubu: “Celý zbytek realizačního týmu zůstává. Nemíníme měnit náš herní systém. Času není moc, ale ani málo. Dnes začínáme a čekají nás tři zápasy v Turecku.”
Roman Pivarník, nový trenér FC Fastav Zlín: “Znám Gajiče, kdy za mě přicházel do Bohemky. V Plzni jsem trénoval Poznara. Se Zdeňkem Grygerou jsme se už dříve bavili, že bychom mohli uzavřít spolupráci. Teď na to přišel čas.”
Roman Pivarník, nový trenér FC Fastav Zlín: “O případných posilách jsme se bavili, ale bylo na to hodně málo času. Během přestávky kdy jsem netrénoval jsem si pořádně odpočinul, věnoval se dětem a rodině.”
Roman Pivarník, nový trenér FC Fastav Zlín: “Vím o tom, jaké má Zlín výkonnostní výkyvy mezi podzimem a jarem. Také jsem zaznamenal výhru Zlína v poháru, která jej dostala do Evropské ligy. Se zahraničními hráči nemám problém, ale chtěl bych, aby byl základ postavený na hráčech české národnosti.”
Roman Pivarník, nový trenér FC Fastav Zlín: “Času na přípravu je dostatek. Je to klub, který je stabilizovaný. Podívám se na to, co vše se odtrénovalo. Mám dostatek času na to, abych mužstvo poznal.”
Roman Pivarník, nový trenér FC Fastav Zlín: “Zlín jsem sledoval a zvenku mám o něm velký přehled. Je potřeba však poznat mužstvo také zevnitř. Vím, že hráli systémem 3-5-2, které Zlínu fungovalo. Toto rozestavení jsem občas praktikoval i v Plzni a není to pro mě nic nového. Běžně hrávám 4-2-3-1, ale záleží to hlavně na tom, jak je to mužstvo poskládané.”
Zdeněk Grygera, sportovní ředitel klubu: “Jméno trenéra Pivarníka bylo pro nás první variantou. Hned na první schůzce jsme se domluvili a mělo to rychlý spád. Dobře se známe a několikrát jsme se o fotbale bavili. A to co se hned zpočátku nekomplikuje, by mohlo fungovat.”
Roman Pivarník, nový trenér FC Fastav Zlín: “Nabídka přišla velmi rychle, ale tohle přináší život. Jsem velmi rád, že můžu ve Zlíně začít trénovat.”
Zdeněk Grygera, sportovní ředitel klubu: “Jsem rád, že jsme se na této spolupráci domluvili. Myslím si, že by toto mělo fungovat. Domluvili jsme se na 2.5 leté smlouvě. Vzájemná spolupráce začíná už dnes, kdy trenér Pivarník povede odpolední trénink na Vršavě.”
A je to tady. Novým zlínským trenérem se stává Roman Pivarník. Tento zkušený trenér dříve vedl Viktorii Plzeň. Jeho poslední angažmá bylo ve Zbrojovce Brno, kde skončil v srpnu loňského roku.

První část tiskové konference končí. Za malou chvíli bude představen nový trenér fotbalového Zlína.
Michal Bílek, hlavní trenér FC Fastav Zlín: “Obrovsky bych chtěl poděkovat zlínským fanouškům. Takovou přízeň jako tady jsem dlouho nezažil. Nechci aby to brali tak, že utíkám. Práce tady mě obrovsky bavila a rád by se sem jednou vrátil.”
Michal Bílek, hlavní trenér FC Fastav Zlín: “Trénoval jsem český nároďák, vím, co to obnáší. Baví mě každodenní práce v klubu, ale trénovat národní tým je obrovská čest. Smlouva je na rok s opcí.”
Michal Bílek, hlavní trenér FC Fastav Zlín: “Astana je přední evropský klub, vypadla s ním třeba Slavie. Pokud podepíšu smlouvu, tak chci vidět co nejvíce zápasů, abych si udělal obrázek o fotbale v Kazachstánu. Budu bydlet v Astaně. Myslím si, že aklimatizace pro mě nebude problém. Celou dobu budu v Kazachstánu. S sebou si vezmu jednoho asistenta. Moje angličtina není úplně dobrá, ale rusky jsem se učil a za pár měsíců se do toho dostanu.”
Michal Bílek, hlavní trenér FC Fastav Zlín: “Načasování není ze strany Zlína ideální, uvědomuju si to. Zlínu ale budu držet palce a věřím, že se splní svůj cíl – umístit se do šestého místa. Loučení s hráči nebylo úplně jednoduché a nebylo mi to úplně příjemné. Kabinu jsem si během půl roku utvořil ku obrazu svému.”
Michal Bílek, hlavní trenér FC Fastav Zlín: “Kontaktoval mě jeden manažer z Gruzie, se kterým jsem už jednou jednal. S Miroslavem Beránkem jsem ještě nemluvil, určitě se s ním ale spojím.”
Michal Bílek, hlavní trenér FC Fastav Zlín: “Vést jakýkoliv národní tým je čest, nabídka je velmi zajímavá. Mluvil jsem s prezidentem svazu, tam se vše ujasnilo. Měli o mě zájem, domluvili jsme se na podmínkách, setkání bylo velmi rychlé. Zítra tam letím znova, nastoupit bych měl od začátku února. V únoru nás čekají dva přípravné zápasy, v březnu začne samotná kvalifikace o Euro.”

Mimořádná tisková konference FC Fastav Zlín

konec