Menu

Hokej

Euro Hockey Tour

Finsko – Česko

3:0

konec (1:0, 2:0, 0:0)

10.11.2018, 16:55 • Hartwall arena • Jan Tajzler (@HonzaTajzler)

Je dobojováno, český tým ani ve druhém utkání na turnaji Karjala neslaví vítězství. Naopak domácí Finové dali zapomenout nepovedenému utkání s Ruskem a slaví zasloužené vítězství. Suomi rozhodli o svém dnešním triumfu ve druhé třetině. V závěrečném dějství nepřipustili zdramatizování utkání a pohodlně kontrolovali svůj tříbrankový náskok. Češi budou mít další pokus hned zítra, kdy vyzvou dosud neporažený výběr Ruska. Já se s vámi pro dnešek loučím, děkuji vám za pozornost při sledování přenosu a z finských Helsinek přeji příjemný zbytek sobotního večera. (19:08:42)
Nejlepšími hráči utkání byli vyhlášeni:

Robert Kousal (CZE)
Petr Zámorský (CZE)

Arttu Ruotsalainen (FIN)
Sakari Manninen (FIN)

Neužitečnějším hráčem týmu byl vyhlášen:

Veini Vehviläinen (FIN)

Konec zápasu.

59:43

Finové zodpovědně brání, kotouč míří až k Bartošákovi.

58:50

Češi usilují v početní výhodě alespoň o čestný zásah, dvěma střeleckými pokusy se nyní prezentoval Kubalík, ale nijak zvlášť nevyvedl z míry finského brankáře Vehviläinena.

58:32

Na finské straně se bude vylučovat, dvě minuty fasuje Palve Oula a trenér Říha svolává své hráče k poradě.

58:32

Bohužel, tak trochu trend dnešního utkání ze strany českého týmu, nepřesná rozehrávka končí zakázaným uvolněním.

58:00

Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.

57:30

Pesonen znovu ve slibné asistenci, tentokrát předložil kotouč z rohu pásma Leskinenovi, ten byl v tutové příležitosti, ale v tváří v tvář Bartošákovi nedokázal uspět!

56:45

Finové ani v závěru třetí třetiny nepřipouštějí zmatky ve své obranné třetině, přítomnost Čechů zvládají bez větších problémů.

56:01

Hertikainen znovu vykouzlil příležitost pro svého spoluhráče, tentokrát vyzval ke skórování Manninena, jenž dlouze mířil, ale svou druhou trefu v utkání zatím nepřidal, neboť ze slibné pozice branku minul.

54:25

Češi hrají v plném počtu.

54:20

Rajala nyní prudkou střelou prověřil Bartošáka, ten pohotově vyrazil levým betonem a kotouče následně odpálil do bezpečí Hanzl.

54:05

Do finské kombinace nyní vložil svou hůl Sekáč a Češi znovu můžou vydechnout.

53:27

Horák si vyměnil kotouč s Lencem a dokázal vývozem kotouče do útočného pásma osvobodit český tým, stačil i zakončit, ale jeho střela zamířila mimo finskou klec.

52:25

Komplikace pro český tým, dvě minuta za držení inkasuje Milan Doudera.

52:17

Eronen nyní obdržel přihrávku od Hartikainena a dostel se do bekhendového zakončení, Bartošákovi kotouč poskakoval v brankovišti, český brankář jej však nakonec včas zpacifikoval.

51:38

Zámorský poslal puk do jízdy Kousalovi, ten už připravoval vše k zakončení, ale v klíčové fázi mu kotouč sjel z hole.

50:53

Nyní se Češi na chvíli usadili před Vehviläinenem, od modré čáry vypálil Musil, ale finský brankář měl na jeho pokus dostatečný výhled a bez větších problémů kotouč vyrazil.

49:36

Finům se znovu daří držet kotouč v útočném pásmu, kde rozjíždí kombinaci.

48:37

Kolář nyní v souboji s dorážejícím Hartikainenem, oba borci upadli k ledu, ale kotouč pro své spoluhráče vybojoval finský útočník.

47:58

Bartošák kryje pokus Nättinena, jenž pálil z pravého křídla, vhazovat se bude po jeho levici.

47:28

Finové hrají v obranném pásmu na jistotu, s kotoučem se příliš nemazlí a posílají jej do středního pásma.

46:39

Horák nyní našel přihrávkou přes šíří pásma najíždějícího Pavlíka, tomu však zakončení z první nevyšlo dle představ a kotouč zamířil do ochranné sítě.

46:15

Pohledná akce v podání domácích borců, Hartikainen si narazil kotouč s Manninenem a vypálil, jeho bombu však Bartošák dokázal vyrazit do ochranné sítě.

45:42

Hynek Zohorna zkoušel do samostatného úniku poslat svého spoluhráče Kubalíka, jenž prvně jmenovanému přihrávka nevyšla podle představ, a i když se Kubalík po kotouči natahoval, zakázanému uvolnění nezabránil.

44:53

Finové kontrolují kotouč, k ohrožení Bartošákovy svatyně se však zatím opětovně nedostávají.

43:53

Finové se s lehkostí dostali zpět do útočného pásma, kde se snaží znovu ovládnout výsostné území českého týmu.

43:35

Zdráhalovi se podařilo projít přes střední pásmo a už se chystal k zakončení, jenž s krátkým zpožděním mu čárový rozhodčí odpískal ofsajd.

42:39

Manninen nyní dokázal šikovně obstřelit bránícího Musila a Bartošák musel pohotově reagovat, český brankář svou vyrážečku vytáhl včas.

42:17

Zakázané uvolnění Česka.

41:10

Češi to zatím zkoušejí bez úspěchu, ve středním pásmu navíc vystihl jejich počínání Palve a dostal se za útočnou modrou čáru, odkud okamžitě pálil, jeho pokus zblokoval bránící Zámorský.

40:27

Češi se v úvodu třetí třetiny znovu snažili projít do útočného pásma, ale znovu jim vystavila stopku pozorná obrana finského mužstva.

40:01

Začala třetí třetina.
Finové ve druhé třetině dokázali ještě přidat na tempu a brankáře Bartošáka znovu dokázali pořádně zaměstnat. Druhá branka Finů se dostavila v čase 26:28, když bránícího Krejčíka aktivně napadal Joonas Nättinen a vytěžil z toho dvoubrankové vedení pro Finsko. Češi se mohli do zápasu vrátit v přesilových hrách, ale ani ani v jedné z nich se českému týmu nepodařilo vsítit potřebný kontaktní gól. Finové trestali a v čase 32:16 jim dodal klid Sakari Manninen. Domácí tým druhou třetinu dohrál s přehledem a kontroloval kotouč na svých holích. Češi budou muset do třetí třetiny změnit úplně vše, pokud chtějí pomýšlet na zdramatizování dnešního utkání. Třetí třetina odstartuje v 19:30.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:40

Finové kontrolují závěr druhé třetiny s kotoučem na holi a vyčkávají, zda-li se v české obraně přeci jen neobjeví ještě nějaká skulinka.

39:00

Aaltonen nyní připravil zakončení pro Rajalu, tomu však střela ideálně nesedla a kotouč skončil mimo českou branku.

38:14

Řepík nyní vystihl finskou kombinaci, ale Češi se s kotoučem opět dostali pouze do středního pásma.

37:15

Češi se na chvíli dostali z finského sevření, ale ve středním pásmu se kotouče chopil Ruotsalainen a okamžitě vyrazil znovu zaměstnat brankáře Bartošáka, jenž musel krotit jeho střelu z levého kruhu, vhazovat se bude v českém obranném pásmu.

37:00

Finové znovu usazeni v české třetině.

36:02

Finové podřadili, přesto jsou nadále pány nad kotoučem, Češi se po třetí inkasované brance nedostávají prakticky k žádné útočné aktivitě.

35:24

Lehtonen nyní našel výborně najetého Palviho, jenže ten se s kotoučem dostal až do příliš ostrého úhlu, ze kterého měl velmi těžké překonat českého brankáře.

34:30

Lehtonen se nyní velmi snadno dostal ke kotouči mezi kruhy, možná byl sám překvapen, že není nikým bráněný a tak trochu zbrkle vypálil, zbrklý ale rozhodně nebyl zákrok brankáře Bartošáka, který jeho střelu od své branky odvrátil.

33:58

Český tým se nyní nemůže dostat ke kotouči, naproti tomu Finové znovu hledají cesty ke kombinaci.

32:16

32:16 Sakari MANNINEN - 3:0

32:16

Finsko právě vstřelilo branku!
Finský protiútok končí třetí brankou v české síti! Kotouč do útočného pásma dopravil SAKARI MANNINEN, jeho první ránu dokázal ještě zablokovat bránící Doudera, kotouč se však finskému střelci odrazil zpět na hůl a ve svém druhém pokusu už finský borec zamířil přesně a rozjásal zaplněnou Hartwall arenu potřetí. Bez asistence.

31:25

Finové hrají v plném počtu.

31:14

Ruotsalainen přerušil českou kombinací a osvobodil svůj tým.

30:40

Nyní se ke střele z hranice levého kruhu dostal Kubalík, mířil do růžku finské branky, jenže zde byla jako první pohotová lapačka brankáře Vehviläinena.

30:17

Českému týmu se v početní výhodě příliš nedaří, Finové znovu vyhazují a zatím soupeři nepovolili útočnou kombinaci.

29:25

Český tým bude mít příležitost pro snížení stavu utkání, dvě minuty za sekání fasuje finský obránce Teemu Kivihalme .

28:20

Češi marně pokračují v dobývání útočného pásma, Finové předvádí spolehlivou obranu a momentálně se nikam neženou, jakoby měli momentálně splněno a čekají s čím se vytasí český tým.

27:15

Příležitost pro český tým, dvě minuty za držení obdržel finský obránce Petteri Lindbohm.

26:28

26:28 Joonas NÄTTINEN - 2:0

26:28

Finsko právě vstřelilo branku!
Finové slaví v dnešním utkání podruhé! Celá situace začala jízdou Pessonena, jenž vypálil z levého křídla. Bartošák kotouč pouze vyrazil před sebe, ale na pomoc mu byl k dispozici obránce Krejčík, jenže ten si nevšiml dojíždějícího JOONASE NÄTTINENAN, jenž českému obránci sebral kotouč a vstřelil jej do odkrytého prostoru v brance Bartošáka. Asistence: Harri Pesonnen.

25:47

Českému týmu stále chybí jednoduchost v přechodu pře střední pásmo, Finové jsou při obrané vlastní třetiny velmi zodpovědní a při každé příležitosti vyrážejí okamžitě vpřed.

24:47

Finové ihned po vhazování vyrazili do rychlého protiútoku, kotouč putoval po ose Leskinen – Ruotsalainen až k zakončujícímu Pesonenovi, hbitá akce domácích však za Bartošákem neskončila, neboť český brankář byl v pohotovosti a střelu Pesonena zneškodnil.

24:22

Nepřesná přihrávka v podání domácího obránce Ohtamaa končí zakázaným uvolněním a po dlouhé době se hra přerušuje.

23:38

Sekáč se nyní obešel bránícího hráče Finů a mohl servírovat Nestrašilovi, na poslední chvíli se však do jeho přihrávky položil pozorný Lehtonen a tutové příležitosti českého týmu zabránil.

22:59

Na druhé straně se ke střele dostal Lenc, jeho rána byla sice prudká, ale po mantinelu se svezla až zpátky do českého obranného pásma.

22:36

Pozornost brankáře Bartošáka otestoval svižnou střelou zápěstím Lehtonen, český brankář úspěšně zasáhl a vhazovat se bude po jeho pravici.

22:14

Domácí Finové jsou zatím o krůček všude dříve a znovu jsou pány nad kotoučem.

21:21

Finové se ovšem v úvodu druhé třetiny rychle orientují a nehodlají přistoupit na možný nápor českého týmu, znovu forčekují hluboko v obranném pásmu soupeře.

20:46

Nestrašil s Kubalíkem se snažili udržet kotouč v útočném pásmu, Finové jej vyhazují jen za cenu zakázaného uvolnění.

20:08

Češi se po vhazování ihned vrhli do útočného pásma.

20:01

Začala druhá třetina.
První třetina utkání mezi Finskem a Českem je minulostí. Domácí tým vstoupil do zápasu aktivně a Češi měli s pohybem Finů velké problémy. Finové zahrávali hned v úvodu utkání přesilovou hru, ve které se však i přes slibné pokusy neprosadili. Úvodní branka utkání se dostavila v čase 12:24, když českým obráncům dokázal ujet Arttu Ruotsalainen a kličkou do bekhendu překonal brankáře Bartošáka. Češi se do šancí dostávali sporadicky, slibný pokus k vyrovnání měl při vlastním oslabení Kousal, ale ani nadvakrát nedokázal prostřelit domácího brankáře Vehviläinena. Finové tak po prvních dvaceti minutách drží jednobrankové vedení. Prostřední dějství vypukne v Hartwall areně v 18:44.

20:00

První třetina skončila.

19:53

Češi vyhazují.

19:40

A tu měl nyní na holi Arttu Ruotsalainen, když se po zmatku před Bartošákem dostal ke kotouči a mířil pod horní tyč české branky, druhou trefu ovšem po dalším zákroku českého brankáře nevstřelil.

19:26

Finové už jsou zformování v útočném pásmu a touží po brance do šatny.

18:35

18:35 Kousalova šance v oslabení

18:35

Nyní se ovšem hrubé chyby v rozehrávce dopustili Finové a z toho mohl těžit Robert Kousal, českému útočníkovi se však ani nadvakrát před Vehviläinenem nepodařilo uspět!

17:58

Finové zařadili vyšší rychlostní stupeň a těží z toho přesilovou hru. Dvě minuty pro českého kapitána Nakládala za vysokou hůl.

17:35

Petteri Lindbohm poslal kotouč do mezikruží Manninenovi, jenž byl ve slibné střelecké pozici, český tým musel znovu pohotovým zákrokem podržet brankář Bartošák.

17:14

Nahození Radana Lence bylo ještě před červenou čarou a rozhodčí vrací po zakázaném uvolnění hru zpět před Bartošáka.

16:38

Robin Hanzl se nyní snažil vzít situaci na sebe a vyvezl kotouč do útočného pásma, snažil se individuální akcí vyzrát i na finské obránce, ale tato mise se mu nezdařila, domácí se znovu ujímají puku.

15:29

České problémy s rozehrávkou neberou konce, Finové jsou v napadání velmi aktivní a když se jim nepodaří ukořistit kotouč v obranném pásmu Čechů, pak si jej okamžitě vybojují ve středu hrací plochy.

14:43

Finové se dobře vypořádávají s přítomnosti českých hráčů v obranném pásmu a kontrolují puk.

13:57

Češi se snaží najít rychlou odpověď a nastěhovali se do útočného pásma, brankář Vehviläinen však příliš práce nemá.

12:24

12:24 Arttu RUOTSALAINEN - 1:0

12:24

Finsko právě vstřelilo branku!
Hartwall aréna bouří! Finové slaví svou první branku na turnaji. ARTTU RUOTSALAINEN obdržel vynikající přihrávku od svého spoluhráče Pesonena a rozjel se vstříc Bartošákovi, zvolil bekhendovou kličku a kotouč se pomalinku, leč přeci došoural za záda českého brankáře. Asistence: Janne Pesonen, Teemu Kivihalme.

12:00

Teemu Hartikainen převzal kotouč ve středním pásmu, dokázal se dostat do střelecké pozice a vypálil, jeho ránu ještě tečoval český hráč, puk však Bartošákovu branku minul.

11:11

Nakládal nyní šikovně nahodil kotouč z obranného pásma tak, aby to nebylo zakázané uvolnění, na jeho výzvu však spoluhráči příliš nereagovali a Češi se musejí znovu zformovat proti finskému útoku.

10:41

Ozývají se i čeští fanoušci, kteří cítí, že by se český tým mohl nadechnout k náporu.

10:07

Štencel nyní našel přihrávkou dobře postaveného Řepíka, ten byl ve výhodné pozici mezi kruhy, ovšem jeho střelu dokázal zblokovat finský obránce, Češi pokračují v kombinaci.

09:28

Finové přecházejí přes střední pásmo s mnohem větší lehkostí než jejich český soupeř, nicméně ani jim se nyní nepodařilo nic kloudného vymyslet.

09:10

David Tomášek se dostal k zakončení z pravé strany, pozorný Vehviläinen ovšem jeho pokus kryl a bude se vhazovat před finským brankářem.

08:52

Češi jsou s kotoučem v útočném pásmu a snaží se vykombinovat brankovou příležitost.

08:00

Joonas Nättinen se nyní dostal ke střele z voleje a pořádně protáhl brankáře Bartošáka, ten však jeho projektil dokázal svou vyrážečkou odklonit od své branky.

06:56

Nakládal nyní přesným pasem našel na modré čáře Kubalíka, tomu se však nepodařilo ideálně zpracovat kotouč, v opačném případě by totiž upaloval zcela osamocen, Kubalík se ke koncovce dostal, ale z ostrého úhlu nenachytal pozorného Vehviläinena.

06:43

Finský aktivní forčeking dělá českému týmu značné problémy, nyní se snažil finský nápor zlomit Řepík, ale při vyvážení kotouč nahodil pouze na zakázané uvolnění.

06:24

Teemu Kivihalme zachytil českou rozehrávku a okamžitě vypálil, branku minul a kotouč se po mantinelu svezl na hůl Pokky, jenž také neváhal a okamžitě střílel, situaci uklidnil až Bartošák, když puk schoval ve své lapačce.

05:33

Nakládal poslal kotouč Nestrašilovi, ten se dokázal na modré čáře zbavit bránícího hráče, ale po jeho nahození se k puku nikdo v červeném českém dresu nedostal a kotouč se opět lepí na finské hole.

05:18

Problémy v české rozehrávce pokračují, píská se zakázané uvolnění.

04:47

Češi hrají v plném počtu.

04:46

V samotném závěru přesilové hry Finů pálil Pokka, Bartošák měl sice zakrytý výhled, ale střelu finského beka dokázal zkrotit.

04:30

Českému týmu se nyní daří Finy držet na uzdě, kotouč je v obranném pásmu domácích.
Sakari Manninen nyní poslal kotouč Aaltonenovi, jenž se ocitl osamocen před Bartošákem, zvolil okamžité zakončení z voleje, český brankář ovšem dokázal pohotově vyrazit, kotouč zamířil do ochranné sítě, a tak se bude vhazovat po levici brankáře Bartošáka.

03:39

Bartošák si připsal úspěšný zákrok, když vyrazil střelu Eronenan od modré čáry.

03:15

Češi vyhodili kotouč a Finové musejí začít od vlastní branky.

02:47

První vyloučení v dnešním utkání, vylučuje se na straně českého týmu, dvouminutový pobyt na trestné lavici čeká Patrika Zdráhala za hákování.

02:28

Češi se na chvíli dostali do útoku, ale pozorná obrana domácích jim nepovolila kombinovat.

01:44

Českému týmu se zatím nedaří rozehrávka, Finové střeží střední pásmo a vracejí puk zpět k Bartošákovi.

01:26

Finské publikum žene svůj národní tým vpřed, domácí bojují o kotouč v útočném pásmu.

01:00

01:00 Bartošákovi pomohla tyčka

01:00

Finové ve velké šanci, konkrétně Teemu Kivihalme, jenž od modré čáry nastřelil tyč Bartošákovy brány!

00:45

Doudera poslal kotouč na Hynka Zohornu, ten lehkou střelou otestoval pozornost Vehviläinena.

00:01

Utkání bylo konečně zahájeno, na úvodním buly byl úspěšnější český Nestrašil proti finskému Aaltonenovi.

00:01

Utkání právě začalo.
Národní hymny obou zemí zazněly, nyní už k zahájení utkání nestojí nic v cestě.
Nyní jsou na ledě už i hosté z České republiky.
Za doprovodu ovací nastupuje domácí tým Finska.
Číslo 44 je nyní novou ozdobou helsinské Hartwall arény, k nástupu na ledovou plochu se již připravují obě mužstva.
A dres finské legendy stoupá vzhůru...
Hartwall aréna zakončuje dlouhý proslov Timmonenan hromovým zvoláním Suomi.
Před zahájením utkání je solidně zaplněna Hartwall arena svědkem slavnostního ceremoniálu, při kterém bude pod strop haly vyvěšen dres finské legendy Kimmo Timonena.
Úvodní sestavy:

Finsko: Vehviläinen (Metsola) – Eronen, Vittasmäki, Hakanpää, Kivihalme, Pokka, Ohtamaa (C), Lindbohm, Lehtonen – Hartikainen, M. Aaltonen, Manninen (A) – Leskinen, Ruotsalainen, Pesonen – Pakarinen (A), Palve, Rajala – Jo. Nättinen, Tyrväinen, Turunen.

Česko: Bartošák (Hrubec) – J. Kolář (A), Nakládal (C), J. Krejčík, M. Doudera, D. Musil, Zámorský, Štencel – Sekáč, Nestrašil, D. Kubalík – Tomášek, R. Kousal, H. Zohorna – R. Pavlík, R. Hanzl, Řepík (A) – Lenc, Horák, P. Zdráhal.

Rozhodčí: Holm, Nord – Jusi, Niskanen.
ČESKO:

Český tým má ze sebou hned tři premiéry. Ve čtvrtečním utkání proti Švédům vstoupil do nové sezony a vůbec poprvé na sebe navlékl nové dresy a hráči se lvem na prsou rovněž poprvé plnili příkazy trenéra Miloše Říhy. Novopečený lodivod české střídačky vsadil před turnajem Karjala na osvědčená jména a do Helsinek přivezl pouze tři nováčky.

Češi vstoupili do turnaje Karjala domácím utkání proti Švédsku. V pražské Tipsport aréně se slavilo 110 let výročí českého hokeje. Český tým toužil úspěšně oslavit toto výročí a zároveň pokřtít i nové dresy, ale i přes úporný boj Říhových svěřenců se tento cíl nezdařil. Češi v čase 34:34 dokázali stáhnout švédské vedení na rozdíl jediné branky, ale až do závěrečné sirény se marně pokoušeli o srovnání.

Komplikací pro český tým se před přesunem do hlavního dějiště turnaje stalo zranění brankáře Kováře, jenž si po utkání se Švédskem definitivně obnovil zranění nohy. Více prostoru se tak otevírá pro brankářskou dvojici Patrik BartošákŠimona Hrubec, Kovář měl totiž původně odchytat dvě z celkových tří střetnutí. Do Helsinek se s národním týmem nevydal ani obránce Vojtěch Mozík, jemuž se podobně jako Kovářovi obnovilo zranění zad.
FINSKO:

Na lavičku Finů se vrátil trenér Jukka Jalonen, jenž Finy dovedl v roce 2011 k titulu mistrů světa. Podobně se úspěšnému trenérovi vedlo i na lavičce reprezentační dvacítky v roce 2016, kdy na domácí půdě oslavil se svými krajany další zisk světového zlata. Nyní se po anabázi v KHL vrací zpět k hlavnímu týmu severské hokejové země a na turnaj Karjala povolal hned osm nováčků.

Na svou šanci čeká brankář Veini Vehlviläinen. Reprezentační premiéru si proti Rusům již odbyli obránci Teemu Kivihalme, jenž dokonce dostal důvěru a převzal kapitánské C. Po čtyřletém působení v zámoří se na evropská kluziště vrátil Petteri Lindbohm, jenž momentálně působí ve švýcarském Lausanne. Mezi obránci pak pozornost budí i přítomnost Ville Pokky, ten se sice v NHL neprosadil, ale co se týče reprezentačních startů, může se pochlubit účastí na Světovém poháru 2016 či zisku stříbrných medailí z mistrovství světa v témže roce.

Mezi útočníky si reprezentační premiéru připsali Oula Palve a Arttu Ruotsalainen. Ani jeden z noviců však nezabránil mizerné efektivitě zakončení v podání Suomi. Finové totiž v domácí premiéře nevstřelili Rusům jedinou branku, přitom se nedá říct, že by si slibně šance nepřipravili, možná však domácím scházelo potřebné štěstíčko. To se nyní budou snažit přitáhnout na svou stranu v souboji s Českem.
Český tým se po přesunu do Helsinek střetne ve druhém utkání proti domácímu výběru Finska. Oběma celkům se vstup do nového ročníku Euro hockey tour nezdařil dle představ. Domácí Finové vyhořeli proti Rusům 0:3. Češi odehráli v Praze proti Švédům vyrovnanější utkání, podlehli však 2:3. Nový trenér českého týmu Miloš Říha doufá, že se první výhry v roli vůči osobnosti reprezentační střídačky dočká právě v Helsinkách, podobně smýšlí i staronový kouč finské reprezentace Jukka Jalonen.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.

Finsko – Česko

3:0

konec (1:0, 2:0, 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 13. Ruotsalainen (Pesonen, Kivihalme), 27. Jo. Nättinen (Pesonen), 33. Manninen

Finsko: Vehviläinen (Metsola) – Eronen, Vittasmäki, Hakanpää, Kivihalme, Pokka, Ohtamaa (C), Lindbohm, Lehtonen – Hartikainen, M. Aaltonen, Manninen (A) – Leskinen, Ruotsalainen, Pakarinen – Palve (A), Rajala, Jo. Nättinen – Tyrväinen, Turunen, Pesonen.

Česko: Bartošák (Hrubec) – J. Kolář (A), Nakládal (C), J. Krejčík, M. Doudera, D. Musil, Zámorský, Štencel – Sekáč, Nestrašil, D. Kubalík – Tomášek, R. Kousal, H. Zohorna – R. Pavlík, R. Hanzl, Řepík (A) – Lenc, Horák, P. Zdráhal.

Rozhodčí: Holm, Nord – Jusi, Niskanen

Diváci: 11350

Průběh zápasu
1. třetina
02:47 CZE 2 P. Zdráhal, hákování
12:24 FIN 1:0 Ruotsalainen (Pesonen, Kivihalme)
17:58 CZE 2 Nakládal, vysoká hůl
Po 1. třetině
2. třetina
26:28 FIN 2:0 Jo. Nättinen (Pesonen)
27:15 FIN 2 Lindbohm, držení
29:25 FIN 2 Kivihalme, sekání
32:16 FIN 3:0 Manninen
Po 2. třetině
3. třetina
52:25 CZE 2 M. Doudera, držení
58:32 FIN 2 Palve, vysoká hůl
Konec