Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference Jána Kozáka

konec

18.10.2018, 11:00 • Daniela Mesíková sk

Ďakujem za pozornosť. (12:17:00)
Rešpektujem názor pána Kozáka, nie vždy sme však mali rovnaký názor. – J. Kováčik
"Načo nového trénera? Máme tam 5 rokov človeka (Štefan Tarkovič), ktorý pozná pomery, je odborník, máme ho vyskúšaného, načo hľadať niekoho iného a rozbiť to tam?"
„Nie sú potrebné zásahy do reprezentácie. Keď bude niekto lepší ako Hubočan, Pekarík, bude hrať. Ale povedzte mi, kto? Že Hubočan nehráva v Marseille? Ani Hancko nehráva vo Fiorentine.“
J. Kozák: „Proti A. Guľovi nemám absolútne nič. 21-tka skončí tretia a poviete, že nesklamali. My skončíme druhí a už je plno rečí.“
J. Kováčik

„V pondelok zasadne mimoriadny Výkonný výbor, prerokujeme predložené návrhy na nového trénera národného tímu.“
"Mladí majú kvalitu, ale v kluboch nehrávajú. Nominujte ich do reprezentácie a pomôžte im, aby v klube dali... Tak to chodí."
Ján Kozák bližšie popisuje situáciu Milana Škriniara, ako mu reprezentácia otvorila dvere aj v klube, ešte v Sampdorii, kde predtým veľmi nehrával a potom začal.
"Koho záujem je to, aby nový tréner vzišiel z týchto mien, čo spomínate? Prečo nespomeniete pána Tarkoviča? Pri mužstve je veľmi dlho, pozná pomery. Veľmi ma to mrzí."
„Zanechávam jedno zdravé mužstvo s perfektnými vzťahmi. Nikdy som nemal s nikým problém. Budúcnosť záleží od toho, ako zareaguje pán prezident, výkonný výbor, nový tréner.“
"Nezisťoval som, kde presne boli, keby som chcel, zistil by som to."
"Futbal mi veľmi chýba a bude mi chýbať, ako keby dieťaťu zobrali hračku. Futbal ale prináša aj takéto veci. Vyhodnotil som situáciu, že pre futbal bude lepšie, aby som skončil."
"Starší hráči kvalitu prijmú bez problémov. Hráči si potrebuje dres vybojovať, aby si ho vážil, mladí ho teraz získavajú veľmi ľahko."
"Prichádzali mladí hráči, veľmi rád som s nimi pracoval a chránil ich."
J. Kováčik: "Ak budú títo chlapci nominovaní, za kvalifikačné zápasy nedostanú žiadnu finančnú odmenu, peniaze pôjdu na nadáciu SFZ."
Dlhšie by už pri mužstve nevydržal, čakať do ďalšieho zápasu. "Chlapci sa chceli ospravedlniť, ale už bolo neskoro, na to mali myslieť predtým, ako to urobili."
Nasledujú otázky novinárov.
"Rozhodol som sa tak, ako som sa rozhodol, oznámil som to J. Kováčikovi, dôvod som mu nepovedal."
Mohol som sa tváriť, že som ich nevidel a nechať to tak, nie je to môj štýl. Druhá možnosť bola, vyhodiť ich všetkých siedmich, mohol som to urobiť? Slovenský futbal ich potrebuje, majú vysokú kvalitu. Neviem si predstaviť budúcnosť slovenského futbalu bez Dúbravku, Lobotku, Škriniara, Weissa, to je rozdielový hráč.
„Šatka – futbalovo vyrástol, zreje. Odpovedal mi: Išiel som s kamarátmi. S takýmto ľuďmi ja musím robiť a vy ma kritizujete. Vžite sa do mojej situácie. Mal som 3 možnosti, dlho som rozmýšľal.“

Tisková konference Jána Kozáka

konec