Menu

Fotbal

Kvalifikace ME U21

Dánsko – Polsko

1:1

konec (1:1)

12.10.2018, 18:00 • Aalborg Portland Park (Aalborg) • Skupina 3 • David Suchý

Tipsport: 5.4 3.84 1.62 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 62 % : 38 %.
Střely na branku: 7:8. Střely mimo: 4:4. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 12:5. (19:51:30)
Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 1:1. Dánové sice měli dnes výraznou územní převahu, avšak soupeř vycházel ze zajištěné obrany. Domácí se dlouhou dobu nemohli dostat k ničemu nebezpečnému, absolutně to nevycházelo po stranách. Polsko toho směrem dopředu moc nepředvedlo, avšak ojedinělé útočné akce měly své kouzlo. Dánové určitě musí být zklamaní, jejich hra sice nabídla velkou převahu, avšak útočení do plných jim zkrátka nevyšlo.

90+2

Konec zápasu.

90+1

Hostující Kownacki se po osobním souboji s protihráčem ocitl na zemi, o nedovolený zákrok se ale nejednalo. Vypadá to, že žádnou další branku už neuvidíme.

90

Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.

89

Střídání v týmu Polsko: ze hřiště odchází Szymon Zurkowski, přichází Maciej Ambrosiewicz.

88

Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Polsko stále sází na rychlé protiútoky, naopak Grabara se v posledních vteřinách nudí.

87

Ou! Stolarski se prodral až k centru, kterým na druhé straně našel Szymanskiho, jehož dělovku dokázal Iversen vyrazit do strany.

86

Nyní musela být hra přerušena, neboť to jeden z hostujících hráčů schytal přímo do tváře. Na nic vážného to ale v žádném případě nevypadá.

84

Dánové se opět dostali k opačné šestnáctce, tam ale číhal mohutný blok protihráčů. Střídající Ingvartsen musel otáčet hru na pravou stranu.

83

Velice pohotové zakončení vypustil ze své kopačky Dreyer, který ale mířil doprostřed branky. Grabara měl i přesto s touto střelou velké starosti.

82

Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut, na třetí branku stále čekáme. Druhé dějství nám nenabídlo moc brankových příležitostí.

81

Centr pouze proletěl pokutovým územím, načež se ještě k němu dostal forvard Kownacki, který se ale ocitl s míčem za brankovou čárou.

80

Zurkowski sice odstrčil domácího Andersena od míče, poté si ale počínal hodně nefotbalově. Soupeře svalil k zemi, nakonec z toho bude volný kop pro Polsko.

79

Dánsku se centry absolutně nedaří, nyní nepochopil ani Poulsen, který tentokráte svojí nabídku směřoval do míst, ve kterých se nacházel Grabara.

78

Kristensen měl konečně více času na centr, nicméně i přesto trefil vracejícího se protihráče. Ochozy stadionu určitě nejsou dvakrát spokojené.

77

Střídání v týmu Polsko: ze hřiště odchází Konrad Michalak, přichází Kamil Jozwiak.

76

Polsko to opět zkusilo po levém křídle, načež se do zakončení natlačil velice nebezpečný Kownacki. Slabá hlavička skončila v náruči brankáře.

75

Střídání v týmu Dánsko: ze hřiště odchází Jacob-Bruun Larsen, přichází Anders Dreyer.

74

Centrem do pokutového území to nyní zkoušel Rasmussen, kterému se ale nepodařilo najít kýženého adresáta. Nakonec opět zasáhl urostlý Bochniewicz.

73

K oné rozehrávce se postavil Kownacki, který to zkoušel hodně sympaticky. Jeho střela měla ideální parametry, nakonec se ale nevešla mezi tři tyče.

72

Tím dalším, kdo si pomohl nedovoleným zákrokem, byl domácí křídelník Poulsen, který povalil k zemi Zurkowskiho. Polsko si vyzkouší další standardku.

71

Jenomže Skov se prvním dotykem vyhnal ze střeleckého úhlu, následně se pak vrátili hostující zadáci, kteří odrazili i další pokus o centr do šestnáctky.

70

Andersen si nyní nechtěl komplikovat život a raději přihrál na kopačku Iversenovi, kterému se i v tomto případě podařilo odkopnout do správných míst.

69

Sledovali jsme standardní situaci v podání Szymanskiho, který to nemyslel vůbec špatně. Jeho obstřel ale přeci jenom skončil kousek nad brankou.

67

Střídání v týmu Dánsko: ze hřiště odchází Mikkel Duelund, přichází Marcus Ingvartsen.

64

Dánové jakoby nechtěli soupeře překvapit něčím netradičním. Stále sledujeme stejný obrázek hry, domácí se nemohou dostat za obranu soupeře.

63

Na opačné straně si Poulsen příliš nevěřil na průnik podél levé autové čáry, proto zvolil přihrávku na vedle stojícího Abildgaarda, který uklidnil hru.

62

Na standardní situaci se vyhoupl Pestka, který hlavičkoval od vzdálenější tyče. Jeho zakončení hlavou nakonec putovalo zhruba metr nad branku.

61

Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, druhý poločas je zatím celkem nezáživný. Polsko se k útočení moc nemá, hraje se spíše jen na jednu bránu.

60

Abildgaard se dostal do operativní pozice, jenomže k žádné přihrávce dopředu se nedostal. Naopak oslovil svého kolegu z obrany Rasmussena.

59

Polsko se pustilo do útočení a ihned se dožadovalo odpískání dalšího pokutového kopu, píšťalka sudího tentokráte zůstala němá.

58

Obrannou povinnosti si nyní splnil Stolarski, který v první fázi před sebe pustil aktivního Duelunda, poté mu ale hrací předmět odkopl az postranní čáru.

57

Z velké vzdálenosti zkoušel své štěstí forvard Larsen, jehož zakončení pravou nohou nakonec směřovalo nad branku. Grabara tentokráte nezasahoval.

56

Nakonec to byl právě Duelund, který se dostal k zakončení. Pohotová střela nebyla špatná, avšak nebyla vůbec přesná. Grabara v poklidu zasáhl.

55

Dánové se snažili zrychlit kombinaci ve středu hrací plochy, Duelund si potáhl míč na pravačku, avšak poté nevymyslel nic světoborného.

54

Poulsen si počkal na přihrávku od Duelunda, posléze se mu ale nepovedlo poslat míč do ohně. Nakonec z toho bude "pouze" autové vhazování pro Dánsko.

53

Na opačné straně se za obranu dostával Szymanski, který ustál souboj s protihráčem, poté se mu ale nepodařilo udržet míč na hrací ploše.

52

Tentokráte se Skovovi podařilo dostat přes svého strážce, jenomže Polsko se opět rychle vrátilo zpět. Nyní sledujeme zdlouhavou kombinaci.

51

Hodně rychle musel pracovat s míčem brankář Iversen, který ho nekompromisně poslal na druhou stranu, kde se ho zmocnil kolega Abildgaard.

50

Následoval rohový, který ale nebyl zrovna nebezpečný, neboť ve své šestnácte zasáhl Rasmussen. Úvod druhého poločasu je atraktivní.

49

Poláci podnikli velice rychlý výpad, který mohl být ukážkový. Do balónu se totiž ořel Michalak, jehož střílenou nabídku málem přetavil v branku Kownacki.

48

Hra se přesunula na pravé křídlo, kde operoval s míčem aktivní Kristensen. Jeho další vzdušná nabídka skončila na zádech jednoho z protihráčů.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní slovo si tentokráte vzali hosté, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl hned dvě přesné trefy. Dánové si vytvořili drtivý tlak, avšak ke kýžené brance se dlouho nemohli dostat. První branka padla až pět minut před koncem prvního poločasu, postaral se o ní domácí Billing. Vyrovnání ale na sebe nenechalo dlouho čekat, z pokutového kopu se totiž nemýlil hostující Kownacki. Polsko dokonce mohlo strhnout vedení na svojí stranu, nakonec se to ale nepodařilo.

45

První poločas skončil.

44

Mohla tu být další rána pro Dánsko! Michalak se totiž natlačil až do zakončení, kde jeho rána k zadní tyči málem skončila přesně za brankářem.

43

43. KOWNACKI - 1:1

43

Polsko právě vstřelilo branku!
Je vyrovnáno! K exekuci pokutového kopu se postavil DAWID KOWNACKI, který to zkusil k pravé tyči. Tam se vydal také brankář Iversen, který ale na míč nedosáhl. Vyrovnání tak na sebe nenechalo dlouho čekat.

42

Žlutou kartu dostává Victor Nelsson (Dánsko).

42

42. Nelssonova ruka v šestnáctce.

42

Je tu pokutový kop pro Polsko!

41

Michalak se daleko s míčem nedostal, velkou pochvalu si ale zaslouží domácí Rasmussen, který čistým způsobem obral protihráče o balón.

40

40. BILLING - 1:0

40

Dánsko právě vstřelilo branku!
Domácí se dostávají do vedení! Larsen se hezkým způsobem dostal přes Wietesku, načež se mu zpětnou přihrávkou podařilo najít záložníka PHILIPA BILLINGA, jehož velice přesná placírka skončila u bližší tyče, kam se Grabara marně natahoval.

40

Duelund se nyní dostal až do pokutového území, kde předtlačil Bochniewicze, jenomže poté vypálil zhruba metr vedle vzdálenější tyče.

39

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.

38

Kristensen se postaral o dalekonosný aut, na který si pokoušel naskočit Abildgaard, který ale ve vzduchu fauloval jednoho z protihráčů.

37

Bochniewicz raději odkopl míč na druhou stranu, kde se ale nenacházel žádný z jeho spoluhráčů. Polsko je v posledních vteřinách hodně pasivní.

36

Larsen možná trochu zbytečně kličkoval v době, kdy mohl přihrávat. Nakonec domácí forvard přišel o míč, Pestkovi se následně podařilo vybojovat aut.

35

Jenomže ten opět nebyl úspěšný, neboť si v obraně dokázal poradit Bochniewicz. Dánové ale výrazně zmáčkli svého soupeře, který se pouze brání.

34

Nyní velmi dobře zasáhl Nelsson, který dopravil míč do náruče brankáře Iversena. Následně se Dánsko uchýlilo k rychlému protiútoku.

29

Nyní se do hry připletl také hlavní sudí, který nohou zastavil přihrávku od Larsena. Naštěstí to pro domácí nemělo žádné fatální následky.

28

Jenomže ze strany domácích je to neustále bez kýženého úspěchu. Skov si musel potáhnout míč ke středovému kruhu, kam ho vytlačil protihráč.

27

Obrana Polska správně reklamovala ofsajdové postavení, ve kterém se nacházel Duelund. Pomezní vše odhalil, jednalo se snad o třímetrový ofsajd.

26

Iversen se ujal odkopu od branky, neboť to byl jeden z hostujících hráčů, kdo se jako poslední dotkl míče. Dánsko už je opět s míčem na druhé straně.

25

25. Kownacki nevyzrál na Iversena.

25

Nyní se do vyložené šance dostal Kownacki, který zprava pelášil sám na brankáře. Jeho nikterak umístěná střela skončila na Iversenovi.

24

Pestka se vzorně vrátil na výchozí postavení, kde se mu podařilo zablokovat centr Kristensena. Dánsko to pro změnu zkouší přes levou stranu.

23

Také Polsko si vyzkoušelo rozehrávku rohového kopu. Brankář Iversen ho bezpečně sevřel do své náruče, z rychlého protiútoku ale ihned sešlo.

22

Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, zatím sledujeme celkem zajímavou podívanou. Dánsko je aktivnější, soupeř ale hrozí z rychlých protiútoků.

21

Rohový kop se příliš nepovedl, posléze se ještě ke střele dostal Poulsen, který pravačkou zamířil přímo do náruče brankáře. Na druhé straně si dva důležité zákroky připsal Iversen.

20

Abildgaard přenesl hru na Dueludna, který ještě přihrával pod sebe. Do dráhy letu míče se ale postavil Wieteska, jenž odvrátil balón na další roh.

19

Nakonec z toho byl celkem nebezpečný centr, který pouze prosvištěl pokutovým územím. V době přihrávky se ve vápně nacházel pouze Michalak.

18

Nakonec vše vyvrcholilo faulem, který musel vytasit napadající Skow, jenž zavadil o nohu Szymanskiho. Polsko se konečně dostalo zpět k balónu.

17

V tuto chvíli sledujeme celkem zdlouhavou kombinaci domácích. Ti si přihrávají v oblasti středového kruhu, Polsko se k napadání zrovna moc nemá.

16

Hráči v červeném si vybojovali hned dva rohové kopy. Ten druhý směřoval na přední tyč, kde se do hlavičky tlačil Nelsson, kterého ale ubránil Dziczek.

15

15. Skov prověřil brankáře.

15

Skov měl na pravé straně hodně času na centr, nakonec to ale zkusil střelou na bránu. Jeho ránu nakonec dokázal Grabara vyrazit do strany.

14

Grabara se i tentokráte postavil k odkopu os své branky, Szymanski ale ve vzduchu neuspěl. To nemuselo vadit, neboť Billing pokazil přihrávku na Larsena.

13

Centr se snášel k penaltovému puntíku, kde ale zasáhla pozorná obrana Polska. Domácí se ale hodně rychle vrátili zpět k opačné šestnáctce.

12

Nyní se do šance pokoušel dostat Skov, kterého ale na poslední chvíli ubránil Wieteska. Dánsko bude mít k dispozici rohový kop zprava.

11

Tentokráte si faulem pomohl hostující Stolarski, který od míče odtlačil Duelunda. Dánsko okamžitě rozehrálo standardku z vlastní poloviny.

10

K oné rozehrávce se postavil záložník Kapustka, kterému se rozehrávka příliš nepovedla. Vzdušnou nabídku včas odvrátil domácí Rasmussen.

9

Nedovolenýn zákrokem si pomohl právě Skov, který tak trochu nešťastně poslal k zemi Pestku. Následovat bude standardní situace pro Polsko.

8

Skov se vydal po pravém křídle, načež ho jeho kolega Abilgaard zkoušel kolmicí na Larsena, s čímž počítal také obránce Bochniewicz.

7

Nyní se do ofsajdového postavení dostal domácí Skov, čehož si pochopitelně všiml také pomezní rozhodčí. Grabara se ujme odkopu od branky.

6

Andersen to opět zkoušel dalekonosným nákopem, kterým na levé straně hledal Duelunda. Před ním ale včas zakročil pozorný Stolarski.

5

Už se zdálo, že se Larsen dokáže probít s míčem až do pokutového území, na samotné hranici šestnáctky ho ale čistým způsobem zastavil Bochniewicz.

4

Autového vhazování od levé postranní čáry se ujal právě Poulsen, který si vybral vedle stojícího Billinga, jenž pro změnu poslal míč na obrannou polovinu.

3

Dánové to opět zkoušeli až od vlastní poloviny, nákop v podání Skova se snášel na levou stranu, kde se k míči nakonec Poulsen nedostal.

2

Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Dánsko: Iversen – J. Andersen, Nelsson, Rasmussen – Kristensen (C), Abildgaard, Billing, Poulsen – Skov, Larsen, Duelund
Náhradníci: Olsen – M. Andersen, Dreyer, Ingvartsen, Munksgaard, Sorensen, Stage

Polsko: Grabara – Stolarski, Wieteska, Bochniewicz, Pestka – Kapustka, Dziczek, Zurkowski – Michalak, Kownacki (C), Szymanski
Náhradníci: Loska – Ambrosiewicz, Bielik, Gumny, Jagiello, Jozwiak, Tomczyk

Rozhodčí: Kalkavan – Sancaktar, Ozay (všichni Turecko).
Polsko

Na opačné straně se nachází reprezentace Polska, která jak bylo řečeno, okupuje druhou pozici své skupiny, na vedoucí Dánsko ztrácí jeden jediný bod. Polsko zatím ještě neucítilo hořkost porážky, avšak hned třikrát remizovalo. První nerozhodný výsledek nabídlo utkání proti Finsku, které skončilo divokou přestřelkou 3:3. Zbytečná ztráta bodů přišla také v souboji proti Faerským ostrovům, které nakonec uhráli cennou remízu 2:2. Polsko nevyzrálo na Faerské ostrovy ani v odvetném zápase, tentokráte na domácí půdě remizovali 1:1. Polsko má druhou nejlepší ofenzívu skupiny, podobně je na tom také obrana, která je po té z Dánska, druhá nejlepší.
Dánsko

Fotbalisté Dánska se nacházejí na první pozici své skupiny, na druhé Polsko mají náskok pouze jediného bodu a právě tento zápas by mohl být klíčový. Dánové doposud ztratili body pouze ve dvou zápasech, poprvé se jednalo o porážku 1:3 právě proti Polsku, posléze přišel překvapivý nerozhodný výsledek 2:2 proti Gruzii. Domácí tým dnešního utkání se ale dlouhodobě opírá o výbornou ofenzívu, která nastřílela nejvíce branek ze své skupiny. Dánové rovněž mají kvalitní obranu, ta z osmi odehraných zápasů inkasovala pouze sedm branek, což není ani průměr jedné obdržené branky na zápas.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Kvalifikace o ME U21 má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Dánskem a Polskem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

Dánsko – Polsko

1:1

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 40. Billing – 43. Kownacki (pen.)

Karty:   42. Nelsson (DEN)

Držení míče: 62 % : 38 %.
Střely na branku: 7:8. Střely mimo: 4:4. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 12:5.

Dánsko: Iversen – J. Andersen, Nelsson, Rasmussen – Kristensen (C), Abildgaard, Billing, Poulsen – Skov, Larsen (75. Dreyer), Duelund (67. Ingvartsen)
Náhradníci: Olsen – M. Andersen, Dreyer, Ingvartsen, Munksgaard, Sorensen, Stage

Polsko: Grabara – Stolarski, Wieteska, Bochniewicz, Pestka – Kapustka, Dziczek, Zurkowski (89. Ambrosiewicz) – Michalak (77. Jozwiak), Kownacki (C), Szymanski
Náhradníci: Loska – Ambrosiewicz, Bielik, Gumny, Jagiello, Jozwiak, Tomczyk

Rozhodčí: Kalkavan – Sancaktar, Ozay (všichni Turecko)