Menu

Fotbal

Kvalifikace ME U21

Chorvatsko – Řecko

2:0

konec (1:0)

12.10.2018, 18:00 • Stadion Aldo Drosina • Skupina 1 • Adam Pavlíček, Denisa Józsová

Tipsport: 1.54 4.22 5.66 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (19:59:36)
Statistiky:

Držení míče: 59 % : 41 %.
Střely na branku: 4:6.
Střely mimo: 5:5.
Rohy: 7:1.
Ofsajdy: 0:0.
Fauly: 19:7.
Je konec! V dnešním utkání nakonec zvítězili Chorvati, kteří vstřelili po jedné brance v každém poločase. Nikolaou jim navíc situaci celkem ulehčil, když v 65. minutě dostal druhou žlutou, tudíž i červenou kartou. Řecko se sice snažil dále útočit, ale domácí tým využil výhody jednoho muže navíc na jedničku a nepustil svého soupeře do žádné gólové šance.

90+5

Konec zápasu.

90+5

Střídání v týmu Chorvatsko: ze hřiště odchází Brekalo, přichází Babič.

90+4

Žlutou kartu dostává Halilovič (Chorvatsko).

90+4

90+4. BREKALO - 2:0

90+4

Chorvatsko právě vstřelilo branku!
Domácí tým střílí v poslední minutě nastavení branku a o vítězi je dnes jasno! JOSIP BREKALO se krásnou kličkou dostal do pokutového území a proti jeho ráně na zadní tyč neměl Kotsaris nejmenší šanci.

90+3

Řecko se v dnešním utkání ještě nechce vzdát a rádo by srovnalo! Útočí skoro všichni hráči, ale obrana domácího celku je zatím neprostupná.

90+2

Dobře zasáhl hostující záložník, jenž svému soupeři vypíchl balon. Poté se dostal ke střele Kiriakopoulos, kterému rána nesedla a šla hodně mimo.

90+1

Rozhodčí nastavuje čtyři minuty!

90

Probíhá poslední minuta devadesátiminutového času. Míč mají na svých kopačkách Chorvati, kteří si přihrávají na své obranné polovině.

89

Domácí zahrávali dva rohové kopy během minuty a měli v nich dobré šance. Řecko s vypětím všech sil udolalo a může ještě myslet na vstřelení branky.

88

Obrovské zmatky v obraně na hostující straně! Míč se několikrát odrazil ve velkém vápně, a nakonec se dostal na kopačku domácího hráče. Jeho ránu srazila obrana řeckého týmu nad bránu.

86

Žlutou kartu dostává Kiriakopolous (Řecko).

86

Hostující tým ještě chvíli obléhal bránu, jenže žádné zakončení nepřišlo. Balon se navíc dostal za brankovou čáru a Posavec může odkopávat.

85

Řecko mělo ideální pozici na srovnání stavu! Parádní centr přiletěl do velkého vápna, jenže nejvýše se vyšplhal hráč domácích, který míč odhlavičkoval daleko od své brány.

84

Žlutou kartu dostává Fiolič (Chorvatsko).

83

Chorvatsko zahrávalo standardní situaci nedaleko pokutového území ze strany. Centr do šestnáctky odvrátil pozorný obránce na přední tyči.

82

Tak to vůbec nebyl špatný útok v podání domácího celku! Rychlé přečíslení tři na dva bylo vyřešeno dobrým centrem do pokutového území, jenže zde to hosté stihli a odvrátili balon.

81

Řecko sice mělo k dispozici rozehrávku z poloviny hřiště, ovšem u balonu se dlouho neudrželo.

80

Žlutou kartu dostává Benkovič (Chorvatsko).

79

Zbývá nám nějakých dvanáct minut do konce i s menším nastavením. Míč mají na kopačkách chorvatští hráči, kteří se s ním dopředu neženou.

77

Střídání v týmu Chorvatsko: ze hřiště odchází Halilovič, přichází Fiolič.

77

Naprosto zbytečný faul v podání hostujícího hráče s číslem šestnáct. Ten se chtěl dostat k balonu, ale zbytečně fauloval na polovině hřiště.

76

Řecko stihlo balon jen těsně na hrací ploše, ale vzápětí něj přišlo. Chorvatský hráč chytře otřel balon o soupeře a domácí mohou vhazovat.

74

Halilovič poté, co fauloval, zůstává ležet na zemi. Vypadá to, že ho berou křeče a je k němu volán lékařský tým.

73

Znovu jsou u balonu hráči v černém, kteří roztáhli hru přes šíři hřiště. Poté se dostal míč do šestnáctky, ale zde ho po souboji vyhráli hosté.

72

Rychlý protiútoku v podání domácího týmu! Již letěl přízemní centr do vápna, kam si sbíhal útočník Chorvatska, jenže těsně před ním byl míč poslán do zámezí.

71

Poslední minuty nejsou úplně záživné. Chorvatsko nechává hrát soupeře, ale ten se nemůže s míčem daleko dostat. Výhoda jednoho muže v poli je znát.

69

Řecko se hnalo do útoku a snaží se hrát aktivně, přestože hraje v deseti. Jeho útok ovšem skončil dříve, než začala. Přesto jsou hosté znovu u balonu.

68

Střídání v týmu Řecko: ze hřiště odchází Lamprou, přichází Chatzidiakos.

67

Domácí tým má míč na kopačkách a nikam se moc nežene. Navíc vede o jednu branku, a tak se ani hnát nemusí. Tento stav je posune do čela tabulky.

65

65. Červená karta po 2. žluté

65

Tak to je velká komplikace pro hostující tým! Nikolaou totiž zatáhl za záchrannou brzdu a vidí druhou žlutou kartu, tudíž červenou! Řecko pokračuje v deseti.

64

Střídání v týmu Řecko: ze hřiště odchází Vergos, přichází Kotsopoulos.

64

Střídání v týmu Řecko: ze hřiště odchází Androutsos, přichází Chatzigiovanis.

63

Další rohový kop, který neměl úspěch. Navíc domácí faulovali a Řekové budou rozehrávat.

62

Chorvaté zahrávali rohový kop, který hostující hráči bez potíží odvrátili. vzápětí ovšem balon ztratili na polovině hřiště a u míče jsou znovu domácí.

60

Kotsaris měl čas srovnat si balón u nohy, aby jej následně mohl přihrát svým zadákům. Ti už pomalu rozjíždějí další útočnou akci.

58

Žlutou kartu dostává Jakoliš (Chorvatsko).

56

A skutečně! K vyrovnání nyní nebylo zas tak daleko! Lamprou z dobré vzdálenosti a vystřelil. Jeho pokus Posavec ovšem dokázal vyrazit a o chvíli později ho drží bezpečně v rukavicích!

55

Řeckým fotbalistům se hru podařilo poněkud urovnat. Vybojovali si míč a nyní postupnými krůčky kráčí až na útočnou polovinu, kde se budou snažit o vyrovnávací branku.

53

Chorvati jsou v posledních minutách jsou o něco lepším celkem! Nyní se po krásné kombinaci dostal ke střele Halilovič, jehož projektil konečky prstů vytáhl Kotsaris mimo tři tyče.

51

Žlutou kartu dostává Karachalios (Řecko).

51

Jeden z řeckých hráčů se vrhl do střely, přičemž ji na hranici svého vápna zastavil nedovoleně rukou. To rozhodčímu neuniklo, a domácí se tak dostali do zajímavé pozice. Ze standardky ale nic nevytěžili.

49

Posavec musel dávat pozor i o chvíli později. Tentokrát na něj šla opět ne příliš nebezpečná střela. S dalekonosným pokusem si nadvakrát poradil a o chvíli později rozehrává na své spoluhráče.

47

Jako první brankář musel ve druhém poločasu zasahovat Posavec. Musel si poradit s pomalu snášejícím se balónem, který nakonec bez obtíží uschoval v náruči.

46

Začal druhý poločas.
První polovina utkání je za námi! Na začátku byli o něco lepší Řekové, kteří měli nejednou dobrou možnost, jak jít od vedení. Avšak ke konci poločasu k radosti domácích fanoušků přebrali iniciativu Chorvati, kteří se mohli radovat po Vlasičově střele, kterou si do branky srazil Pasalidis. Druhá branka pak nebyla vůbec daleko po Halilovičově projektilu, jenž ale Kotsaris dokázal vytěsnit. I díky tomu půjdou Řekové do druhé půle za hratelného stavu.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Chorvatský celek nebyl vůbec daleko od druhé vstřelené branky! Standardní situace se ujal Halilovič, jenž poslal míč velmi dobře! A to přímo do horního růžku, kam však Kotsaris dokázal skočit a míč vytěsnit. Parádní zákrok!

45+1

Žlutou kartu dostává Galanopoulos (Řecko).

43

Řekové se pokoušejí ještě před koncem úvodního dějství na obdržený gól reagovat. Jedna z jejich střel ale nyní ovoce rozhodně přenést nemohla, neboť skončila vysoko nad brankou.

40

40. PASALIDIS - 1:0

40

Chorvatsko právě vstřelilo branku!
Domácí příznivci propukají v jásot, jejich tým jde totiž do vedení! Vlasič se dostal ke střele z velmi dobré vzdálenosti a zkusil své štěstí. Míč se ještě otřel o TRIANTAFYLLOSE PASALIDISE, který změnil trajektorii míče tak, že už zkrátka šel jen těžko chytit.

39

Chorvatští hráči jsou v posledních momentech velmi aktivní! Po centru před Kotsarise se k hlavičkovému pokusu dostal Caleta-Car, nicméně míč nasměroval vysoko nad horní tyčku.

38

Limnios tak dlouho se střelou váhal, až pravý moment prováhal. Přesně na hranici velkého vápna se k němu domácí zadáci včas stáhli a společnými silami střelu nepropustili.

37

Chorvatští fotbalisté opět dlouze kombinují před soupeřovo šestnáctkou. Nyní z toho nakonec byla střela. Kotsaris ale neměl problém zasáhnout. Brekalo, který vystřelil, totiž balón nasměroval pouze doprostřed řecké svatyně.

34

Brekalo velmi povedeně přešel přes jednoho z řeckých obránců, na toho druhého si již ale nepřišel. Pro svůj tým nicméně dokázal vybojovat rohový kop, jež sám rozehraje.

33

Chorvatská kombinační hra před šestnáctkou úspěch nepřinesla. Řekové se naopak ujímají balónu a opět s ním pomalým krůčkem přechází na opačnou stranu hřiště.

31

Řekové si hrají s balónem a s rozehrávkou nijak nespěchají. Naopak. Balón nyní dostává až Kotsaris, jenž následně rozehrál dlouhým nákopem vpřed.

29

Domácí hráči otočili hru na druhou stranu a nebyla z toho vůbec špatná kombinace! Jakolis dostal povedenou přihrávku do běhu zhruba na hranici vápna. Jeho střelecký pokus ale neměl potřebné parametry a skončil výrazně mimo.

27

Limnios nebyl daleko soupeřově brance, ale vypadalo to, jako kdyby nevěděl, co chce vlastně udělat. Na zadní tyč mu nabíhali spoluhráči. Tam
tedy zřejmě zkoušel poslat přihrávku, avšak ta se spíše podobala střele, kterou Posavec v pohodě lapil a nyní ji pevně drží v rukavicích.

25

Caleta-Car byl rozhodčím pokárán za faul na soupeře. To se ale opět nelíbí domácím příznivcům, kteří viděli další velmi ochotný pád na zem jednoho z řeckých hráčů.

24

Dobrou přihrávku do běhu dostal Lamprou, který to zkusil do horních pater branky. Tam se však objevil také pohotový Posavec, jenž vyskočil a míč vyrazil nad horní tyčku. Solidní zákrok!

23

Diváci se zlobí po faulu na Androutsose. Přišlo jim, že řecký fotbalista šel k zemi sám, avšak rozhodnutí sudího Sancheze nezmění.

21

Kapitán Řeků Saliakis poslal do vápna o něco povedenější centr, nicméně i ten si k žádnému ze spoluhráčů cestu nenašel. Domácí obrana byla pozorná a včas míč odklidila do bezpečí.

20

Chorvati to neměli vůbec špatně rozjeté. Na levém křídle měl dost prostoru Sosa, avšak možná se trochu unáhlil. Jeho centr skončil v místech, kde se nepohyboval nikdo z jeho spoluhráčů.

19

Poslední chorvatský zadák si poradil skvěle, když ukázkovým skluzem zabránil protihráčovi v přechodu až před Posavecovu svatyni.

17

Na pravém křídle o míč bojoval Limnios. Vybojovat se mu nakonec povedlo standardku po faulu na jeho osobu. Nicméně Limnios, jak ukázaly opakované záběry, šel k zemi docela dobrovolně. Z následného centru ale žádný rozruchu v chorvatské šestnáctce nenastal.

16

Na hřišti se toho nyní moc neděje. O míč se bojovalo především u půlicí čáry. Nakonec byli úspěšnější domácí fotbalisté, nicméně v následném útoku se jim příliš nevedlo.

13

Kiriakopolous se z pozice obránce objevil až někde u rohového praporku. Zde ale musel bojovat o míč proti dvojnásobné přesile. S tím si ale poradil bravůrně. Míč pro svůj tým nakonec dokázal udržet.

11

Jeden z řeckých obránců byl pod tlakem soupeře, a proto zvolil nejjednodušší variantu – odkop míče až někam mezi diváky. Vhazování se ujmou Chorvati.

9

Androutsos dostal přihrávku zhruba na hranici vápna. Míč si ale nezpracoval vůbec ideálně, a proto se k následné střele, která by bývala šla z velmi zajímavé pozice, ani nedostal.

8

Nyní už to byla o něco povedenější akce! Jeden ze záložníků se pokusil dobrým pasem skrze obranu nalézt Jakoliše, jenže ten na míč v pravou chvíli nedosáhl a z této akce nakonec nebude nic.

7

Od začátku utkání se snad poprvé na delší dobu k balónu dostali také domácí fotbalisté. Ti však v přechodu přes půlicí čáru míč ztratili a nyní to jsou tedy opět Řekové, kdo jej má v držení.

5

Jeden z řeckých hráčů zůstal ležet v soupeřově šestnáctce po nepříjemném zákroku. Po malé chvíli se ale zvedá z trávníků a zřejmě bude v pořádku a schopen pokračovat v utkání.

3

Tak nyní jsme nebyli vůbec, ale opravdu vůbec daleko první vstřelené brance! Posavec ale hned nadvakrát vytáhl velmi dobrý zákrok proti střele z těsné blízkosti branky. Nejprve pálil Vergos a z dorážky to zkusil Pasalidis. Oba byli ale neúspěšní.

2

Řecký Lamprou byl faulován u postranní čáry, nikterak však daleko soupeřově šestnáctce. Z následné standardky sám centroval před chorvatského brankáře, leč nikdo z jeho spoluhráčů se k plachtícímu míči neprobojoval.

1

Úvodní poločas právě začal. Prvního výkopu se zmocnili hostující hráči, ovšem jejich následná rychlá rozehrávka skončila jen za postranní čárou.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Chorvatsko: Posavec – Sosa, Benkovič, Caleta-Car, Uremovič, Ivanusec, Sunjič, Vlasič, Brekalo, Jakolis, Halilovič
Náhradníci: Babič, Basič, Bosančič, Filoič, Grbič, Mamič, Pongracič

Řecko: Kotsaris – Saliakas, Pasalidis, Nikolaou, Kiriakopolous, Galanopoulos, Karachalios, Limnios, Androutosos, Lamprou, Vergos
Náhradníci: Bozoukis, Chatzidiakos, Chatzigiovanis, Kotsopolous, Manthatis, Chatzitheodoridis, Saimpanis

Rozhodčí: Sanchez – Cabanera, Garcia.
První kvalifikační zápas

Řecko – Chorvatsko 1:1

Branky: 65. Manthatis – 74. Brekalo.

Sestava Řecka: Kotsaris (71. Astras) – Saliakas, Pasalidis, Nikolaou, Tsimikas – Galanopoulos, Karachalios, Androutsos – Manthatis (85. Mavropanos), Koulouris (C), Lamprou (66. Limnios).

Sestava Chorvatska: Posavec – Karačić, Šimić, Ćaleta-Car, Sosa – Balić (70. Ivanušec), Šunjić (C), Moro – Bočkaj (46. Majer), Jakoliš (90+7. Bašić), Brekalo.
Řecko

Soupeřem domácích Chorvati budou Řekové, kteří vedou tabulku skupiny A. Řecko odehrálo do dnešního dne osm utkání, ve kterých zvítězilo hned sedmkrát a jednou remizovalo. Remíza přišla zrovna s dnešním soupeřem. Řekové vstřelili o jednu branku méně než Chorvati, takže dvacet čtyři. Naopak ovšem inkasovali jen tři góly, což dělá nejlepší obranu v celé kvalifikaci!

Nejlepší střelec: Efthymis Koulouris – 5 branek.
Chorvatsko

Chorvatští fotbalisté jsou zatím ve skupině A a druhém místě, když doposud získali devatenáct bodů, díky čemuž jsou hodně blízko postupu na mistrovství Evropy. Domácí tým vyhrál celkem šest zápasů z osmi, jednou remizoval a jednou prohrál. Celkem nasázel dvacet pět branek, což je nejvíce ze skupiny. Zároveň inkasoval jen pět branek. Jedinou porážku schytali Chorvati od České republiky, se kterou padli 1:2. Pokud v tomto zápase vyhrají, půjdou v tabulce před Řecko, a tím pádem se dostanou na první místo.

Nejlepší střelec: Josip Brekalo – 6 branek.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

Chorvatsko – Řecko

2:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 40. Pasalidis (vla.), 90+4. Brekalo

Karty:   58. Jakoliš (CRO), 80. Benkovič (CRO), 84. Fiolič (CRO), 90+4. Halilovič (CRO) – 45+1. Galanopoulos (GRE), 51. Karachalios (GRE), 86. Kiriakopolous (GRE)   65. Nikolaou (GRE)

Držení míče: 59 % : 41 %.
Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 5:5. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 19:7.

Chorvatsko: Posavec – Sosa, Benkovič, Caleta-Car, Uremovič, Ivanusec, Sunjič, Vlasič, Brekalo, Jakolis, Halilovič (77. Fiolič)
Náhradníci: Babič, Basič, Bosančič, Filoič, Grbič, Mamič, Pongracič

Řecko: Kotsaris – Saliakas, Pasalidis, Nikolaou, Kiriakopolous, Galanopoulos, Karachalios, Limnios, Androutosos (64. Chatzigiovanis), Lamprou (68. Chatzidiakos), Vergos (64. Kotsopoulos)
Náhradníci: Bozoukis, Chatzidiakos, Chatzigiovanis, Kotsopolous, Manthatis, Chatzitheodoridis, Saimpanis

Rozhodčí: Sanchez – Cabanera, Garcia