Menu

Fotbal

Mezinárodní přípravné zápasy

Saúdská Arábie – Brazílie

0:2

konec (0:1)

12.10.2018, 20:00 • King Saud University Stadium • David Suchý

Tipsport: 28.9 10.6 1.08 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 42 % : 58 %.
Střely na branku: 0:5. Střely mimo: 2:5. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 12:12. (22:07:36)
Je konec! Dnešní utkání nakonec končí očekávaným vítězstvím Brazílie, která si nakonec připisuje výhru 2-0. Kanárci dnes nepředvedli zrovna přesvědčivý výkon, avšak na soupeře to plně stačilo. Hosté se dlouho herně hledali, nakonec první kýžená branka přišla v samotném závěru prvního poločasu. Brazílie si připsala vyložené šance také ve druhém dějství, nakonec druhou branku vstřelil až v šesté minutě nastavení Sandro, který tak pečetil vítězství svého celku. Saúdové se nemusí za svůj výkon stydět, v některých pasážích byli dokonce herně lepší.

90+6

Konec zápasu.

90+6

90+6. SANDRO - 0:2

90+6

Brazílie právě vstřelila branku!
Je definitivně rozhodnuto! K rozehrávce rohového kopu se postavil Neymar, který centr poslal do malého vápna, kde se na něj vyhoupl ALEX SANDRO. Ten využil zaváhání domácího brankáře, který tentokráte neodhadl výběh z brány.

90+5

Domácí se dostali k autovému vhazování, avšak se i nadále nachází daleko od branky, kterou v dnešním utkání střeží brankář Ederson.

90+4

Posléze se k míči dostal také Neymar, který na pravé straně oslovil Lucase, jehož centrovaná nabídka pod sebe nenašla kýženého adresáta.

90+2

Střídání v týmu Saúdská Arábie: ze hřiště odchází Hussein Al Moghawi, přichází Abdulrahman Ghareeb.

90+2

Fabinho si nechtěl komplikovat život a raději otočil hru na levou stranu hrací plochy, kde hru uklidnil Sandro. Brazílie se snaží neudělat žádnou chybu.

90+1

Saúdové se okamžitě po zisku míče dostali na druhou stranu, kde toho ale moc nevymysleli. Další útočný výpad táhne reprezentace Brazílie.

90+1

Střídání v týmu Saúdská Arábie: ze hřiště odchází Salem Al Dawsari, přichází Hussein Abdulghani.

90

Druhý poločas bude nastaven o šest minut.

88

K rozehrávce přímého kopu z velmi dobré vzdálenosti od branky se postavil Neymar. Jeho technická střela nakonec skončila na dobře postavené zdi.

87

Střídání v týmu Saúdská Arábie: ze hřiště odchází Hattan Babhir, přichází Mustafa Malayekah.

86

Domácí brankář pochopitelně odchází předčasně do sprch, v brance ho bude muset nahradit jeden z brankářů na lavičce náhradníků.

85

85. Červená karta

85

Tak pozor! Hlavní sudí se podíval na video, neboť přezkoumal zákrok v podání Al Owaise. Domácí brankář nakonec zahrál mimo šestnáctku rukou, za což pochopitelně obdržel přímou červenou kartu.

84

Augusto byl po krátké době opět faulován, tentokráte kousek od pokutového území. Al Owais si staví zeď, k míči se naopak postavil Neymar.

83

Ederson opět potvrdil kvality při hře nohou, neboť rozehrál velmi přesně na kopačku Marquinhose. Jeho nákop ale skončil až za brankovou čárou.

82

Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut, atraktivita utkání trochu uvadla. Saúdové jsou lehce aktivnější, hosté se k útočení moc nemají.

81

Augusto už je pochopitelně zpět na nohou, jeho běh ale není zrovna ideální. Mezitím v hledišti pokračuje výborná atmosféra, fanoušci nyní využili své mobily, prostřednictvím kterých vytvořili "světelnou show".

80

Střídání v týmu Saúdská Arábie: ze hřiště odchází Abdulaziz Al Bishi, přichází Yehya Al Shehri.

79

Hodně nepříjemně byl trefen Augusto, který se po kontaktu s Al Bishim okamžitě svalil k zemi. Domácí forvard ho atakoval na stojnou nohu, což není dvakrát příjemné.

78

Dnešní utkání sleduje 23401 diváků!

77

Hlavní sudí opět nařídil krátkou přestávku na doplnění potřebných tekutin. To všichni zúčastnění jistě chápou, stále totiž panuje obrovské vedro.

76

Na zemi skončil domácí Al Mowalad, který tak vybojoval standardní situaci. Saúdové se tak ženou do šestnáctky, kde stojí také vysoké věže Brazílie.

75

Brazílie si stále pohrává s míčem v dostatečné vzdálenosti od své svatyně. U balónu se protočila snad kompletní jedenáctka, včetně brankáře Edersona.

74

Poprvé si s míčem zahrál střídající Richarlison, který se ale k ničemu vážnějšímu nedostal. Naopak přihrál na vedle stojícího Augusta.

72

Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Philippe Coutinho, přichází Arthur.
Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Gabriel Jesus, přichází Richarlison.

71

Střídání v týmu Saúdská Arábie: ze hřiště odchází Mohammed Al Burayk, přichází Saeed Al Mowalad.

69

Žlutou kartu dostává Abdullah Otayf (Saúdská Arábie).

69

Augusto hrudí sklepl na lépe postaveného Coutinha, který neměl na práci s míčem patřičný čas. Brazilci museli spěchat zpět, Saúdové se ale k ničemu nedostali.

68

V tuto chvíli sledujeme celkem poklidnou pasáž tohoto utkání. Kanárci marně hledají cestu k opačné brance, nyní to po pravé straně zkouší Coutinho.

67

Saúdové nyní zahrozili, na centrovanou nabídku si naskakoval Al Bishi, kterého na poslední chvíli ubránil Fabinho. Domácí si vyzkouší rohový kop.

66

Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, na druhou branku stále čekáme. Brazílie si sice šance vytváří, avšak častokrát naráží na Al Owaise.

65

Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Casemiro, přichází Walace.

64

Bylo tomu skutečně tak, nicméně Neymar zkoušel najít své kolegy. Na vzdušnou přihrávku si naskakoval Pablo, který se nakonec k hlavičce nedostal.

63

Na pořadu dne bude standardní situace pro Brazílii, na zemi totiž skončil Neymar. K rozehrávce se dle předpokladů postaví tentýž hráč hostujícího celku.

62

Al Bishi si hodil míč na silnější nohu a poté posílal před branku nadýchaný centr, který skončil pouze u Edersona, jenž okamžitě vyhodil míč do strany.

61

Nakonec se těžiště hry převrátilo na levou stranu, kde se nacházel nenápadný Augusto. Střílená přihrávka se stala snadnou kořistí Al Owaise.

60

Marquinhos našel za obranou Jesuse, který si ale hodil míč směrem od brány. Kanárci se následně vrátili až ke středovému kruhu, kde celou akci pozdrželi.

59

Domácí rozehráli volný kop z blízkosti rohového praporku. Hawsawi přiťukl lépe postavenému Albulayhimu, který raději odkopl balón na druhou stranu hrací plochy.

58

Jenomže špatná rozehrávka přinesla přečíslení, která se pokusil zužitkovat právě Al Faraje. Jeho zakončení zpoza velkého vápna směřovalo vedle.

57

Neymar nyní kouzlil u postranní čáry, kde se zbavil napadající Al Faraje a poté přihrál volnému Casemiro. Brazílie má v úvodu druhého poločasu více ze hry.

56

Al Owais se nakonec míče vůbec nedotkl, hosté tak marně reklamovali zákrok domácího brankáře. Ten se zanedlouho ujme odkopu od své svatyně.

55

Na druhé straně Lucas vybojoval autové vhazování, které také sám obstaral. Následně se k míči dostal Neymar, jenž otřel míč o vzdálenější konstrukci.

54

Al Burayk se podíval vpřed, kde se nacházeli dva jeho kolegové. Míč i přesto směřoval pouze na Pabla, který odvrátil možné nebezpečí.

53

53. Lucas trefil pouze brankáře.

53

Fabinho si počkal na náběh Lucase, který se nakonec dostal do vyložené šance, ve které ale selhal. Střela v pádu směřovala pouze do Al Owaise.

52

Al Faraj si v souboji s Neymarem pomohl nedovoleným zákrokem, což viděl také hlavní sudí. Brazílie se ale celkem rychle zbavila hracího předmětu.

51

Al Shahrani ještě zachytil míč na hrací ploše, poté se jeho celek dostal s balónem na útočnou polovinu, kde ale narazil na středopolaře Casemira.

50

Lucas se dostal do šestnáctky, kde byl zastaven hraničním zákrokem, který podle sudího nebyl penaltový. Brazílie se výroku sudího hodně diví.

49

Saúdové jsou nyní aktivnější, za obranu si sbíhal Al Moghawi, kterému ale nevyšel první kontakt s míčem, což hrálo do karet Marquinhosovi.

48

Hned v úvodu jsme sledovali útočnou akci v podání domácích, Al Faraj našel ve středu hrací plochy Otayfa, kterému se ale nepodařilo odcentrovat.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.

46

Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Fred, přichází Lucas Moura.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který nám překvapivě nabídla pouze jednu branku. Směrem dopředu byla aktivnější Brazílie, která si přichystala několik slibných příležitostí. Kanárci si vytvořili několik slibných příležitostí, avšak pokaždé zasahoval pozorný brankář Al Owais. Brazilci se kýžené branky přeci jenom dočkali, přesná trefa přišla minutu před koncem prvního poločasu, postaral se o ní Jesus. Saúdové rozhodně nehrají zatažený fotbal, ba naopak. Domácí se snaží útočit, jak jen to jde, hráči v zeleném si rovněž vytvořili několik slibných akcí.

45+3

První poločas skončil.

45+3

Coutinho se už, už radoval ze vstřelené branky, avšak v době přihrávky se nacházel v ofsajdu. Saúdové mohli během několika minut kapitulovat podruhé.

45+1

Ederson si srovnal míč na pravačku a poté přihrál naběhnuvšímu Marquinhosovi, který to zřejmě zkusí kolmicí za obranu soupeře.

45

První poločas bude nastaven o tři minuty.

43

43. JESUS - 0:1

43

Brazílie právě vstřelila branku!
Až nyní se hosté dostávají do vedení! Velký podíl nad vstřeleným gólem měl Neymar, který milimetrovou přihrávkou uvolnil GABRIELA JESUSE, který si tváří v tvář domácímu brankáři počínal jako rozený střelec. Brazílie se konečně dočkala do vedení, Al Owais byl nyní téměř bez šance.

43

Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta prvního poločasu. Zatím na úvodní branku stále čekáme, Brazílie by jí určitě chtěla vstřelit před přestávkou.

42

Al Shahrani sympaticky vyvezl míč na druhou stranu, kde na zemi skončil jeho kolega Babhir. Hlavní sudí tentokráte nechává pokračovat ve hře.

41

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.

40

Po kratší době se nám opět připomněl Neymar, který ale na dvojici protihráčů nevyzrál. Posléze se kolem své osy otočil záložník Al Faraj.

39

Saúdové šikovně roztáhli hru na levou stranu, kde s k centru levačkou dostal Al Shahrani. Jeho vzdušná nabídka nakonec zamířila až za hostující svatyni.

38

Casemiro se málem čistým způsobem dostal k míči, nakonec si ale v souboji s Otayfem pomohl loktem, čehož si všiml také vedle stojící rozhodčí.

37

Nákopem za hostující obranu se neujal, včas z branky vystartoval Ederson, který ihned vyhodil míč do strany, kde už číhal připravený Fabinho.

36

Už se opět pokračuje ve hře, to vše při "mexické vlně" na tribunách stadionu. Jednoznačně je vidět, že si domácí fanoušci užívají zápas.

35

Hlavní sudí nařizuje krátkou přestávku na doplnění potřebných tělních tekutin. Nutno dodat, že v Saúdské Arábii panuje teplota kolem 29 stupňů.

34

Jesus postupoval po levém křídle do šestnáctky, jenomže ještě před pokutovým územím ho zastavil Al Burayk. Saúdové rozjíždějí útočnou akci.

29

Saúdové se už delší dobu nepodívali k opačné šestnáctce, v tuto chvíli má míč na kopačce Marquinhos, který si gestem ruky řekl o početnější podporu.

28

28. Al Owais vychytal Jesuse.

28

K rozehrávce se postavil Neymar, který kroutil míč směrem do branky. Nakonec si na něj naskočil Jesus, jehož hlavičku dokázal Al Owais zneškodnit.

27

Jesus se probíjel přes levou stranu, kde ho nakonec hodně nešetrně sestřelil napadající Al Bishi. Celkem zbytečný zákrok, standardka pro hosty.

26

Al Owais si tak vyzkoušel odkop od branky, který zamířil kousek za středový kruh. Tam ve vzduchu uspěl Casemiro, jenž přehlavičkoval Otayfa.

25

Brazílie se sice radovala z úvodní branky, avšak nahrávající Augusto se nacházel v ofsajdu. Jesusovo zakončení tak bylo naprosto zbytečné.

24

Domácí se opět pokusili zaútočit po levé straně, kde ale byla cestička vpřed zavřená. Otayf to pro změnu zkusil po pravém křídle, kde se nacházel důrazný Pablo.

23

Neymar se dobrým pohybem zbavil napadajícího Al Moghawiho, poté ale narazil na trojici protihráčů, která už mu odkopla míč od kopačky.

22

Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, na úvodní branku stále čekáme. Saúdové se favorita nezalekli, ba naopak hrají celkem vyrovnanou partii.

21

Neymar to nyní zkoušel individuálně, s míčem se dostal až do pokutového území, kde ale levačkou minul bránu. Al Owais nemusel vůbec zasahovat.

20

Ederson si pořádně zahrával, neboť riskoval při rozehrávce z brankové čáry. Moc nechybělo a napadající Al Dawsari zablokoval následný odkop.

19

Kanárci to zkusili z bleskurychlého protiútoku, avšak Jesus nenašel u vzdálenější tyče Coutinha. V tuto chvíli sledujeme celkem pohlednou podívanou.

18

Neymar se snažil hrát nakrátko, což ale byla chyba. Domácí přešli přes záložní řadu soupeře, poté to z dobré pozice zkoušel Al Dawsari, který trefil protihráče do zad.

17

Saúdové se ale daleko s míčem nedostali, autové vhazování si rovněž vyzkoušel také soupeř. Vhazující Sandro si vybral volného kolegu Augusta.

16

Kolmice z kopačky Al Faraje měla na pravém křídle najít Al Burayka, u kterého byl pozorný Sandro, jenž odvrátil míč pouze za postranní čáru.

15

Hned pětice hostujících hráčů odstavila Babhira od balónu, poté ale přišel nedovolený zákrok od Al Burayka, který svalil k zemi záložníka Freda.

14

Al Shahrani to stihl, nakonec posílal do šestnáctky centrovaný balón, do kterého se opřel Al Moghawi. Pohotová rána ale směřovala hodně daleko vedle brány.

13

Al Faraj se dokázal dostat z těžké pozice, posléze poslal míč na pravou stranu, kde se nacházel zcela osamocený kolega Al Burayk.

12

12. Neymar nevyužil vyloženou šanci.

12

Až nyní jsme se dočkali slušnější akce ze strany Brazílie, avšak k žádnému zakončení nedošlo. Nakonec se do vyložené šance dostal Neymar, který trefil pouze Al Owaise.

11

Patřičně důrazně si nyní počínal Pablo, který měl velké starosti s bráněním Al Dawsariho. Nakonec se mu podařilo získat míč čistým způsobem.

10

Otayf roztáhl hru na levou stranu, kde se nacházel Al Shahrani. Nakonec to Al Burayk zkoušel dloubáčkem, který ale hravě přečetl brankář Ederson.

9

Úvodní zakončení překvapivě vyprodukovali domácí, konkrétněji to byl Al Dawsari, který ale trefil pouze záda clonícího Marquinhose.

8

Al Bishi se dostal s míčem na druhou stranu, kde si ale nedovoleným zákrokem pomohl Casemiro. Celkem jednoznačný faul v podání hostujícího středopolaře.

7

V hlavičkovém souboji uspěl domácí Al Burayk, avšak k odraženému míči se jako první dostal Augusto, který raději přihrál do volnějšího prostoru.

6

Na pořadu dne byl úvodní rohový kop, o který se postaral Coutinho. Jednalo se o rozehrávku nakrátko, nakonec se k míči dostával Neymar, který ale nezalepil padající balón.

5

Brazilcům se podařilo usadit na útočné polovině, kde roztočili kolotoč krátkých přihrávek. U míče se vystřídala snad kompletní jedenáctka.

4

Al Burayk ještě stihl míč na hrací ploše, nicméně poté přihrál zpět na vedle stojícího Hawsawiho. Saúdská Arábie to zkouší velice poklidnou rozehrávkou.

3

Al Dawsari celkem riskoval u postranní čáry, kde si nasadil hodně složitý úkol. Nakonec se mu podařilo rychlostně překonat všechny napadající protihráče.

2

Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Saúdská Arábie: Al Owais – Al Burayk, Hawsawi (C), Albulayhi, Al Shahrani – Al Moghawi, Otayf, Al Faraj, Babhir – Al Bishi, Al Dawsari

Brazílie: Ederson – Fabinho, Marquinhos, Sandro, Pablo – Fred, Casemiro, Augusto – Coutinho, Neymar (C), Jesus
Náhradníci: Alisson – Danilo, Richarlison, Firmino, Luis, Militao, Miranda, Lucas, Arthur, Phelipe, Malcom, Walace.
Brazílie

Na opačné straně se nachází jeden z favoritů uplynulého MS, kterým je Brazílie. Brazilci sice postoupili ze základní skupiny, kde neucítil ani jednou hořkost porážky, jejich cesta do samotného finále skončila už ve čtvrtfinále, kde narazili na ambiciózní reprezentaci Belgie, která nakonec zvítězila díky výsledku 2:1. Hostující tým dnešního utkání musí na tento neúspěch zapomenout, což se zatím celkem daří. Brazílie má za sebou hned dva přátelské zápasy, ten první zvládla celkem pohodlně, neboť porazila Ameriku výsledkem 2:0. I ten druhý měl od úvodních minut jasného favorita, tentokráte si Brazílie zastřílela a porazila Salvador vysoko 5:0.
Saúdská Arábie

Fotbalisté Saúdské Arábie se zúčastnili uplynulého šampionátu, kde se od nich nečekali žádné velké věci. Domácí tým dnešního utkání se dostal do skupiny s Uruguayí, Egyptem a Ruskem, nakonec však dokázal obsadit sympatickou třetí pozici. Úvodní utkání proti Rusko nám nabídlo zcela jednoznačný výsledek, neboť si hostitel celého turnaje pohrál se svým soupeřem, kterému nasázel hned pět branek. Druhé utkání nabídlo pouze jednu branku, tentokráte se o ní postaral uruguayský Luis Suárez, jenž rozhodl o třech bodech. Saúdská Arábie se přeci jenom dočkala vítězství, v posledním skupinovém zápase přemohla Egyptem, když rozhodující branku vstřelil v páté minutě nastavení Al Dawsari.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Na programu jsou další mezinárodní přátelské zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Saúdskou Arábií a Brazílií.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:45.

Saúdská Arábie – Brazílie

0:2

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 43. Jesus, 90+6. Sandro

Karty:   69. Otayf (KSA)   85. Al Owais (KSA)

Držení míče: 42 % : 58 %.
Střely na branku: 0:5. Střely mimo: 2:5. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 12:12.

Saúdská Arábie: Al Owais – Al Burayk (71. Al Mowalad), Hawsawi (C), Albulayhi, Al Shahrani – Al Moghawi (90+2. Ghareeb), Otayf, Al Faraj, Babhir (87. Malayekah) – Al Bishi (80. Al Shehri), Al Dawsari (90+1. Abdulghani)
Náhradníci: Alkhaibari, Al Mowalad, Ghani, Al Fatil, Malayekah, Al Habaib, Kanoo, Ghareeb, Camara, Al Yami, Al Shehri

Brazílie: Ederson – Fabinho, Marquinhos, Sandro, Pablo – Fred (46. Lucas), Casemiro (65. Walace), Augusto – Coutinho (72. Arthur), Neymar (C), Jesus (73. Richarlison)
Náhradníci: Alisson – Danilo, Richarlison, Firmino, Luis, Militao, Miranda, Lucas, Arthur, Phelipe, Malcom, Walace

Diváci: 23401