Menu

Fotbal

Španělská LaLiga

Real Sociedad San Sebastian – FC Barcelona

1:2

konec (1:0)

15.09.2018, 16:15 • Anoeta, San Sebastian • 4. kolo • Tomáš Kohlmann (@tom__kohlmann)

Tipsport: 7.74 5.12 1.42 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Fotbalisté Barcelony po velkém boji vítězí v San Sebastianu 2:1, když museli otáčet nepřiznivý vývoj zápasu.

V prvním poločase favorizovaní hosté předvedli žalostný výkon, který San Sebastian po zásluze potrestal brankou ze standardní situace. Na sklonku úvodní hry domácí promarnili tři gólové šance z rychlých protiútoků během pěti minut hry a Barceloně bleskově otočila skóre po dvou rohových kopech a těsný náskok už uhájila do závěrečného hvizdu. (18:10:44)

90+3

Konec zápasu.

90+2

Po Messiho slalomu do pokutového území zakončoval Suárez, neprostřelil ale bránící těla domácích.

90+2

V nastaveném čase Barcelona má hru pod kontrolou, domácí se marně snaží dostat k míči.

90+1

Rozhodčí Del Cerro k druhému poločasu přidává tři nastavené minuty.

89

Oyarzábalova kolmice do pokutového území byla příliš prudká pro Bautistu a brankář ter Stegen s výkopem nespěchá a to i proto, že křeče trápí Jordiho Albu.

87

87. Juanmi po skvělém pasu Merina odmítl vyrovnat.

87

Domácí zahodili mimořádnou příležitost k vyrovnání! Na skvělý oblouček Merina si naběhl naprosto osamocený Juanmi a v čisté gólové příelžitosti hlavou těsně minul barcelonskou branku!

86

Messi povedenou průnikovou přihrávkou našel v pokutovém území Coutinha, toho ale brankář Rulli velmi dobře vyhnal ze střeleckého úhlu a následně Coutinho z velmi těžké pozice už jen nasměroval míč k domácímu brankáři.

84

Po centru Sangalliho se zcela osamocen před ter Stegenem objevil Juanmni, bylo to ale způsobeno postavením domácího útočníka mimo hru a následné zakončení, které německý brankář navíc kryl, už nemělo pro vývoj zápasu žádný význam.

82

Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Asier Illarramendi, přichází Mikel Merino.
Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Rubén Pardo, přichází Luca Sangalli.

81

Messi hledal v pokutovém území domácích Luise Suáreze, blíže k míči ale měl Geronimo Rulli.

79

Messi se rychle prohnal po útočné polovině, zpoza pokutového území ale prudce střílel vysoko nad domácí branku.

77

Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Ousmane Dembèlé, přichází Arturo Vidal.

75

Hosté budou při nejbližším přerušení naposledy střídat, posledním žolíkem Katalánců je chilský záložník Arturo Vidal.

74

Na ještě ne zcela kompletně připraveném stadiónu Anoeta utkání sleduje 26 756 diváků.

73

Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází David Zurutuza, přichází Jon Bautista.

71

Theo Hernández velmi nepovedeně odkopl míč od postranní čáry směrem k vlastní brance, čehož Suárez využil pokusem o nůžky, míč ale při akrobatickém zakončení netrefil dobře a výrazně minul domácí branku.

69

Na Messiho nákop si do pokutového území nabíhal Coutinho, k míči měl ale příliš daleko a rozehrávat od své branky může Geronimo Rulli. Ten nebude mít čisté svědomí u obou branek Barcelony, kdy ve svém brankovišti působil velmi nepřesvědčivě.

68

Messi se dožadoval druhé žluté karty pro domácího kapitána Illarramendiho, u rozhodčího Del Cerra ale nepochodil.

66

66. Ousmane DEMBÈLÉ - 1:2

66

Barcelona právě vstřelila branku!
Pokud jsme se takřka hodinu nudili, tak posledních deset minut z fotbalového hlediska nemá chybu! Barcelona dvěma rychlými brankami otáčí průběh zápasu, obrat dokonal OUSMANE DEMBÉLÉ poté, co se k němu po dalším rohu odrazil míč a tečovanou střelou jej dopravil do sítě!

65

A už to mohlo být 1:2! Coutinho vystřelil ze své oblíbené pozice u dvaceti metrů od branky a jeho střelu Rulli parádně vyráží vedle své branky!

63

63. Luis SUÁREZ - 1:1

63

Barcelona právě vstřelila branku!
Neuvěřitelné! Domácí zazdili tři tutovky během pěti minut a okamžitě inkasují branku! Po rohovém kopu Barcelony hlavičkoval Pique, jeho střelu brankář Rulli ještě vyrazil, poté ale ve skrumáži míč propadl před LUISE SUÁREZE, jenž snadno zakončoval do prázdné branky!

62

62. Třetí z výrazných gólových příležitostí domácích v rychlém sledu zahodil Juanmi.

62

A do třetice! Juanmi s Oyarzábalem sehráli další rychlý protiútok, v jehož závěru měl tentokrát Juanmi čistou gólovou příležitost, ale teď už ter Stegen vytáhl skutečně skvostný zákrok!

61

Hosté znovu propadli v defenzivě a Theo Hernández se z levého křídla vřítil do gólové příležitosti, jeho ránu vyráží brankář ter Stegen a zachránil Barcelonu od druhé inkasované branky!

60

Na sklonku první hodiny hry se Messi dostal do svého prvního střeleckého zakončení, z hranice pokutového území ale mířil přímo do brankáře Rulliho.

59

Domácí se rozeběhli do rychlého brejku, Pardo potáhl míč na soupeřovu polovinu a předložil takřka stoprocentní pozici Oyarzábalovi, ten ale přestřeluje branku ter Stegena!

57

Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Rafinha, přichází Sergio Busquets.

57

Po Coutinhově centru nepřesně hlavičkoval Dembelé a byť hosté ještě zůstlai u míče, tak jejich dosud poslední snahu zakončil Rakitičův nákop přímo k brankáři Rullimu.

56

Série nepřesností ve středu hřiště, míče se nakonec ujali domácí.

54

Po zajímavém přízemním centru Parda zakončoval Moreno, jeho sražená střela končí v rukavicích brankáře ter Stegena.

53

Nesoulad v souhře mezi Piquem a ter Stegenem, po nepřesné malé domů hostujícího obránce dostávají domácí takřka zdarma rohový kop.

51

Rafinha vysunul do pokutového území Suáreze, ten se provinil nedovoleným prohřeškem v souboji s Morenem a poté znovu rozkládá rukami jako signál nevole směrem k rozhodnutí hlavního arbitra.

49

Coutinho se pokusil o narážečku s Rafinhou u pokutového území San Sebastianu, jejich souhra ale postrádala potřebnou kvalitu.

47

Suárez pronikl do pokutového území po levé straně, následně ale neuspěl v souboji s Elustondem a střelec první branky zápasu vybojoval odkop od vlastní branky.

46

Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Nélson Semedo, přichází Philippe Coutinho.

46

Začal druhý poločas.
Barcelona do druhého poločasu změní sestavu, obránce Semeda nahradí ofenzivní středopolař Coutinho a na post pravého obránce by se měl stáhnout Sergi Roberto.
Fotbalisté Realu Sociedad San Sebastian po prvním poločase vedou nad Barcelonou 1:0 díky brance obránce Elustonda po standardní situaci, favorizovaní Katalánci v úvodním dějství nepředvedli takřka nic a zcela zaslouženě budou muset dohánět manko.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje druhý poločas?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+1

První poločas skončil.

45+1

K úvodním pětačtyřiceti rozhodčí Del Cerro přidává jednu nastavenou minutu.

45

Hosté začínají být pořádně frustrováni, dožadovali se odpískání další penalty za údajnou ruku, rozhodčí Del Cerro po rychlé konverzaci s kolegou u videa ukazuje, že se bude pokračovat ve hře.

44

Žlutou kartu dostává Asier Illarramendi (Real Sociedad San Sebastian).

43

Po dalším rohovém kopu Barcelony se do vzduchu zavěsil Ivan Rakitić, ze záklonu ale branku vysoko přestřelil.

42

Hosté se dožadovali odpískání pokutového kopu ze stažení Piqueho, rozhodčí Del Cerro ještě řešil situaci s kolegou u videa, nakonec se ale bude kopat jen od rohového praporku.

41

Po rohovém kopu byl Pique zřejmě zatáhnutý za dres, přesto mohl zakončovat a jeho střelu dokázal brankář Rulli vyrazit vedle své branky.

41

Messi nakonec centroval do pokutového území, kde Theo Hernandez odklidil míč za branku.

40

Luis Suárez si došel pro faul na útočné polovině, Barcelona se bude moci posunout k brance Geronima Rulliho, rozehrávat se bude z nějakých sedmadvaceti metrů.

38

Parda u postranní čáry fauloval Umtiti, domácí mohou rozehrávat míč z klidu.

36

Až po pětatřiceti minutách hry jsme viděli vůbec první střelecké zakončení Barcelony! Na centr Dembeleho z rohového kopu si naskočil Gerard Pique, jeho hlavička se ale mezi tři tyče nevešla.

34

Theo Hernandez dostal velmi dobrý pas po levé straně hřiště na křídlo a poté odcentrovat před branku, jediným problémem ale byl fakt, že do pokutového území neběžel vůbec žádný z domácích fotbalistů a ter Stegen tak mohl zůstat v klidu.

32

Klasický obrázek hry, Barcelona kombinuje ve středu pole a marně hledá cestu do kompaktní defenzivy soupeře.

30

Další nezdar Dembelého, tentokráte na pravém křídle, kde se ukopl a při pokusu o centr místo míče trefil pouze trs trávy.

29

Po Rafinhově ztrátě míče Oyarzábal rychlou průnikovou přihrávkou hledal rozběhnutého Juanmiho, svoji rychlost ale ukázal Pique a doběhl k míči dříve než domácí útočník.

26

Velmi nepovedená souhra Messiho s Dembelém, vzdušná přihrávka argentinského míčového kouzelníka letěla zcela mimo dosah Francouze.

24

Domácí hrají o poznání přímočařeji, centr Hernandeze z blízkosti rohového praporku lapil do svých rukavic ter Stegen.

22

Hraje se už dvaadvacátá minuta a fotbalisté Barcelony nadále čekají na svůj první střelecký pokus, byť mají míč na kopačkách po výrazné množství času, tak hrají velmi daleko od domácí branky.

20

Domácí pokračují v aktivitě, Oyarzábal vnikl do pokutového území a před brankou hledal Rubéna Parda, ten byl pokryt katalánskou defenzivou.

19

Messi lobovanou přihrávkou vysunul do pokutového území Suáreze, ten byl vytlačen do ostrého úhlu, místo střely tak musel volit přihrávku na Dembelého, jenž se provinil nedovoleným zákrokem a píská se proti Barceloně.

17

Rakitić nedokázal obrat o míč Parda a do šance se poté tlačil Juanmi, na hranici pokutového území mu ale míč odskočil k brankáři ter Stegenovi.

15

San Sebastian skóroval hned ze své první útočné akce, po rozehrávce už ale znovu vzali herní otěže do svých rukou hosté a přihrávají si v hloubi vlastní poloviny.

13

13. Aritz ELUSTONDO - 1:0

13

Real Sociedad právě vstřelil branku!
O zábavu máme postaráno! Po standardní situaci domácích Hector Moreno vyhrál hlavičkový souboj a jeho kolega ze stoperské dvojice ARITZ ELUSTONDO prudkou střelou prostřelil vše, co mu stálo v cestě do sítě!

12

Po Umtitiho nepřesné přihrávce na vlastní polovině se míče ujal Oyarzabal a vybojoval nedovolený zákrok Roberta.

10

Rohový kop Barcelona rozehrála po zemi a hned se hosté sami vyhnali až do středu hřiště, jejich další zdlouhavou rozehrávku opět doprovází pískot publika.

9

Semedo se dokázal uvolnit na pravém křídle, poté ale nepřesně centroval, po odrazu míče za domácí branku ale budou moci hosté pokračovat od rohového praporku.

7

Za Umtitiho nákopem do pokutového území se dral Suárez, velmi dobře si ale při bránění vedl Elustondo, uruguajskou hvězdu odblokoval a míče se mohl ujmout brankář Rulli.

6

Zaldúa si vynutil faul u postranní čáry, domácí mohou rozehrávat a převzít držení míče do své moci.

4

Za pískotu obecenstva Barcelona svoji rozehrávku přesunula zpět až k brankáři ter Stegenovi, hosté zatím mají takřka stoprocentní držení míče.

2

V úvodních desítkách sekund Barcelona pozvolna kombinuje s míčem na svých kopačkách, zatím ale převážně na své polovině.

1

Rozehráno! Domácí hrají tradičně v modro-bíle pruhovaných dresech, Barcelona v neméně obvyklé červeno-modré kombinaci.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Zaldúa, A. Elustondo, H. Moreno, Hernández – Illarramendi (C), Zubeldia, Pardo – Zurutuza – Oyarzabal, Juanmi.
Náhradníci: Moyà – Merino, Bautista, Rodrigues, Navas, Sangalli, Espinoza.

FC Barcelona: ter Stegen – Semedo, Piqué, Umtiti, Alba – Roberto, Rakitić, Rafinha – Messi (C), L. Suárez, O. Dembèlé.
Náhradníci: Cillessen – Busquets, Coutinho, Lenglet, Vermaelen, Munir, Arturo Vidal.

Rozhodčí: Del Cerro – Yuste, Alvarez.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

FC Barcelona

Obhájci titulu rozehráli nový ročník třemi výhrami v úvodních třech kolech a jistě by rádi přidali i čtvrtou, dnes je k tomu ale bude čekat pořádná šichta.

Hosté si mohou trochu ulevit psychicky, neboť loni dokázali v San Sebastianu zvítězit poprvé od roku 2010 a prolomili tak sérii nezdarů v baskickém městě.
Real Sociedad San Sebastian

Starý stadión Anoeta nepatřil ve Španělsku k nejpopulárnějším kvůli atletické dráže a špatnému výhledu z hlediště, to vše se ale mění po výrazné rekonstrukci.

Fotbalisté San Sebastianu do nové sezóny vstoupili ziskem čtyř bodů ze tří zápasů, naposledy nestačili na Eibar.
Hezké sobotní odpoledne při sledování slavnostního utkání, neboť fotbalisté San Sebastianu otevírají nově zrekonstruovaný stadión Anoeta utkáním se slavnou Barcelonou.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:15.

Real Sociedad San Sebastian – FC Barcelona

1:2

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 13. A. Elustondo (H. Moreno) – 63. L. Suárez, 66. O. Dembèlé

Karty:   44. Illarramendi (RSC)

Držení míče: 30 % : 70 %.
Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 2:5. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 18:8.

Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Zaldúa, A. Elustondo, H. Moreno, Hernández – Illarramendi (C) (82. Merino), Zubeldia, Pardo (82. Sangalli) – Zurutuza (73. Bautista) – Oyarzabal, Juanmi.
Náhradníci: Moyà – Merino, Bautista, Rodrigues, Navas, Sangalli.

FC Barcelona: ter Stegen – Semedo (46. Coutinho), Piqué, Umtiti, Alba – Roberto, Rakitić, Rafinha (57. Busquets) – Messi (C), L. Suárez, O. Dembèlé (77. Arturo Vidal).
Náhradníci: Cillessen – Busquets, Coutinho, Lenglet, Vermaelen, Munir, Arturo Vidal.

Rozhodčí: Del Cerro – Yuste, Alvarez

Diváci: 26 756