Menu

Fotbal

Anglická Premier League

Newcastle United – Arsenal FC

1:2

konec (0:0)

15.09.2018, 16:00 • St James' Park, Newcastle upon Tyne • 5. kolo • Marek Jašek

Tipsport: 4.38 3.8 1.87 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Drama nakonec nepřišlo a Arsenal nakonec v dnešním utkání urval tři body. Newcastle se vůbec nemusí za co stydět, protože předvedl opravdu dobrý výkon, a to hlavně v prvním poločase, kde naprosto dominoval, branku se ale nepovedlo vstřelit a to byl hlavní kámen úrazu domácího celku. Do druhého poločasu totiž přišel naprosto jiný Arsenal, nejvíc určitě pomohla úvodní branka, kterou si připsal z přímého kopu Granit Xhaka, míč zapadl do pravé šibenice. Druhý zásah následně přidal Mesut Özil a hosté se dostali na koně. Newcastlu se sice povedlo reagovat, ale v samém závěru zápasu a to už bylo poněkud pozdě. Arsenal se v tabulce zvedá na sedmou pozici a dnešní domácí celek padá na osmnáctou příčku. To je z dnešního přenosu vše, přeji příjemný podvečer. (17:54:09)

90+3

Konec zápasu.

90+1

Hlavní rozhodčí bude nastavovat tři minuty nad hrací plochu, to je ještě poměrně dost času na další ohrožení branky.

90+1

Newcastle právě vstřelil branku!
A ještě to může být velice zajímavé! Newcastle v nastavení snížil na rozdíl jediného zásahu! Naprosto skvělý centr předvedl Federico Fernández a míč přistál až na hlavičce střídajícího hráče CIARANA CLARKA, který svou hlavičku poslal z bezprostřední blízkosti až do branky, Petr Čech nemohl reagovat.

90

Z první rohu nic nebylo, ale Newcastle má šanci na reparát a bude následovat druhá šance.

88

Bude následovat rohový kop.

87

Newcastle se ještě snaží o závěrečný tlak a byla z toho opravdu velká šance! K hlavičce se těsně před brankářem dostal Joselu, který mířil pod horní tyčku, Petr Čech ale předvedl naprosto famózní zákrok a míč vyškrábl mimo brankovou konstrukci!

85

85.

85

Alexandre Lacazette se dostal do velké šance! Welbeck mu přihrál míč a francouzskému útočníkovi už jen scházelo umístit míč mezi tři tyče! To se ale nepovedlo díky zákroku jednoho z obránců!

82

Záložníci hostujícího celku v poklidu kombinují uprostřed hrací plochy a nikam se vlastně nehrnou. Nakonec budou mít dokonce výhodu rohového kopu, míč do hry pošle autor první branky.

81

Granit Xhaka a jeho přihrávka do malého vápna, Alexandre Lacazette se snažil jak mohl, ale míč nakonec nedoběhl a Martin Dúbravka bude odkopávat.

80

Arsenal posílá do hry dalšího útočníka, což může být celkem překvapivý tah vzhledem k tomu, že Arsenal už vede o dva přesné zásahy.

80

Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Aaron Ramsey, přichází Danny Welbeck.

79

Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Ayoze Pérez, přichází Jošinori Muto.

78

Volný kop pro domácí tým poblíž středového kruhu. Skončilo to dlouhou přihrávkou na útočníky, míč ale nakonec svého adresáta vůbec nenašel.

76

Sokratis Papastathopoulos se statečně postavil do rány jednoho z útočníků a obdržel zasloužený potlesk od spoluhráčů, bude z toho rohový kop.

75

DeAndre Yedlin skončil na zemi a nevypadá to, že by měl pokračovat ve hře, zranění se sice snaží rozchodit, ale je dost možné, že budeme svědky nuceného střídaní.

73

A další nováček ve velké šanci! Henrich Mchitarjan obdržel perfektní přihrávku od Ramseyho a stál naprosto sám před brankářem, střelu si ale až moc dlouho rozmýšlel, jeden z obránců toho využil, včas se dokázal vrátit a poslat míč do pryč od branky. Bude to rohový kop.

72

Druhý faul Mesuta Özila, který by si už na to měl dneska dávat pozor. Přímý kop pro domácí fotbalisty, ze situace nakonec nebylo přímé ohrožení branky.

71

Nováček na hřišti Lucas Torreira se chtěl předvést a dokázal se dostat do střelecké pozice, jeho rána zpoza pokutového území ale letěla hodně vysoko nad horní tyčku branky a nebylo z toho tedy vůbec nic nebezpečného.

70

Posledních dvacet minut před námi. Nacho Monreal se pokusil poslat míč z levé strany až do pokutového území, tam ale nebyl vůbec nikdo.

69

Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Pierre-Emerick Aubameyang, přichází Henrich Mchitarjan.

69

Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Jacob Murphy, přichází Kenedy.

67

Alexandre Lacazette se to pokusil trochu oživit a vydal se do útoku, tři obránci ale už byly nad jeho síly a ohrožení branky z toho nakonec vůbec nebylo.

66

Ofsajdové postavení domácího celku. V posledních minutách je hra plná nepřesností a žádná akce vlastně vůbec nikam nevede.

65

I Alexandre Lacazette se provinil proti pravidlům, volný kop pro domácí fotbalisty.

63

Tohle byl faul, Mesut Özil si nevšiml, že má za zády protihráče a nechtěně ho trefil rukou do obličeje, tento faul se nakonec obejde bez žlutého napomenutí.

62

Petr Čech v druhém poločase může být prozatím celkem v klidu, nešla na něho ani jedna rána a vypadá to, že Arsenal už dostal svého soka pod větší tlak, z čehož už padly dvě branky.

60

60.

60

A další šance pro hostující celek! Pierre-Emerick Aubameyang se mohl zapsat mezi úspěšné střelce dnešního utkání! Jeho samostatný únik skončil střelou levou nohou, která letěla jen pár čísel od pravé tyče!

58

58. Mesut ÖZIL - 0:2

58

Arsenal právě vstřelil branku!
Tak a je to už o dva! Hosté v posledních minutách naprosto dominují a dostali se hodně propracované akce, na jejímž konci byl Alexandre Lacazette, který nakonec nedokázal prostřelit obránce, to se ale už povedlo, jinak dneska neviditelnému, MESUTU ÖZILOVI, který svou levačku umístil do levého dolního rohu, Martin Dúbravka si sice na míč sáhl, ale nedokázal ho dostat z branky.

56

Granit Xhaka je hodně aktivní v úvodu druhého poločasu, daří se mu skvěle předvídat hru a i jeho přihrávky mají hlavu a patu.

54

Petr Čech předpověděl blížící se nebezpečí a dokázal včas vyběhnout ze své svatyně, míč dostal bez sebemenších problému pod kontrolu.

52

Nacho Monreal prokázal své individuální schopnosti a velice šikovně se zbavil svého soka, jeho následná přihrávka ale už nebyla moc přesná a skončila v zámezí.

51

Hosty určitě tato branka povzbudila a za poslední minuty nenechali Newcastle se dotknout míče. Granit Xhaka byl opět u akce a svou přihrávkou hledal Aubameyanga, jeho rána z první skončila nad brankovou konstrukcí.

49

49. Granit XHAKA - 0:1

49

Arsenal právě vstřelil branku!
Nádherný gól na hostující straně! To byla ale rána, kterou předvedl GRANIT XHAKA! Tento záložník se postavil k přímému kopu a jeho levačka zapadla do pravé šibenice! Brankář Martin Dúbravka neměl nejmenší šanci reagovat! Horká sprcha pro Newcastle, který byl do teď lepším týmem na hřišti.

49

Pierre-Emerick Aubameyang byl zfaulován a bude z toho standardní situace pro hostující Arsenal.

48

Granit Xhaka si zpracoval míč u své branky a snažil se ho velice rychle dostat na útočnou polovinu,jeho dlouhý centr byl ale až moc přetažený a skončil u obránců.

47

Pierre-Emerick Aubameyang úplně nepochopil záměr svého spoluhráče a centr, který na něj letěl neměl šanci zpracovat, bude se odkopávat od domácí branky.

46

V úvodu druhého poločasu se k míči velice rychle dostal hostující Arsenal a snaží se vymyslet nějakou akci za účelem přímo ohrozit brankovou konstrukci.

46

Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Jamaal Lascelles, přichází Ciaran Clark.
Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Matteo Guendouzi, přichází Lucas Torreira.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 17:05.
Tak a máme tady konec prvního poločasu. První půle byla jednoznačně v roli domácího celku, který se na favorita zřejmě velice dobře připravil, hráči vědí, co mají hrát a povedlo se jim dokonce dostat několikrát do nebezpečných situací. Nejblíže byl asi brance Jajob Murphy, který svou rybičkou nedokázal překonat dobře postaveného Petra Čecha. Z hostující strany stojí za zmínku Pierre-Emerick Aubameyang, který se několikrát snažil něco vymyslet, ale nevyzrál zatím na skvělou obranu pod vedením Martina Dúbravky. Domácí bíločerní se dostali až k sedmi rohovým kopům, což vypovídá o jejich tlaku, na druhé straně to byl jeden jediný. Uvidíme, co se stane v druhém dějství a zda Newcastle bude hrát stále ve stejném tempu.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+0

První poločas skončil.

45

Hlavní rozhodčí nenastavil ani jednu minutu navíc a poločas tedy každou chvíli skončí.

45

Jeden z útočníků Newcastle se při hlavičkovém souboji obvinil faulem, Petr Čech tak bude mít na chvíli klid při rozehrávce.

44

Alexandre Lacazette nedosáhl na přihrávku od Mesuta a bude z toho autové vhazování pro domácí celek. Ani jeden z týmů se už nikam nehrne a vypadá to, že se konec poločasu odehraje v poklidu.

43

Ayoze Pérez si zrovna nerozuměl se svým spoluhráčem a jeho rychlá přihrávka skončila za postranní čárou.

42

Matt Ritchie se již podruhé nechal nachytat do ofsajdového postavení, hra se opět na chvíli uklidní, k rozehrávce volného kopu se postaví jeden z obránců Arsenalu.

40

Héctor Bellerín se v posledních minutách hodně angažuje do útočné poloviny, jeho nebezpečná nabídka skončila až na kopaččce Lacazetteho, který nastřelil jednoho z obránců do ruky, penalta se ale pískat nebude. Newcastle přechází do rychlého protiútoku.

39

Héctor Bellerín se prezentoval nepřesnou přihrávkou, naštěstí pro něj se jeho obranných povinností zastal Mesut Özil a zažehnal nebezpečí.

38

K rozehrávce se postavil Granit Xhaka, který míč poslal do vápna, obránci byli přesně tam, kde by měli a včas zasáhli.

37

Mesut Özil se snaží najít nějakou skulinu mezi obránci, ale vůbec se mu nedaří, předal tak míč Lacazettemu, který byl ihned po přijetí poslán k zemi, standardní situace pro Arsenal.

35

Máme před sebou posledních deset minut prvního poločasu. Arsenalu se zatím vůbec nedaří dostat do nějakého tempa a nejvíc se do hry dostávají obránci, kteří musí hasit nebezpečné situace, jedna taková bude nejspíš následovat, Newcastle bude mít výhodu standardní situace.

34

Nacho Monreal nevěděl co s míčem, a tak ho poslal do pokutového území, při své snaze o centr ale podklouzl a míč skončil vysoko u diváků.

32

A číslo sedm je na světě. Matt Ritchie z levé strany míč přetáhl až za hranici vápna, kde se k němu sice dostal jeden z jeho spoluhráčů, ale nic zajímavého už nevymyslel.

31

Héctor Bellerín musel hasit další nebezpečí před hostující brankou, poslal hlavičkou míč do zámezí a bude z toho další rohový kop pro domácí Newcastle, v pořadí již šestý.

30

Pierre-Emerick Aubameyang obdržel skvělou přihrávku z levé strany, poprvé zkusil prověřit brankáře z velkého úhlu, rána ale byla zblokovaná, zvolil tedy centr do vápna, na který si nikdo nenaskočil.

29

Alexandre Lacazette taky není vůbec pomalý a předběhl i posledního obránce, Martin Dúbravka má ale zatím dokonalý přehled o hře a vyběhl si ze své svatyně, aby získal míč.

28

Pierre-Emerick Aubameyang znovu na sebe upozornil, tentokrát to zkusil z dálky, míč mu ale sklouzl na vnější nárt a letěl moc vysoko na tribunu.

26

Hra se na nějakou dobu uklidnila, obránci domácího celku si bez dávají na čas s rozehrávkou a kombinují u své vlastní branky.

24

Rychlost, to je přesně to co zdobí tohoto útočníka Arsenalu. Pierre-Emerick Aubameyang to opět dokázal a málem se sám dostal přes půlku hřiště až před brankáře, útočník ale na poslední chvíli spadl na zem a dožadoval se penalty, rozhodčí ale zůstal v klidu a hra dále pokračuje.

22

Gólová šance pro domácí fotbalisty! Po rohovém kopu se k hlavičce z levé strany dostal již několikrát zmíněný Jacob Murphy, jeho rybičku musel Petr Čech likvidovat pohledným zákrokem! K dorážce se už žádný útočník nedostal.

21

Tak tohle byla obrovská hrubka Mustafiho! Při zpracování uklouzl a Jacob Murphy se dostal do samostatného úniku z levé strany hřiště! Nacho Monreal ale prokázal své rychlostní dovednosti a střele nakonec na poslední chvíli zabránil! Bude to roh.

21

Alexandre Lacazette to zkusil z větší vzdálenosti, jeho rána ale k brance vůbec nedoletěla, obránce stihl totiž zasáhnout jako první a postavil se do rány.

19

Rohový kop si zkusí u hosté, a to vůbec poprvé v dnešním utkání. Zahrávat ho bude Mesut Özil, našel hlavičku Aubameyanga, který neměl dostatečnou razanci a mířil naprosto mimo tři tyče.

18

Paul Dummett nakopl míč na útočnou polovinu, tam ale vůbec žádný útočník nebyl. Petr Čech neměl nejmenší problém míč dostat pod svou kontrolu.

17

Matteo Guendouzi se snažil urychlit akci, jeho finální přihrávka ale nenašla svého adresáta a skončila za postranní čárou, bude se odkopávat od branky domácího celku.

15

Newcastle zahrál svůj poslední rohový kop na krátkou vzdálenost, což nakonec nebylo to nejvhodnější rozhodnutí, hráči o o něj velice rychle přišli.

13

Obránci Arsenalu mají v posledních minutách opravdu co dělat, z dalšího tlaku bude již čtvrtý rohový kop pro domácí celek, Petr Čech bude být muset velice pozorný.

12

Matt Ritchie se už dostal do střelecké pozice, ke střele ale nakonec vůbec nedošlo, protože pomezní odmávl ofsajdové postavení.

11

A do třetice roh, Petr Čech si nevedl vůbec dobře při rozehrávce na krátkou vzdálenost a dostal se pod tlak, míč musel poslat mimo hrací plochu.

10

Úvodní rohový kop dnešního zápasu, pro domácí celek, který se začíná více a více rozehrávat. Míč do hry poslal Matt Ritchie, který mířil na hlavu jednoho z útočníků, u míč byl ale dřív Sokratis a poslal balón na dalšího roh.

9

Héctor Bellerín chtěl využít jeho nejsilnější stránky a předkopl s míč daleko před sebe, jeho soupeř ale tento tah předpověděl a byl u míče dříve.

8

Teď už to vypadalo na první akci Arsenalu, příliš hráčů domácího celku se totiž vydalo do útoku, toho ale nedokázal využít Mesut Özil, který se až moc dlouho mazlil s míčem a následně o něj přišel.

6

Autové vhazování pro domácí fotbalisty. Newcastle je v úvodu zápasu zatím lepším týmem i přesto, že je hra plná nepřesností.

4

Hráči podstupují hlavičkové souboje uprostřed hrací plochy. Nakonec jsme byli svědky dlouhého nákopu, kterou Karim Onisiwo nakonec nedokázal zkrotit a míč skončil za čárou, bude se odkopávat od branky Petra Čecha.

3

Petr Čech musel zasahovat po volném přímém kopu, nebylo to ale nic hrozného, centr totiž letěl přímo do jeho náruče, hra bude pokračovat u obránců Arsenalu.

2

Hlavní rozhodčí musel řešit první situaci, u postranní čáry se totiž prvním faulem provinil Nacho Monreal, který poslal skluzem svého soka k zemi. Domácí budou zahrávat standartní situaci.

1

Černobílí se velice rychle dostali k míči a snaží se vymyslet první akci dnešního utkání, to by ale nesměl o míč uklouznout záložník Mohamed Diamé, celá akce tedy velice rychle skončila.

1

Tak a máme tady úvodní výkop dnešního utkání, o ten se postarali hosté . Pierre-Emerick Aubameyang se tak poprvé potkal s míčem a poslal ho na obranou polovinu.

1

Utkání právě začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

Newcastle United: Dúbravka – P. Dummett, F. Fernández, Lascelles (C), Yedlin – Jacob Murphy, Diamé, Hayden, Ritchie – Ayoze Pérez – Joselu.
Náhradníci: Darlow – Clark, Kenedy, Manquillo, Muto, Rondón, Shelvey.

Arsenal FC: Čech (C) – Monreal, Mustafi, Papastathopoulos, Bellerín – Xhaka, Guendouzi, Ramsey – Özil, Aubameyang, A. Lacazette.
Náhradníci: Leno – Alnaní, Holding, Lichtsteiner, Mchitarjan, Torreira, Welbeck..
Arsenal FC

A teď k hostujícímu celku. Fanoušci kanonýrů jsou určitě nejvíce zvědaví na nového trenéra, který byl již tak dlouho očekáván. Stal se jím nakonec zkušený Unai Emery, který do nedávna trénoval Paříž. Nevedlo se mu vůbec zle. Anglie je ale přece jen něco jiného a to se zatím potvrzuje. Z prvních čtyř kol Arsenal dvakrát bodoval naplno a rovněž dvakrát musel strpět hořkost porážky. První prohra přišla hned v šlágru úvodního kola, kde kanonýři doma uvítali mistrovský Manchester City. Utkání bylo v úvodu velice vyrovnané, ale hosté dokázali více tlačit a postupně zvýšili obrátky, Manchester zvítězil 2:0. Druhý prohra přišla na hořké půdě Chelsea, tam to bylo pouze o jeden gól, devět minut před koncem rozhodl obránce Marcos Alonso. Londýnský celek zatím nemá žádného tahouna a o branky se starají vlastně všichni. V dnešním zápase budou hosté jednoznační favorité.
V dnešním utkání pátého kola anglické Premier League doma změří síly Newcastle s londýnským Arsenalem. Domácím fotbalistům se už nějaký ten pátek v nejvyšší soutěži nedaří a ani letos to není výjimka. Z prvních čtyř kol Newcastle dokázal bodovat pouze jednou, venku po bezbrankové remíze v Cardiffu. Nutno dodat, že v tomto utkání měl tým velice hodně smůly, neboť Kenedy nedokázal v 96 minutě proměnit pokutový kop. Newcastle ani neměl zrovna štěstí na úvodní letos. Dostat Arsenal, Chelsea, Tottenham a Manchester City hned v úvodu ligy by asi nechtěl nikdo ( všechny tři utkání skončili sice prohrou, ale tou nejtěsnější, v každém případě 1:2). Uvidíme, zda z toho dnes bude lepší výtěžek. Nejlepším střelcem je momentálně Španěl Joselu, který se trefil dvakrát.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

Newcastle United – Arsenal FC

1:2

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 90+1. Clark (F. Fernández) – 49. Xhaka, 58. Özil

Držení míče: 36 % : 64 %.
Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 0:5. Rohy: 10:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 12:11.

Newcastle United: Dúbravka – P. Dummett, F. Fernández, Lascelles (C) (46. Clark), Yedlin – Jacob Murphy (69. Kenedy), Diamé, Hayden, Ritchie – Ayoze Pérez (79. Muto) – Joselu.
Náhradníci: Darlow – Clark, Kenedy, Manquillo, Muto, Rondón, Shelvey.

Arsenal FC: Čech (C) – Monreal, Mustafi, Papastathopoulos, Bellerín – Xhaka, Guendouzi (46. Torreira), Ramsey (80. Welbeck) – Özil, Aubameyang (69. Mchitarjan), A. Lacazette.
Náhradníci: Leno – Alnaní, Holding, Lichtsteiner, Mchitarjan, Torreira, Welbeck.

Rozhodčí: Lee Probert