Menu

Fotbal

Evropská liga (předkola)

KKS Lech Poznaň – FC Gandzasar

2:0

konec (2:0)

12.07.2018, 20:45 • Stadion Miejski, Poznaň (POL) • 1. předkolo • Tomáš Reiner (@ReinyTom)

Tipsport: 1.1 10.4 24.0 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Christian Gytkjaer odehrál v dresu Lechu Poznań fantastické utkání, a přestože hattrick nakonec nezaznamenal, jeho dva góly stačily k hladké výhře jeho týmu, která mohla být klidně mnohem vyšší. Nutno dodat, že obrovský kus práce udělal také brankář Burić, který několikrát svůj tým podržel skvělým zákrokem. Lech Poznań 2 FC Gandzasar 0. (22:38:48)

90+5

Konec zápasu.

90+4

Střídání v týmu FC Gandzasar: ze hřiště odchází Gevorg Nranyan, přichází Davit Minasyan.

90+3

Lech Poznań zápas v klidu dohrává a Gandzasar už se pouze soustředí na to, aby dnes neinkasoval potřetí.

90+1

Nad rámec dnešního zápasu bylo nastaveno 5 minut.

90

Na opačné straně mohli skórovat hráči Gandzasaru, jenže obě střely ze střední vzdálenosti byly nepřesné.

87

87. Střídající Pawel Tomczyk po pár sekundách odmítl gól!

87

Pawel Tomczyk po pár sekundách na hřišti zahodil stoprocentní šanci! Makuszewski si na pravém křídle pohlídal ofsajdovou past a po dlouhé kolmé přihrávce udělal kličku vybíhajícímu brankáři, který byl daleko z brány, a přihrál zpětnou přihrávkou Pawelovi Tomczykovi, jenž už mohl střílet do prázdné brány, jenže se ještě rozhodl pro zasekávačku Kasparovi s dvěma obránci a míč napálil nad!

86

Střídání v týmu KKS Lech Poznań: ze hřiště odchází Christian Gytkjaer, přichází Pawel Tomczyk.

85

Burić se po krátkém ošetření postavil zpět na nohy a na straně Lechu Poznań je připraveno poslední střídání.

83

83. Obránce Vukasin Tomič zahodil další obrovskou příležitost!

83

Vukasin Tomič měl na hlavě další gól, když si do šestnáctky naběhl na krásný centr ze standardní situace a hlavičkoval nikým neatakován, jenže z blízkosti pouze do obličeje brankáře Buriće!

82

Střídání v týmu FC Gandzasar: ze hřiště odchází Ara Khachatryan, přichází Vardan Pogosyan.

82

Gandzasar měl výhodu standardní situace, po které přišly dvě střely. První přímo ze standardní situace skončila na zdi, zatímco druhá ze střední vzdálenosti hodně mimo.

82

Gandzasar ale rozhodně není pozadu, protože jakmile jeho hráči vybojují míč, tak vzápětí rychle zase ztrácí.

81

Lech Poznań se neustále snaží útočit, problém je ale v tom, že s ubývajícími silami ubývá i přesnosti.

80

Gajos po přetaženém centru z pravého křídla předvedl na vzdálenější levé tyči pohotové nůžky, které nebyly ostré, a míč zamířil vysoko nad bránu arménského týmu.

79

Poznań se řítila do nadějné příležitosti, kterou na levé straně šestnáctky zhatila nepřesná zpětná přihrávka.

78

Lech v rychlém sledu rozehrál dva rohové kopy, ani po jednom se ale do zakončení nedostal. Gandzasar se ubránil.

77

Makuszewski na pravé straně šestnáctky dostihl prudký míč a okamžitě ho posílal před bránu, jenže od kolene jednoho z vracejících se obránců Gandzasaru se míč odrazil na rohový kop.

76

Pedro Tiba na útočné polovině objal protihráče kolem pasu a evidentně ho zatáhl. Jasná žlutá karta.

75

Výjimku nyní tvořila táhlá střela ze střední vzdálenosti, která zamířila pouze do rukavic Buriće.

75

Utkání se začíná vracet do starých kolejí. Lech Poznań dominuje snad ve všech herních činnostech, zatímco Gandzasar se po většinu hrací doby pouze brání.

74

Vernon De Marco po standardní situaci dokázal dopravit míč do sítě, jenže rozhodčí mu odpískal faul na brankáře. Polský tým si tedy musí na třetí zásah počkat.

73

Pokud nepočítáme tyč ze strany Gandzasaru, tak toho druhý poločas zatím příliš mnoho nenabídl.

72

Makuszewski to nyní udělal báječně, když si ve středu hřiště pokryl míč tělem a jeden z protihráčů se na něj pověsil. Zápasnický chvat, po kterém byl samozřejmě odpískán faul.

71

Makuszewski na pravé straně pokutového území dokázal doběhnout prudký míč a ve skluzu ho ještě poslat před bránu, tak nakonec ne, rozhodčí ukázali na odkop od brány.

70

Do konce zápasu zbývá odehrát dvacet minut a Lech Poznań stále vede dvoubrankovým rozdílem. Přijde další gól?

69

Vernon De Marco sestřelil u postranní čáry jednoho z hráčů Gandzasaru a po přízemní střele hostů z úhlu, kterou na přední tyči Burić snadno lapil, dodatečně viděl žlutou kartu.

69

Střídání v týmu KKS Lech Poznań: ze hřiště odchází Darko Jevtić, přichází Niklas Bärkroth.

68

Gandzasar měl příležitost podniknout výpad do otevřené obrany polského týmu, nepřesná přihrávka ji ale zhatila.

67

Na obou stranách je k vidění čím dál více nepřesností a ani jeden z týmů se nemůže dostat do nějaké šance, po které by měl brankář práci nebo lépe skončila gólem.

66

Jevtic ve středu útočné poloviny svého týmu marně reklamoval faul a jeho přihrávka zamířila do území, kde nebyl vůbec nikdo, tedy kromě obránců Gandzasaru.

65

Lech Poznań uprostřed hřiště přišel o míč a po rychlém protiútoku se Gandzasar dostal uprostřed šestnáctky ke střele, která byla zablokována, a následná dorážka nemohla přijít kvůli ofsajdu.

64

Střední obránce arménského týmu zamířil za postranní čáru a Lech Poznań se může vrhnout do útoku.

63

Vukasin Tomič zůstal sedět v pokutovém území Lechu a hra byla kvůli jeho ošetření přerušena.

62

Alex Júnior si na levé straně hřiště navedl míč do šestnáctky a z úhlu práskl do míče, který po jeho prudké přízemní střele zamířil vedle vzdálenější pravé tyče.

60

Christian Gytkjaer na levé straně šestnáctky dokázal na poslední chvíli dostihnout kolmou přihrávku tak, aby se pokusil míč zahrát na autové vhazování a nekopalo se od brány. Vtip byl v tom, že se mu to nejen podařilo, ale navíc našel spoluhráče. Následná akce polského týmu ale k ničemu nevedla.

59

Střídání v týmu FC Gandzasar: ze hřiště odchází Artur Yuspashyan, přichází Gevorg Ohanyan.

59

Střídání v týmu KKS Lech Poznań: ze hřiště odchází Mihai Radut, přichází Pedro Tiba.

58

Lech Poznaň se dostal ke střele zpoza šestnáctky, která po zemi z osy hřiště zamířila vedle vzdálenější levé tyče.

58

Gandzasar nehraje špatný zápas a v úvodu druhého poločasu mohl snížit, kdyby Vukasin Tomič po rohovém kopu nehlavičkoval do tyče.

57

Hra má obrovský spád a hraje se nahoru dolů, ovšem s tím rozdílem, že během posledních okamžiků je nebezpečnějším týmem Lech Poznań.

55

Christian Gytkjaer si naskakoval před pár okamžiky na centr z rohového kopu, na vzdálenější pravé tyči se ale k ohrožení brány arménského týmu tentokrát nedostal.

53

53. Christian Gytkjaer a jeho zakončení, hattrick zatím nikde!

53

Christian Gytkjaer mohl zkompletovat hattrick, když si v šestnáctce mezi třemi protihráči pohlídal ofsajdovou past a z úhlu napřáhl k přízemní střele, kterou Kasparov špičkou pravé kopačky dokázal vyrazit nad břevno! Málem 3:0.

51

Jevtic dokázal na zádech udržet jednoho z protihráčů a poté na ose hřiště napřáhl zpoza šestnáctky k přízemní střele z otočky, která zamířila pouze doprostřed brány. Kasparov si připsal snadný zákrok.

50

50. Vukasin Tomič po rohovém kopu orazítkoval hlavou tyč!

50

Vukasin Tomič si naběhl v šestnáctce na centr z rohového kopu a nádhernou hlavičkou o zem orazítkoval pravou tyč brány! K dorážce se poté ještě dostal Gegham Harutyunyan, který z ostrého úhlu napálil boční síť. Obrovská šance!

50

Alex Júnior poslal do šestnáctky z levého křídla střílený přízemní centr, který zablokoval zřejmě Janicki a zřejmě si přivodil zranění, během něhož si poranil kotník.

49

Diváci na stadionu Lechu Poznań jsou v úvodu druhého poločasu svědky fotbalu nahoru dolů, zatím ovšem bez nějaké brankové příležitosti. Jedna střela hostů byla zablokována.

48

Harutyunyan chtěl na levém křídle uvolnit kolmou přihrávkou spoluhráče, jenže jeho pas byl příliš prudký a brankář Burić v klidu odkopával od své brány. Gandzasar se ale rychle vrátil k míči a zpoza šestnáctky napřáhl ke střele, která byla zablokována.

47

S úvodem druhého poločasu je ještě potřeba dodat, že ani jeden z týmů o přestávce nesáhl ke střídání, takže oba celky hrají ve stejném složení.

46

Arménský tým Gandzasar rozehrál druhých čtyřicet pět minut, do kterých vstupuje s dvoubrankovým mankem.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 21:45.
Lech Poznań vlétl na svého soupeře pořádně zostra a zásluhou dvou branek Christiana Gytkjaera, který se v úvodu zápasu prosadil během pouhých pěti minut parádním volejem a poté z penalty, má vývoj střetnutí pevně pod kontrolou. Domácí brankář Burić měl práci pouze v jednom případě a vytáhl skvělý zákrok. Skóre po prvním poločase. Lech Poznań 2 FC Gandzasar 0.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45

První poločas skončil.

44

Následný centr z rohového kopu také žádné nebezpečí nepřinesl a hra se zásluhou faulů v závěru prvního poločasu odehrává převážně mezi oběma šestnáctkami.

41

Harutyunyan se dokázal u pravé tyče dostat před obránce Lechu a z ostrého úhlu posílal míč po dlouhém kolmém pasu spoluhráče před bránu, tam byl ale pouze jeden z obránců polského týmu, který ho odkopl na rohový kop.

39

Rohový kop Gandzasaru žádné ohrožení brány nepřinesl, neznamená to ovšem, že si domácí mohou oddechnout.

38

38. Burić vytáhl proti Harutyunyanově střele skvělý zákrok!

38

Wbeymar Angulo rychle rozehrál standardní situaci a po jeho krásné kolmé přihrávce se málem hostům podařilo snížit, jmenovitě Geghamovi Harutyunyanovi, který si zády k bráně na hranici šestnáctky prvním dotykem zpracoval míč do vzduchu a poté z otočky napřáhl k přízemní střele! Míč poté mířil přesně ke vzdálenější levé tyči, fantastický Burić ho ale skvělým skokem vytáhl na rohový kop!

38

Gandzadar se po nepřesné finální přihrávce Lechu vydal na pravé straně do rychlého protiútoku, ze kterého nakonec nic nebylo. Hosté zpomalili hru a vybojovali faul v blízkosti středového kruhu.

37

Blíží se závěr prvního poločasu a nelze očekávat nějaké drama. Lech Poznań častěji drží míč na svých kopačkách a navíc se prezentuje přímočarým fotbalem, který během úvodních patnácti minut přinesl dva góly. Oba vstřelil Christian Gytkjaer.

36

Polský tým dominuje a nyní se na pravé straně šestnáctky pokusil o narážečku, po které jeden z obránců arménského celku odvrátil míč na rohový kop. Fotbalisté Lechu rozehráli rohový kop na přední tyč, kde byl míč odhlavičkován do bezpečí.

35

Míč po zásahu jednoho z obránců Gandzasaru minul pravou tyč brány a následoval rohový kop, který nic nepřinesl.

34

Lech Poznań rozjel další přímočarou akci na pravém křídle a po přízemním zpětném centru z ostrého úhlu si málem jeden z hostujících obránců vstřelil vlastní gól.

33

Dlouho to ovšem netrvalo a dopředu přišel dlouhý kolmý pas, na který jen těsně jeden z domácích hráčů nedosáhl. Kdyby se mu míč pravou špičkou kopačky ve vzduchu podařilo zpracovat, běžel by zcela sám na bránu.

32

Lech Poznań sundal nohu z plynu a nyní se snaží především o to, aby míč držel na svých kopačkách.

31

Jeden z hráčů Gandzadaru se po kolmém a vysokém pasu do šestnáctky pokusil o akrobatické zakončení, kop přes hlavu mu ale nesedl a Burić si s ledovým klidem doběhl pro míč.

30

Gandzasar se po delší době opět vydal směrem vpřed, ani nadvakrát se ale k ničemu nedostal. První centr z levé strany byl zablokován, zatímco druhý přízemní odvrácen.

29

Christian Gytkjaer mohl zkompletovat hattrick poté, co do šestnáctky přilétl z pravého křídla vysoký centr a Kasparov se bal jít do souboje s domácím hráčem, nakonec ale oba dva míč podběhli a nebezpečí bylo zažehnáno.

27

Gandzasar má na pravé straně velice šikovného hráče, který se nyní opět dokázal na pravé straně pokutového území dostat ke střele, tentokrát ale byla sražena a Burić si připsal snadný zákrok.

26

Otázkou zatím není, zda dokáže Gandzadar favorita zápasu zaskočit, ale kolik branek dnes od Lechu inkasuje.

25

Jako by se hráči polského týmu snažili napravit reputaci svého fotbalu po nevydařeném mistrovství světa a na bránu Gandzasaru se valí jedna útočná vlna za druhou.

23

Fotbalisté Gandzasaru nevědí kam skočit dříve a polský tým je jasně přehrává. Nyní se pokusil kolmou přihrávkou uvolnit spoluhráče dvougólový střelec Christian Gytkjaer, Maciej Makuszewski měl ale k míči dále, než by potřeboval, a jako první u něj byl vybíhající brankář Kasparov.

21

A další šance Lechu Poznań. Maciej Gajos si rychle srovnal míč na ose hřiště na pravačku a napřáhl k přízemní střele, která zamířila doprostřed brány a Kasparovy náruče.

19

Mihai Radut to nyní udělal skvěle, když si míč z levé strany hřiště navedl na pravačku a vybojoval pro svůj tým volný přímý kop, který sám rozehrál. Jeho pokus ale minul levý horní roh brány a Lech Poznań si musí na třetí gól počkat.

18

Do šestnáctky arménského týmu přilétl z pravé strany nebezpečný přízemní centr, po kterém se v šestnáctce natahovali dva hráči Lechu, ani jeden ale na míč nedosáhl.

15

15. Christian GYTKJAER - 2:0

15

Lech Poznań právě vstřelil branku!
CHRISTIAN GYTKJAER se postavil k exekuci pokutového kopu a přízemní střelou k levé tyči vstřelil svůj druhý gól v utkání! Lech vede 2:0.

14

14. Maciej Makuszewski skvělým průnikem vybojoval penaltu!

14

Maciej Makuszewski si to z pravého křídla namířil neohroženě do šestnáctky a Ara Khachatryan ho tak dlouho držel za levé rameno, až ho stáhl k zemi a bude se kopat penalta! Jasné držení.

13

Aleksandr Sverchinski šel do souboje o míč nohou s hodně vysoko a málem trefil protihráče do hlavy. Nakonec to odnesla pouze hruď, ale i tak se jednalo o zákrok na žlutou kartu, která byla udělena.

11

Gegham Harutyunyan si naběhl do šestnáctky na centr z levé strany hřiště a nebyl daleko od toho, aby vyrovnal, jeho hlavička na přední tyči ale minula levý horní roh brány Lechu Poznań.

10

10. Christian GYTKJAER - 1:0

10

Lech Poznań právě vstřelil branku!
Maciej Makuszewski zvedl hlavu a z pravého křídla poslal do šestnáctky krásný centr, na který si naběhl CHRISTIAN GYTKJAER a parádním volejem napálil míč do pravého horního rohu brány! Lech Poznań otevřel skóre výstavní brankou a vede od desáté minuty 1:0!

9

Lech Poznań se sice snaží vehementně útočit, jenže nyní mohl inkasovat, když se na pravé straně šestnáctky pěkným zaseknutím míče uvolnil jeden z hostů a napřáhl levačkou k přízemní střele, která skončila v náručí Buriće.

8

Fotbalisté Lechu z pravé strany nebezpečně rozehráli rohový kop a centr se nepříjemně stáčel směrem do brány, Kasparov ale dobře vyběhl proti míči, aby ho vyboxoval do bezpečí.

7

Lech Poznań se snaží hrát velice přímočaře a po zablokovaném přízemním centru z pravé strany bude následovat další rohový kop polského týmu, který zatím dominuje.

5

Cywka se snažil přenést hru dlouhý nákopem doleva na Kostevyche, jenže ten měl k míči daleko. Aut v zámezí.

4

Rohový kop nakrátko tentokrát v podání polského týmu nic nepřinesl a naopak hrozil rychlý protiútok Gandzasaru, který zhatila nepřesná přihrávka napříč šestnáctkou.

3

Po dalším Tomićově obranném zákroku vybojoval Lech první rohový kop zápasu, který rozehrál nakrátko a poté přišla prudká přízemní střela z úhlu, jenž zablokoval Yuspashyan.

2

Utkání začalo podle předpokladů tlakem domácího Lechu Poznań, který dostal v úvodní minutě výhodu na levé straně hřiště, následný centr byl ale nepřesný. V obraně dobře zapracoval Tomić.

1

Utkání právě začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

KKS Lech Poznań: Burić (C) – Janicki, Rogne, De Marco – Makuszewski, Cywka, Gajos, Răduţ, Kostevych – Gytkjaer, Jevtic.
Náhradníci: Putnocký – Trałka, Tomczyk, Vujadinović, Bärkroth, Pedro Tiba, Tomasik. Trenér: Ivan Djurdjevic.

FC Gandzasar: Kasparov – Sverchinski, Tomić, Ishkhanyan, Khachatryan (C) – Musonda, Wbeymar, Yusbashyan, Alex Júnior – Harutyunyan, Nranyan.
Náhradníci: Meliksetyan – Pogosyan, Aslanyan, Ohanyan, Minasyan, Grigoryan, Minasyan. Trenér: Ashot Barseghyan.

Rozhodčí: Yigal Frid. Asistenti: Idan Yarkoni, Nati Dotan. Čtvrtý rozhodčí: Ziv Adler (všichni ISR).

Lech Poznań je desetinásobným vítězem nejvyšší polské ligy, který zahájí nový ročník UEFA Europa League 2018/19 zápasem proti arménskému klubu Gandzasar. Polský tým musí absolvovat první předkolo poté, co loni skončil v domácí soutěži na třetím místě. Kolejorz, jak se tamnímu klubu z Poznaně přezdívá, dosáhl svého největšího úspěchu na evropské scéně v sezóně 2010/11, když v základní skupině UEFA Europa League mezi velkými celky Juventusem, Salzburgem a Manchesterem City obsadil druhé místo a postoupil do osmifinále, ve kterém vypadl s Bragou. Poznań mohla v sezóně 2015/16 úspěch zopakovat, jenže tentokrát ve společnosti týmů Basilej, Fiorentina a Belenenses skončila v základní skupině Europa League na třetím místě a nepostoupila. Ačkoliv byl Gandzasar založen v roce 2004, na evropské scéně se letos představí již popáté a popáté v řadě ve stejné soutěži poté, co v lize skončil na třetím místě a letos poprvé v historii vyhrál arménský pohár. Největší hrozbou týmu je Gegham Harutyunyan, který během posledních sezón v lize nastřílel shodně 12 gólů a podává stabilní výkony.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

KKS Lech Poznaň – FC Gandzasar

2:0

konec (2:0)

Zpět na online

Branky: 10. Gytkjaer, 15. Gytkjaer (pen.)

Karty:   69. Marco (LPO), 76. Tiba (LPO) – 13. Sverchinski (GAN)

Střely na branku: 5:9. Střely mimo: 6:5. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 17:13.

KKS Lech Poznaň: Burić (C) – Janicki, Rogne, De Marco – Makuszewski, Cywka, Gajos, Răduţ (59. Pedro Tiba), Kostevych – Gytkjaer (86. Tomczyk), Jevtić (69. Bärkroth).
Náhradníci: Putnocký – Trałka, Tomczyk, Vujadinović, Bärkroth, Pedro Tiba, Tomasik. Trenér: Ivan Djurdjevic.

FC Gandzasar: Kasparov – Sverchinski, Tomić, Ishkhanyan, Khachatryan (C) (82. Pogosyan) – Musonda, Wbeymar, Yusbashyan (59. Ohanyan), Alex Júnior – Harutyunyan, Nranyan (90+4. Minasyan).
Náhradníci: Meliksetyan – Pogosyan, Aslanyan, Ohanyan, Minasyan, Grigoryan, Minasyan. Trenér: Ashot Barseghyan.

Rozhodčí: Yigal Frid. Asistenti: Idan Yarkoni, Nati Dotan. Čtvrtý rozhodčí: Ziv Adler (všichni ISR)

Odveta: Gandzasar - Lech Poznaň 2:1

Evropská liga (předkola)

Pjunik – Vardar 16:00 1:0

Ventspils – Luftëtari 16:45 5:0

Čichura – Beitar Jerusalém 17:00 0:0

Rudar Velenje – Tre Fiori 17:30 7:0

Partizani – Maribor 17:30 0:1

KuPS – Kodaň 18:00 0:1

Levadia Tallinn – Dundalk 18:00 0:1

Riteriai – Irtyš Pavlodar 18:00 0:0

Narva – Željezničar 18:00 0:2

Balzan – Keşla FK 18:00 4:1

Lahti – Hafnarfjördur 18:00 0:3

Gabala – Niederkorn 18:00 0:2

Tampereen Ilves – Slavia Sofia 18:00 0:1

FK Liepāja – Häcken 18:05 0:3

Milsami – Slovan Bratislava 19:00 2:4

Ferencváros – M. Tel-Aviv 19:00 1:1

Famagusta – Laçi 19:00 2:1

Stumbras – Apollon Limassol 19:00 1:0

Neftçi Baku – Újpest FC 19:00 3:1

Derry City – Dinamo Minsk 19:00 0:2

Connah's Quay – Soligorsk 19:00 1:3

CS Petrocub – Osijek 19:00 1:1

Sofia – Riga FC 19:45 1:0

Široki Brijeg – Domžale 20:00 2:2

Racing FC – Constanta 20:00 0:2

B36 Tórshavn – Titograd Podgorica 20:00 0:0

Zabrze – Zaria Balti 20:00 1:0

Engordany – Kajrat 20:00 0:3

Vestmannaeyjar – Sarpsborg 20:00 0:4

Shamrock – AIK Stockholm 20:05 0:1

Rudar – Partizan 20:15 0:3

Budućnost – Trenčín 20:30 0:2

Rangers – Shkupi 20:45 2:0

Spartak Subotica – Coleraine 20:45 1:1

Cliftonville – Nordsjaelland 20:45 0:1

Lech Poznań – Gandzasar 20:45 2:0

Hibernian – Runavík 20:45 6:1

Dunajská Streda – Dinamo Tbilisi 21:00 1:1

Niš – Gżira United 21:00 4:0

Stjarnan – Kalju 22:00 3:0