Menu

Fotbal

Evropská liga (předkola)

FK Radnički Niš – Gżira United

4:0

konec (1:0)

12.07.2018, 21:00 • Stadion Čair, Niš • 1. předkolo • Michal Břuchanský

Tipsport: 1.44 4.48 6.86 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (23:03:27)
Střely na branku: 10:1. Střely mimo: 8:3. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 13:14.

V Niši si dnešní utkání užili se vším všudy. Vyprávět by mohl trenér Nenad Lalatović.

Je dobojováno! Celek z města Niš má za sebou první představení v evropských pohárech od sezony 1984 a nutno dodat, že návrat na mezinárodní scénu to byl vskutku podařený. Srbský tým vedl už od čtrnácté minuty a definitivně rozhodl v rozmezí od 52. do 55. minuty, kdy dal soupeři KO dvěma dalšími slepenými góly. Poslední půlhodinu Gżira odehrála už jenom z povinnosti a může být ráda, že inkasovala jenom čtyři branky. Radnički se tak může těšit na druhé předkolo, odveta toho prvního by na maltské půdě měla být už pouze formalitou.

90+5

Konec zápasu.

90+5

No a poslední akce tohoto duelu jenom poukázala na zmar maltského týmu. Sacha Borg příliš podebral míč při střele z dálky a vysloužil si akorát tak posměch od domácího publika.

90+4

Pankov se nepochopil s Mrkićem a z vlastního vápna přihrál do autu. To ale vůbec nevadí fanouškům, kteří svým oblíbencům děkují potleskem ve stoje.

90+2

Na řadu tak přišla hostující standardní situace, kterou rozehrál Muscat. Na letící centr si naskočil Samb, ale před sebou stojící branku netrefil.

90+1

Žlutou kartu dostává také Aleksandar Jovanović, který si pomohl faulem na Sambu.

90

Po dlouhé pauze se znovu hraje. Čtvrtý rozhodčí signalizuje, že se bude nastavovat hned pět minut.

89

Představení domácí kouče vyvolalo nežádanou dávku emocí na obou lavičkách. Petar Grbić dokonce viděl žlutou kartu.

87

Svou chvilku slávy si teď plnými doušky vychutnal i domácí trenér, který si s chutí zažongoval s balónem. Fanoušky tím potěšil, ale pochopení nenašel u rozhodčích, kteří jej vykázali na tribunu.

85

85. Nermin HASKIĆ - 4:0

85

Tým Niš právě vstřelil branku!
Nesmírně chytře rozehraný aut končí čtvrtým gólem! Stanković využil toho, že při vhazování neplatí ofsajd, a poslal aut ke koncové čáře na volného Aleksandara Jovanoviće. Ten byl na hřišti jen pár sekund a hned zaznamenal asistenci, když hlavou připravil loženku pro neomylného NERMINA HASKIĆE.

83

Střídání v týmu FK Radnički Niš: ze hřiště odchází Petar Grbić, přichází Aleksandar Jovanović.

82

O rozehrávku standardky se postaral střídající Stojanović, svůj pokus z necelých dvaceti metrů však poslal nad zeď i nad branku Habera.

81

Střídání v týmu Gżira United FC: ze hřiště odchází Destin Mambouana, přichází Sacha Borg.

80

Noma si kousíček před velkým vápnem kryl míč před Bilbaem, který jej viditelně zatáhl. Následovat bude přímý kop z osy hřiště.

78

Střídání v týmu Gżira United FC: ze hřiště odchází Roderick Briffa, přichází Luca Brincat.

77

Domácí sice měli v soupeřově šestnáctce hned čtyři hráče, ale nadějná kombinace skončila jen kolmicí směřující do zámezí.

76

Po malinko zpackaném přečíslení dvou na jednoho kopli domácí alespoň roh. Crnomarković si naskočil na centr Stojanoviće, ale čelem trefil jenom Habera, který u pravé tyče se štěstím vychytal také bezprostřední dorážku.

75

Gżira srbskému soupeři v první půli jakš takš vzdorovala, avšak ve druhé půli je to pouze hra na jednu branku. Čtvrtý gól v síti United by asi nikoho nepřekvapil.

74

A další rohový kop pro Niš. Todorovski tentokrát trefil na pravé straně Baldacchina, který už toho má očividně plné zuby.

73

Většina hráčů United i při bránění víceméně jenom stojí a domácí si tak mohou dělat s míčem co se jim za chce. Teď z toho byla finální přihrávka z koncové čáry, kterou Mambouana srazil na roh.

71

Veroneseho technický oblouček vnějším nártem sice letěl před branku Živkoviće, jenomže tam bezchybně zapracovala defenziva Radnički.

69

Střídání v týmu FK Radnički Niš: ze hřiště odchází Stanisavljević, přichází Stojanović.

69

A to ještě nebylo všechno, protože Niš pokračoval centrem z levého křídla. Mrkić pustil míč za sebe na Haskiće. Ten se ale u vzdálenější tyče nestihl srovnat ke střele a místo střely se poroučel k zemi.

68

68. Mičić (RNS)

68

Málem byl na světě nádherný fotbalový moment! Mičić zachytil hodně laxní odkop unavené obrany Gżiry a z úctyhodné vzdálenosti natáhl k dělové ráně, kterou zastavilo až břevno!

67

Stanisavljević byl v ponechané výhodě v časové tísni a ze vzdálenosti sedmnácti metrů napálil jenom jednoho ze clonících obránců United.

66

Domácí po třetím vstřeleném gólu výrazně ubrali a v těchto chvílích nechávají hrát také hosty z Malty. Veronese dostal možnost kopat roh, nicméně jeho spoluhráč při pokusu o volej promáchl.

65

Muscat přišel na hrací plochu a hned se uvedl poměrně slušnou střelu z necelých třiceti metrů. Míč ale šel doprostřed branky a Živković s přehledem zasáhl.

63

Střídání v týmu Gżira United FC: ze hřiště odchází Zachary Scerri, přichází Nikolai Muscat.

62

Stanisavljević měl trochu prostoru na ose hřiště, kde si navedl míč na pravačku a parádně vystřelil. Haber byl však připraven a skokem k pravé tyči zabránil čtvrtému gólu.

61

Několik horkých hlav se neúnavně pošťuchovalo a hlavní rozhodčí je musel před rohem uklidňovat. Na karty ale tentokrát nedošlo.

60

Hostující obrana je teď rozebraná do posledního šroubku! Nyní nechala úplně volného Haskiće, který se snadno dostal k centru Grbiće a Haber musel vytasit skvělý zákrok, kterým vytěsnil míč na roh.

59

Gżira se dostala s míčem na levé křídlo, jenomže razantní centr nikdo nedokázal přesměrovat do Živkovićovy brány.

57

Ještě před rozehrávkou United tasil hlavní sudí dvě žluté karty. Jorginho a Crnomarković je zřejmě viděli za nějaký vzájemný konflikt.

55

55. Marko MRKIČ - 3:0

55

Tým Niš právě vstřelil branku!
A o chvíli později přidávají domácí fotbalisté také třetí gól, kterým se ještě více přibližují postupu do druhého předkola! Grbić po autu Nomy na poslední chvíli píchl míč Stanisavljevićovi, který na sebe nalákal dva obránce a ve vápně mazácky přihrál MARKU MRKIĆOVI, který už to měl poměrně jednoduché.

52

52. Nermin HASKIĆ - 2:0

52

Tým Niš právě vstřelil branku!
Srbský tým odskakuje do dvoubrankového náskoku! Grbić si v nenápadné situaci předkopl míč a přesprintoval Baldacchina, aby zprava předložil finální přihrávku NERMINU HASKIĆOVI. Ten byl sice důrazně bráněn, ale i v nepříliš komfortní pozici uklidil balón do sítě.

51

Až po šesti minutách druhé půle také Gżira nakoukla na útočnou polovinu, ale po autu zprava se naopak musela svižně vracet, aby zamezila hrozícímu brejku.

50

Stanisavljević centroval z pravé strany, nicméně obrana United odehrála míč na roh. Po rozehrávce na krátko prvně jmenovaný hráč znovu poslal přihrávku do obě a tentokrát našel Pankova, jenž sice vyrostl ze všech nejvýš, ale hlavičku mezi tyče neusměrnil.

49

Todorovski vhodil míč před Stanisavljeviće, do kterého nekompromisně zajel Baldacchino a může být hodně rád, že nedostal druhou žlutou kartu!

48

Stanisavljevićova rozehrávka standardní situace nebyla moc zdařená a to samé platilo také o následné dalekonosné střely Nomy, jež letěla až k tribuně za Haberovou bránou.

47

Haskić se ve vápně dral za posledního hostujícího obránce, ale sudí jeho akci ukončil, když trochu necitlivě odpískal předchozí zákrok na Todorovského.

46

Střídání v týmu FK Radnički Niš: ze hřiště odchází Sladan Nikodijević, přichází Marko Mrkić.

46

Začal druhý poločas.
Srbský tým v právě skončeném prvním poločase potvrzoval roli favorita a z aktivního nástupu vytěžil první branku, když se ve čtrnácté minutě prosadil Pankov. Niš byl i v dalším průběhu lepší, ale ve čtyřiadvacáté minutě mu výrazně zatrnulo, když Mambouana vyrovnal na 1:1. Skóre se ale nezměnilo, protože muž, který předtím výraznou měrou zavinil inkasovaný gól, byl při střele z malého vápna v ofsajdu.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45

První poločas skončil.

43

Briffa rozehrál rohový kop na Bilbaa před bližší tyč. K prodlouženému centru se Mambouana nedostal a míč vyletěl do autu.

42

Stanisavljevićova střela z přímého kopu letěla přesně doprostřed branky a Haber tak nemusel předvést příliš složitý zákrok.

40

Stanisavljević si stihl předkopnout míč a skluzující Baldacchino jej trefil do nohou. Je z toho žlutá karta pro hostujícího kapitána.

39

Na první pohled povedená souhra dvou hostujících fotbalistů vyvrcholila Sambovou hlavičkou. Živković ale snadno zasáhl a pomezní navíc signalizoval ofsajd.

36

Haskić ukončil obléhání šestnáctky těžkou přihrávkou k pravému konci pokutového území, kde sice našel Todorovského, ale jeho hlavička nebyla pro Habera vůbec nebezpečná.

34

Hosté zahustili prostor před vlastní šestnáctkou a tým z Niše byl donucen vrátit se s balónem až na půlící čáru.

33

Gżira u balónu rovněž dlouho nevydržela, Mambouana se trochu vysunul a po ztrátě míče musel fauloval Haskiće.

32

Grbić fauloval Bilbaa a bude se tak muset zapojit do defenzivní činnosti svého týmu.

30

30. Grbić (RNS)

30

Domácí velmi rychle rozehráli a díky náběhu Haskiće se dostali do gólové šance. Bohužel pro Radnički Grbić vystřelil placírkou vedle levé tyče Haberovy brány.

29

Samb nestíhal při návratu do obrany a evidentně fauloval Crnomarkoviće. Kopat se tak bude proti brance maltského týmu.

27

Úvodní tlak Radnički je zřejmě minulostí, Gżira malinko vyrovnala hru a sbírá nějaké ty procenta držení míče.

26

Těžko říct, co měl Scerri v úmyslu, každopádně prvním dotekem z hranice šestnáctky zakopl míč zcela mimo hrací plochu.

24

24. Mambouana (GZU)

24

Briffův krátký roh obranu Niše neohrozil. United ale pokračovali v akci a po krátké přihrávce z levého kraje velkého vápna dokonce dostali míč do brány, jenomže Mambouana byl přitom v ofsajdu.

23

Briffa po dlouhém váhání vhodil aut na Samba, který napálil míč do Crnomarkoviće a vybojoval pro hosty rohový kop.

21

Po dlouhé přípravě na přímý kop se do balónu levačkou opřel Stanisavljević, který evidentně tlačil míč ze svého pohledu k levé tyči, ale tu o kousek minul.

19

Kapitán Noma si na krátko narazil míč se spoluhráčem a pak narazil do obránce Mambouany, jemuž byl odpískán faul.

17

Stane se tak až po nevyužitém dlouhém vhazování, po němž balón opustil hrací plochu a zpět do hry jej uvede gólman Haber.

16

Srbský tým pokračuje ve výrazné převaze a nedává obraně United možnost na chvíli si oddechnout.

14

14. Radovan PANKOV - 1:0

14

Tým Niš právě vstřelil branku!
Domácí se ve čtrnácté minutě zaslouženě dostávají do vedení! Stanisavljević bravurně rozehrál rohový kop z pravé strany, balón přistál na hlavě RADOVANA PANKOVA, který přehlavičkoval Mambouanu a otevřel skóre zápasu.

13

Domácí se jednoduše ubránili a téměř prchli do rychlého protiútoku. Gžíře se ale povedl zbrzdit a muži v modrém se už dostali do obranných pozic.

12

Rohový kop pro hostující tým z Malty.

10

Fanoušci Radnički si po dlouhé době užívají evropské poháry a kotel za brankou si k tomu připravil i povedené choreo. Celkově na stadionu ve městě Niš panuje vynikající atmosféra.

8

Po faulu na Samba kopal Bilbao standardní situaci, která vypadala hodně nebezpečně, protože Samb zblízka trestuhodně přestřelil. Mrzet ho to nakonec ale nemusí, protože mu byl odmáván ofsajd.

6

Nikodijević byl uprostřed hřiště faulován Bilbaem. Počáteční tlak Radnički Niš tak může pokračovat.

5

Stanković se sice zaskvěl dalekonosným autovým vhazováním, jenomže balón doletěl až do rukavic Habera.

4

Crnomarković na nic nečekal a vypálil z dobrých třiceti metrů. Hostující brankou o kousek přestřelil, ale i tak si vysloužil potlesk fanoušků.

3

První centr z pravé strany přinesl v ochozech menší vzrušení, jenomže Haksić ani Grbić ve vápně skákající balón nezkrotili.

2

Úvodní výkop zápasu obstarali hosté, kteří nastupuji ve světle modrých, zatímco domácí v kompletně červených dresech.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FK Radnički Niš: Živković – Todorovski, Crnomarković, Pankov, Stanković – Stanislavljević, Mičić, Noma (C), Haskić, Grbić – Nikodijević.
Náhradníci: Bulajić – Stojanović, Mrkić, Bondarenko, Aleksa Jovanović, Aleksandar Jovanović.

Gżira United FC: Haber – Mambouana, Soares, Baldacchino (C), Veronese – Briffa, Scerri, Bilbao – Corbolan, Samb, Jorginho.
Náhradníci: Curmi, J. Borg – Muscat, Brincat, Sammut, S. Borg, Okoye.

Rozhodčí: Barcelo – Ward, Parody (všichni GIB).

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Gżira United FC

Hostující celek přicestoval z Malty, konkrétně z osmitisícového městečka Gżira. Tamní fotbalový klub byl založen již v roce 1947, nicméně v evropských pohárech se představil jen jednou v sezóně 1973/74. Tehdy si Gżira měla možnost zahrát v Poháru vítězů pohárů, nicméně brzy vypadla s norským Brannem. Následně se United dlouhou dobu potáceli mimo maltskou nejvyšší soutěž, do které se vrátili až v roce 2016. V prvním roce po postupu skončila Gżira na sedmé pozici, avšak v ročníku 2017/18 se už vyhoupla na konečné třetí místo, přičemž na mistrovskou Vallettu ztratila sedm bodů. V uplynulém nultém předkole narazila na andorský celek Sant Julià a postoupila po výhrých 2:1 a 2:0.
FK Radnički Niš

Klub z třetího největšího srbského města Niš je v tomto dvojzápase velkým favoritem, nicméně v pohárové Evropě se představí vůbec poprvé od roku 1984. O pár let dříve se Radnički prokousala v někdejším poháru UEFA až do semifinále, kde mu vystavil stopku německý Hamburk. Svěřenci Nenada Lalatoviće si zajistili místo v Evropské lize díky povedené minulé sezóně, ve které postoupili ze čtvrtého místa do skupiny o titul a v té si ještě polepšílo na konečné třetí místo. Ztráta na mistrovskou Crvenu Zvezda však činila propastných třiadvacet bodů.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

FK Radnički Niš – Gżira United

4:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 14. Pankov, 52. Haskić, 55. Mrkič, 85. Haskić

Karty:   57. Crnomarković (RNS), 89. Grbić (RNS), 90+1. Jovanović (RNS) – 40. Baldacchino (GZU), 57. Jorginho (GZU)

Střely na branku: 10:1. Střely mimo: 8:3. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 13:14.

FK Radnički Niš: Živković – Todorovski, Crnomarković, Pankov, Stanković – Stanislavljević (69, Stojanović), Mičić, Noma (C), Haskić, Grbić (83. Aleksandar Jovanović) – Nikodijević (46. Mrkić).
Náhradníci: Bulajić – Stojanović, Mrkić, Bondarenko, Aleksa Jovanović, Aleksandar Jovanović.

Gżira United: Haber – Mambouana (81. S. Borg), Soares, Baldacchino (C), Veronese – Briffa (78. Brincat), Scerri (63. Muscat), Bilbao – Corbolan, Samb, Jorginho.
Náhradníci: Curmi, J. Borg – Muscat, Brincat, Sammut, S. Borg, Okoye.

Rozhodčí: Barcelo – Ward, Parody (všichni GIB)

Odveta: Gżira - Niš 0:1

Evropská liga (předkola)

Pjunik – Vardar 16:00 1:0

Ventspils – Luftëtari 16:45 5:0

Čichura – Beitar Jerusalém 17:00 0:0

Rudar Velenje – Tre Fiori 17:30 7:0

Partizani – Maribor 17:30 0:1

KuPS – Kodaň 18:00 0:1

Levadia Tallinn – Dundalk 18:00 0:1

Riteriai – Irtyš Pavlodar 18:00 0:0

Narva – Željezničar 18:00 0:2

Balzan – Keşla FK 18:00 4:1

Lahti – Hafnarfjördur 18:00 0:3

Gabala – Niederkorn 18:00 0:2

Tampereen Ilves – Slavia Sofia 18:00 0:1

FK Liepāja – Häcken 18:05 0:3

Milsami – Slovan Bratislava 19:00 2:4

Ferencváros – M. Tel-Aviv 19:00 1:1

Famagusta – Laçi 19:00 2:1

Stumbras – Apollon Limassol 19:00 1:0

Neftçi Baku – Újpest FC 19:00 3:1

Derry City – Dinamo Minsk 19:00 0:2

Connah's Quay – Soligorsk 19:00 1:3

CS Petrocub – Osijek 19:00 1:1

Sofia – Riga FC 19:45 1:0

Široki Brijeg – Domžale 20:00 2:2

Racing FC – Constanta 20:00 0:2

B36 Tórshavn – Titograd Podgorica 20:00 0:0

Zabrze – Zaria Balti 20:00 1:0

Engordany – Kajrat 20:00 0:3

Vestmannaeyjar – Sarpsborg 20:00 0:4

Shamrock – AIK Stockholm 20:05 0:1

Rudar – Partizan 20:15 0:3

Budućnost – Trenčín 20:30 0:2

Rangers – Shkupi 20:45 2:0

Spartak Subotica – Coleraine 20:45 1:1

Cliftonville – Nordsjaelland 20:45 0:1

Lech Poznań – Gandzasar 20:45 2:0

Hibernian – Runavík 20:45 6:1

Dunajská Streda – Dinamo Tbilisi 21:00 1:1

Niš – Gżira United 21:00 4:0

Stjarnan – Kalju 22:00 3:0