Menu

Fotbal

Liga mistrů (předkola)

FC Astana – Sutjeska Nikšić

1:0

konec (1:0)

11.07.2018, 16:00 • Astana Arena, Astana • 1. předkolo • Vojtěch Tůma

Tipsport: 1.12 8.96 20.5 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mě je to vše. Děkuji za pozornost a u dalších online přenosů se na Vás budu zase někdy příště těšit na počtenou. (17:59:50)
Držení míče: 62 % : 38 %.
Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 5:4. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 13:12.
Je konec, Astana nakonec poráží Sutjesku 1:0. Vzhledem k tomu, jak utkání probíhalo a jaký nápor domácí fotbalisté měli, je pro ně tento výsledek spíš zklamáním, naopak celek z Černé Hory může být i přes porážku a nezdařilý výkon relativně spokojen. Jediná branka tohoto duelu padla v devětadvacáté minutě, po faulu na Despotoviće nařízený pokutový kop se štěstím proměnil Roman Murtazajev. Jinak si svěřenci trenéra Hryhorčuka žádnou výraznější šanci nevypracovali, nejpilnějšími střelci byli Tomasov s Mužikovem, Sutjeska se ale mohla spolehnout na spolehlivě chytajícího brankáře Giljena.

90+5

Konec zápasu.

90+4

Míč se třepotá v hostující brance, radost fanoušků Astany je ale předčasná. Po Tomasovově pasu překonal Giljena osamocený Ivan Majevski, zakončoval ovšem z více než metrového ofsajdu.

90+3

Střídání v týmu FC Astana: ze hřiště odchází Mužikov, přichází Zainutdinov.
Střídání v týmu FK Sutjeska: ze hřiště odchází Ma. Vučić, přichází Grivić.

90+2

Merdović se díky skvěle provedené zasekávačce zbavil Rukaviny, posléze odcentroval přesně do míst, kde číhal Marko Vučić, ten ale hlavičkoval pouze do blokujícího Aničiće.

90+1

Hlavní sudí se nad rámec základní hrací doby rozhodl nastavit pět minut.

90

Závěr zápasu se nám zřejmě trochu protáhne, hostujícího brankáře totiž s největší pravděpodobností trápí nějaký svalový problém, který si žádá přítomnost a zásah zdravotníků.

89

Tomasov tentokráte sám sebe pasoval do role nahrávače, když přenechal střelu lépe postavenému Mužikovi, tomu se ale dnes v zakončení nedaří, Giljen si tedy připsal další poměrně snadný zákrok.

88

Střídající Vuković předržel balon o trochu déle, než měl. Toho využil Šomko, který okamžitě poté vyslal kupředu Majevskiho. Domácí záložník sice nasadil jesličky Miloši Vučićovi, v souboji s Cicmilem ale už postrádal rychlost.

87

Utkání se blíží ke svému konci, ze základní hrací doby zbývá odehrát už jen něco málo přes tři minuty. Sutjeska se začíná nadechovat k závěrečnému tlaku, povede se jí srovnat a odjet z Kazachstánu s překvapivým výsledkem?

86

Střídání v týmu FC Astana: ze hřiště odchází Murtazajev, přichází Stanojević.

85

Střídání v týmu FK Sutjeska: ze hřiště odchází Kordić, přichází Božović.

84

Mužikovův pas pro Rukavinu opravdu postrádal razanci, kupředu se na to konto vydal Darko Bulatović. Ten se propracoval až k centru, na který si sbíhal Šaleta Kordić, letící míč ale o kousek nezasáhl.

83

Teď muselo domácím hráčům i fanouškům trochu zatrnout. Po dalším centru od rohovém praporku se totiž pro míč vydal brankář Erić, ve snaze jej vyboxovat však nešikovně zakopl, díky pomoci svých spoluhráčů ale nebyl za svou chybu potrestán.

82

Marko Vučić nejprve otřel svůj centr o bránícího Šomka, a vybojoval tak rohový kop, jehož exekuce se posléze i sám ujal. Centr se mu ovšem nepovedlo, na přední tyči zasáhl Postnikov.

81

Po Rukavinově centru vznikl v pokutovém území hostí nemalý závar, dlouho nebylo jasné, kdo má vlastně balon ve své moci. Nakonec s ním vyběhl Ščetkin, nic světoborného ovšem nevymyslel.

80

Na míč si po hodně dlouhé době sáhl také Nenad Erić. Po řadě nepřesností z obou stran jej prověřil střídající Vuković, o příliš obtížný test se ale nejednalo, zákrok byl pro brankáře Astany naprosto samozřejmostí.

FC Astana – Sutjeska Nikšić

1:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 29. Murtazajev (pen.)

Karty:   12. Aničić (ATN) – 45. Mi. Vučić (SUT), 62. Bulatović (SUT), 73. Cicmil (SUT)

Držení míče: 62 % : 38 %.
Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 5:4. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 13:12.

FC Astana: Erić (C) – Rukavina, Postnikov, Aničić, Šomko – Majevski, Kleinheisler – Tomasov, Mužikov (90+3. Zainutdinov), Murtazajev (86. Stanojević) – Despotović (73. Ščetkin)
Náhradníci: Mokin – Bejsebekov, Zainutdinov, Malyj, Logviněnko, Stanojević, Ščetkin

Sutjeska Nikšić: Giljen (C) – Mi. Vučić, Cicmil, Nedić, Bulatović – Lončar, Stefanović – Ma. Vučić (90+3. Grivić), Ćetković (78. Vuković), Merdović – Kordić (85. Božović)
Náhradníci: Ličina – Grivić, Vuković, Osmajić, Božović, Bubanja, Marušić

Rozhodčí: Ferenc Karakó – Istvan Albert, Peter Kóbor (všichni Maďarsko)

Odveta: Sutjeska - Astana 0:2