Menu

Fotbal

Mistrovství světa

Anglie – Panama

6:1

konec (5:0)

24.06.2018, 14:00 • Stadion Nižnij Novgorod (Nižnij Novgorod) • Skupina G • Tomáš Kohlmann (@tom__kohlmann)

Tipsport: 1.23 6.49 17.3 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

V tabulce skupiny G se Anglie dotáhla na Belgii co se týče bodů i celkového skóre. O vítězi skupiny tak rozhodne čtvrteční vzájemný zápas a pokud by skončil remízou, tak se budou počítat žluté a červené karty, případně by vítěze určil los. (16:51:53)
Fotbalisté Anglie díky neuvěřitelné úspěšnosti v proměňování šancí porážejí Panamu 6:1, když v prvním poločase z šesti střel na branku vstřelili pět branek a to ta zbývající ještě těsně předcházela gólovému zásahu Johna Stonese.

Po změně stran se Angličané mohli radovat i pošesté, ovšem bouřlivěji pak jásali fotbalisté Panamy po své historicky první brance v rámci světových šampionátů, které dosáhl Felipe Baloy.

Nutno zmínit i jméno Harryho Kanea, jenž dnes zaznamenal hattrick a během 152 odehraných minut vstřelil na letošním mistrovství už pět branek. Tedy stejný počet, jakého argentinská hvězda Lionel Messi dosáhl za své čtyři světové šampionáty.

90+4

Konec zápasu.

90+4

Ještě jedna šance pro Panamu! Na Davisův centr si akrobaticky naskočil Arroyo, v zajímavé pozici ale nedokázal míč zasáhnout, následně balón ještě spadl na nohu k Perezovi, tomu se nepodařilo vystřelit.

90+4

Utkání už se dohrává, fotbalisté obou týmů už se těší na závěrečný hvizd zápasu, ve kterém Anglie zcela dominovala a vysoko zvítězí, Panama se ale mohla radovat z historické branky.

90+2

Zajímavá momentka z anglické střídačky, kde si Jesse Lingard se sedícími spoluhráči zahrál bago se stulpnou místo balónu.

90+1

Egyptský rozhodčí Grisha oddaluje závěr zápasu o čtyři nastavené minuty.

90

Youngův centr nebezpečně propadl mezi několika těly před Penedem, míč se ale odrazil do náruče panamského brankáře. Mimochodem zřejmě nejblíže k zakončení měl John Stones a to by byla skutečná rarita, pokud by hattrick zaznamenal i anglický stoper.

90

Angličané budou rozehrávat standardní situaci, centrovat před branku se chystá Ashley Young.

88

Rodríguez se pokusil elegantně proniknout do pokutového území kolem Walkera, ten ale bránil důrazně a nepustil soupeře před vlastní branku, volného míče se pak ujal Jordan Pickford.

87

Vardyho centr doletěl takřka až do středu pole, Delph sice akrobaticky dokázal míč zpracovat, poté ale přihrával Roseovi do protipohybu a zcela mimo dosah krajní obránce Tottenhamu.

85

Ávila byl nedovoleně atakován ve středu hřiště, rozehrávat míč z místa přestupku může sám faulovaný hráč.

84

Další útočné snažení fotbalistů v bílém končí zdviženým praporkem marockého postranního rozhodčího signalizujícího ofsajd.

82

82. Sterlingova střela, která se nevešla mezi tyče.

82

Raheem Sterling si našel volný prostor k zakončení před pokutovým územím Panamy, jeho rána ale proletěla vedle panamské branky.

80

Angličané se zase po čase usadili na soupeřově polovině, k návratu na první místo průběžné tabulky znovu potřebují skórovat.

Momentálně mají shodné skóre s Belgií a v případě remízy ve vzájemném zápase by o vítězi skupiny rozhodly body za fair-play, počítaly by se tedy žluté a červené karty.

Anglie – Panama

6:1

konec (5:0)

Zpět na online

Branky: 8. Stones (Trippier), 22. Kane (pen.), 36. Lingard (Sterling), 40. Stones, 45+1. Kane (pen.), 62. Kane (Loftus-Cheek) – 78. Baloy (Ávila)

Karty:   24. Loftus-Cheek (ENG) – 10. Cooper (PNM), 44. Escobar (PNM), 72. Murillo (PNM)

Držení míče: 57 % : 43 %.
Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 3:5. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 14:13.

Anglie: Pickford – Walker, Stones, Maguire – Trippier (70. Rose), Loftus-Cheek, Henderson, Lingard (63. Delph), Young – Kane (C) (63. Vardy), Sterling.
Náhradníci: Pope, Butland – Alexander-Arnold, Cahill, Delph, P. Jones, Rose, Alli, Dier, Rashford, Vardy, Welbeck.

Panama: Penedo – Murillo, Torres (C), Escobar, Davis – Bárcenas (69. Abdiel Arroyo), Cooper, G. Gómez (69. Baloy), Godoy (62. Ávila), Rodríguez – Pérez.
Náhradníci: Calderón, Á. Rodríguez – Baloy, Abdiel Arroyo, Cummings, Machado, Díaz, Pimentel, Ovalle, Tejada, G. Torres, Ávila.

Rozhodčí: Grisha (Egypt) – Achik (Maroko), Ahmed (Súdán)

Diváci: 43319