Menu

Další

Zimní olympijské hry - Curling

Ženy - utkání o bronz (Japonsko – Velká Británie)

5:3

konec (0:1, 1:0, 0:1, 1:0, 0:1, 0:0, 0:0, 1:0, 1:0, 1:0)

24.02.2018, 12:05 • Ondřej Jícha (@OndraJicha)

Obrovský šok, zklamání.Tak přesně takové pocity nyní prožívá celá Velká Británie, která vstřebává poslední kámen britské skipky Eve Muirheadové. Na druhé straně se raduje japonské kvarteto, které ani samo nečekalo, že by zápas skončil v desátém endu.

Japonky byly dnes trpělivější, dělaly méně chyb oproti Britkám a vybojovaly si bronzové medaile. Nutno podotknout, že zaslouženě. Přeci jenom Velká Británie po celý turnaj dělala početné množství daleko viditelnějších chyb jako například kanadští muži a nezvládla klíčové okamžiky v závěrečném endu.

Zápas o bronz byl již od začátku svázán taktikou. Prakticky až do desátého endu nebyla k vidění žádná velká přetahovaná na kruzích a bodovalo se vždy maximálně jedničkou, o čemž svědčí i konečné skóre pro Japonsko. (14:47:31)

Utkání právě skončilo.

10

Eve Muirheadová se rozhodla jít do risku, o kterém se jí bude hodně dlouho stát. Do kruhů poslala rychlý kámen, který se ale odrazil od zbylých kamenů tak, že na kruzích zůstal nejlepší japonský kámen. Japonky vítězí!

10

Japonské skipce Fujisavové nevyšlo draw úplně podle představ, nicméně přímá cesta k T-line je zablokována a teď se uvidí, jak zareaguje Muirheadová. jestli se spokojí s bodem a půjde se do extra endu nebo půjde do risku a pokusí de o dvojku, která by přisoudila vítězství Velké Británii.

10

Britky se rázem dostaly předposledním kamenem o centimetry blíže ke středu. O všem nyní rozhodnou závěrečné pokusy skipek.

10

Rovněž Britky rázem využívají možnosti vzít si oddechový čas.

10

Japonkám se vydařil se štěstím freeze o britský kámen a před koncem endu si začíná bojovat na vnitřním kruhu o centimetry.

10

Japonské družstvo si jako první vybírá oddechový čas.

10

Britskému týmu se ho nepodařilo vystrnadit ani nyní. Sice na něj poslaly další japonský kámen, ale ten se zastavil o ten předchozí. Britky začínají chybovat pod tlakem. Jde se do druhé poloviny desátého endu.

10

Britkám se podařilo nyní hit and roll. Jejich kámen je momentálně nejlepší na kruzích, nicméně japonský kámen se dotýká těsně zadní části vnějšího kruhu.

10

Japonky zahajují desátý end postavením guardu, stejně tak i Britky po straně.

9

Britkám se nepodařilo trefit přes guard japonský kámen a je tu první velká chyba zápasu. Japonsko jde navíc poprvé v zápase do vedení, když získává bod proti výhodě.

9

Eve Muirheadová prvním ze dvou kamenů v devátém endu vyčistila kruhy. Její záměr je jasný, přenést si výhodu posledního kamene do další fáze zápasu a v ní definitivně rozhodnout a urvat bronzovou medaili.

9

Až Anna Sloanová zúročila snahu britského týmu a double take outem zbavila kruhy od japonských kamenů.

9

Asijské kvarteto se nyní snaží všemi silami uchránit kámen na kruzích. Britky jim ale likvidují okamžitě všechny guardy, které jejich soupeřky postaví.

9

Po kamenech skipek postavily Japonky dva guardy. Britky už mají kámen na kruzích.

Ženy - utkání o bronz (Japonsko – Velká Británie)

5:3

konec (0:1, 1:0, 0:1, 1:0, 0:1, 0:0, 0:0, 1:0, 1:0, 1:0)

Zpět na online