Menu

Hokej

Přípravné zápasy

HC Dukla Jihlava – Amur Chabarovsk

1:2

konec (0:0, 1:1, 0:1)

14.02.2018, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Tomáš Kalas (@tomascipy)

Tipsport: 3.48 4.6 1.65 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Více už Jihlava nestihla. Dámy a pánové, dnešní přátelské utkání končí. Hráči děkují fanouškům, kterých se tu mnoho dnes nesešlo. Utkání rozhodl gól Veličkina ve třetí třetině během tlaku Amuru. Zápas to byl jinak vyrovnaný, Jihlava nehrála rozhodně druhé housle. S přáním pěkného zbytku týdne se s vámi z Jihlavy loučí Tomáš Kalas. (19:44:51)

Konec zápasu.

59:51

Ke střele se dostal Šidlík, z nápřahu trefil lapačku Andrjuchova, který přerušuje hru.

59:39

Až teď se domácí dostali ke hře bez gólmana, navíc si berou oddechový čas!

58:50

Kajínek si sebral vyhozený kotouč a mířil vedle pravé tyče! Na druhou stranu se vydal osamocený Frolov, Brož ho vychytal a začíná myslet na power-play!

58:13

Hosté v plném počtu, zbývá zhruba minuta a půl na srovnání.

57:09

Amur se osvobodil a nevypadá to na žádný přesilovkový gól Jihlavy. Čas se jí ale krátí.

56:40

Vy nás ale zásobujete, pane Karfík. To si může říkat brankář Andrjuchov, na kterého se valí jedna střela za druhou. Nejblíže gólu byl Hamill, kotouč však za záda Andrjuchova neprotlačil!

56:08

Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Jaroslav Chabarov – 2 min., krosček).

56:08

Nakonec tresty rozděleny takto: Oba kohouti dostávají 2 + 2 minuty za hrubost, Chabarov navrch ještě dvě minuty za krosček.

56:08

Máme tu první bitku! Chabarov se naprosto zbytečně u mantinelu pustil do Suchánka, Suchánek si nenechal nic líbit a nakonec Chabarovovi dal něco od cesty! Stadionem se ozývá pár protiruských pokřiků, pamětníci si vzpomenou na legendární transparent: Bijte Rusy na věčné časy a nikdy jinak.

55:21

Straka si vzal puk do parády, projel s ním půl kluziště a vystřelil, hostující brankář pouze vyrazil na hokejky nejbližších spoluhráčů.

54:41

Seman se po pasu Čachotského z rohu kluziště ocitl sám mezi kruhy, z jasné šance před ležícím Andrjuchovem napálil pravou tyč!

53:43

Další brejk hostí 2 na 1, další nepřesná rozehrávka domácích! Dopředu se vydal Vladislav Ušenin a nahrával před branku Gorškovovi, který nezasunul kotouč do branky!

53:34

Další icing, tentokrát Chabarovsku.

53:08

Okolo branky kroužil Picard a nakonec nacpal kotouč do brankoviště, kam byl natlačen Kamalov a udělal trochu neplechu před Brožem. Brož kotouč udržel před čárou a rozhodčí zastavil hru.

52:37

I Dukla je v plném počtu, série vyloučení přinesla snad jediné vzrušení třetí třetiny, nepočítáme-li gól Amuru.

51:44

Jenže další chyba v rozehrávce a tato početní výhoda není vůbec ze strany Jihlavy povedená. Zanedlouho se na led vrátí Kamalov a Jihlava bude hrát v oslabení.

51:12

Ostře vypálil Stříteský, trefil pouze Andrjuchovy betony. Hraje se 4 na 4.

50:41

Tak tohle se hodně Jihlavě nepovedlo. Po vyhraném buly v útoku upadl de la Rose a Amur se ihned osvobodil, navíc Zdráhal fauloval, je vyloučen za držení a hraje se 4 na 3.

50:15

Minuta a sedm sekund 5 na 3 pro Duklu! Ven jde Kamalov, který nasadil hrazdu Hubáčkovi. Během signalizovaného trestu byla k vidění zajímavá situace, kdy ani jeden tým nechtěl hrát s pukem, nakonec vše přerušil sudí.

49:22

Omluvte prosím výpadek onlajnu, došlo k technickým problémům. Teď se již zdá vše v pořádku, Dukla bude mít druhou přesilovku, vyloučen byl Chabarov za hákování.

46:28

Amur motal obranu Jihlavy v jejím pásmu, ale chyběly tomu střely a to byl ten důvod, proč vytušil Diviš přihrávku a oprostil Duklu od tlaku. Následně se Hamill dostal ke střele zblízka, kterou však neproměnil a na druhé straně byl v přečíslení Potěchin s Litovčenkem, to taktéž gólem neskončilo.

45:42

Kamalov ostře vypálil od modré a donutil Brože se otočit za pokusem letícím na zadní mantinel. Dukla následně vyhodila na icing, ač Straka reklamuje teč jedním z hostujících hráčů.

44:44

Slušnou akci předvedla čtvrtá formace Dukly, když Váňův pokus od modré způsobil závar před brankou, který hosté vyřešili jednoduchým icingem.

43:57

Frolov mezi nohama prostrčil kotouč na Klopova, ten si však zpracoval gumu nepřesně a Hamill vyjížděl na zteč, posunul ještě na Anděla, ten však kotouč ztratil.

43:19

Hosté vstoupili do třetí periody velice dobře a Jihlavu k ničemu nepouští. Dukla vyhodila na icing a opravdu toho moc dopředu během bezmála čtyř minut nepředvedla.

42:16

Chabarovsk právě vstřelil branku!
Amur jde na začátku třetí periody do vedení! Souboj v rohu obranného pásma Dukly vyhrál Potěchin, přihrál mezi kruhy na IGORA VELIČKINA, chabarovský forvard propálil Brože a hosté otáčí vývoj zápasu. Asistence: Bogdan Potěchin.

41:48

Současně s koncem přesilovky vypálil Kondratěv a zaskočil Brože, ten vyrazil pravým betonem.

41:17

Dukla v poklidu brání přesilovku, nikam ruský celek nepouští.

40:35

Amur dohrává přesilovku a zatím to na žádný extra guláš v obraně nevypadá.

40:01

Dukla se rozhodla prostřídat gólmany. Poprvé v této sezoně si zachytá Jan Brož, který nahradil Kořenáře.

40:01

Začala třetí třetina.
Druhá třetina uplynuta jest, v ní jsme viděli celkem dva góly. Nejdříve vše otevřel po 37 sekundách domácí Jiránek, za hosty srovnal Gorškov. Utkání chytlo o něco lepší tempo, stále to ale není bůhvíjaký hokej. Třetí třetina začne cca v 19:08.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:54

Váňa svedl tvrdší souboj s Litovčenkem a dostává dvě minuty za nedovolené bránění, šest sekund před koncem.

39:33

Hamill se potýkal s problémem zpracování puku, nakonec se mu to povedlo, jenže vepředu kotouč jeho spoluhráči ztratili a bude se ještě vylučovat.

39:08

Amur následně vyhodil na icing a Jihlava zůstane v útoku zase o něco déle.

38:27

Dukla opět rozjíždí útok a mohla skórovat! Zpoza chabarovské brány dostal kotouč před branku Straka, z hrany brankoviště míjí pravou tyč!

37:50

Mírně se přiostřuje v soubojích, za hostující brankou operoval Čachotský a byl naremplován na mantinel, sudí nechávají bez trestu.

37:16

Litovčenko dostal kotouč z levého kruhu před bránu a vypadalo to velice zajímavě, nadvakrát puk do brány nedotlačil, i díky reakci Kořenáře, který začíná být poslední dobou vytěžovanější než jeho kolega.

36:13

Suchánek se dostal k puku za vlastní brankou a rozjíždí útočnou snahu. Stále je to ale takové nijaké.

34:53

Suchánkova pumelice měla parametry, prolétla kousek od levé tyče Andrjuchova, což byla i poslední akce Dukly v přesilovce, Amur je v plném počtu.

34:26

Chyba Kajínka na modré dala základ akci Amuru 2 na 1, kterou táhl Aťušov a nakonec i sám vystřelil, Kořenář drží a přerušuje hru.

34:12

Čachotský nepřesně nahrál na hůl Potěchina a Amur se díky tomu osvobozuje. Při další zavážce puku vystřelil Stříteský, hostující gólman má další zákrok na kontě.

33:58

První pasáž výhody skončila střelou Semana, končící v ochranné síti.

33:12

Po 33 minutách a 12 sekundách první vyloučení v utkání. Ven jde hráč Amuru Zakarljukin za hákování. Dukla má první přesilovku a pár lidí trenéru Vlkovi připomíná, že je potřeba ji proměnit. Tichým stadionem se to krásně nese.

32:48

Na druhou stranu přejel Rasskazov a vypálil, Kořenář zasáhl lapačkou.

32:36

Andrjuchov si nečinil potíže a před dotírajícím Hubáčkem kotouč skryl do lapačky. Bude se vhazovat po jeho pravé ruce a opět se bude vhazování opakovat, v krátkém časovém sledu již třetí.

32:21

Icing domácích, po úvodní solidní desetiminutovce opět tempo zase upadlo.

31:36

Vladislav Ušenin nasadil na levém křídle k jízdě přes celé kluziště, zakončil vše nepřesnou střelou. Následně se na Kořenáře řítil Veličkin a Kořenář chytl jeho střelu maskou, vyžádal si přerušení hry a následnou opravu. Vše se zdá v pořádku a budeme moci pokračovat.

30:48

Picard přenechával kotouč někomu v bílém dresu před branku, tam se však nikdo nenachážel a následně vyhozený kotouč dojížděl Skořepa, Andrjuchov si ho stihl shrábnout do lapačky a přerušit hru.

29:28

Anděl si chtěl zpracovat kotouč od Rabbita, byl ale velice prudký a domácí křídelník si ho nesklepl k sobě. Přesto domácí zůstali na puku, jejich tažení skončilo tečovanou ránou v ochranné síti.

28:09

de la Rose nedobře odklidil kotouč a musel pak bránit přihrávku od Aťušova na druhou stranu Picardovi, což se povedlo.

26:56

Další vysoké vyhození, tentokrát Potěchin nemohl hrát, byl v ofsajdu. Utkání každopádně chytlo tempo. Na tribunách se projevuje i pár fanoušků Amuru, čímž jim patří respekt za dlouhou cestu, kteří si přejí gól svých miláčků na ledě.

26:03

Váňa nahodil kotouč po mantinelu na branku, kde o něj bojoval Rabbit, ale neúspěšně. Čtvrtá formace následně předvedla výbornou rychlou akci 3 na 2, kdy se kotouč přes Diviše a Hubáčka dostal až na Rabbita, kanadský útočník pálil z levého kruhu, těsně vedle pravé tyče!

24:37

A Chabarovsk měl i další šanci, do otevřené obrany se řítil sám kapitán Aťušov, byl však mírně rozhozen navrátilci do obrany a nezakončil přesně.

23:39

Chabarovsk právě vstřelil branku!
Máme poměrně rychle srovnáno a asistenci bude mít snad i brankář Andrjuchov! Právě on totiž vysokým obloukem vyhodil až na útočnou modrou čáru, kde stál připravený ALEXANDER GORŠKOV. Ten byl sice těsně před střelou zahákován, ale akci dokončil a kotouč prostrčil mezi Kořenářovy betony. Asistence: Ilja Andrjuchov.

23:02

Klopov rozjel další útočnou snahu, osamocen se dostal ke střele z levého kruhu a za přispění Suchánkovy hokejky trefil ochrannou síť nad ledem.

21:30

Jihlava chce přidat druhou trefu a Amur nepouští do nějakých útočných harakiri. Hamill přenechal kotouč Andělovi, který nejprve naznačoval přihrávku, pak ale vypálil bekhendem. Gól to nepřineslo a naopak, Dukla ztratila kotouč a vyhazovala na icing.

20:37

Dukla právě vstřelila branku!
Tak to bylo rychlé! Dukla ihned od úvodního buly zůstala v útoku a souhrou celé první lajny, kdy Čermák nahrál na druhou stranu Čachotskému a domácí kapitán následně posunul na TOMÁŠE JIRÁNKA, který vymetl pavučinky v pravém horním rohu, se mění poprvé skóre! Asistence: Tomáš Čachotský, David Čermák.

20:01

Začala druhá třetina.
A tak se i stalo, prvních dvacet minut je minulostí, hra nebyla vůbec nijak zázračná, více na puku byla Dukla, jenže vážnou šanci měl jenom Amur v podobě přečíslení 2 na 1. Zatím tak klidné utkání, zhruba za 17 minut se zpět do Jihlavy vrátíme.

20:00

První třetina skončila.

19:43

Diviš ještě nahodil do útočného pásma, vypadá to na klidnou dohru třetiny.

19:02

Na ledě se toho zase až tak moc neděje, týmy se snaží hrát dopředu, jenže po chvíli skončí jejich pokusy na holích soupeře a takto to jede opět. Hosté se momentálně dostali do ofsajdu a přerušuje se hra, 58 sekund před koncem.

17:51

Chabarov čeká ve dveřích střídačky na to, až mu někdo přijede na vystřídání. Nechybělo moc a hosté hráli v šesti.

16:58

Potěchun se rozhodl trochu rozčeřit vody obrany domácích a slalomem se blížil k brance, mířil na bližší tyč domácí branky, z levého kruhu a Kořenář si připsal další zákrok.

16:02

Kajínek vyděsil obecenstvo, Frolovovo nahození na branku posunul Kořenář právě Kajínkovi, který si čelem k domácí brance zpracovával puk.

15:40

de la Rose procvičil levou ruku Andrjuchova svým pokusem z ostrého úhlu, černý touš skončil v ochranné síti a Jihlava chvíli v útoku zůstane.

15:02

Tomáš Čachotský chtěl jet střídat, ale kotouč se k němu dostal a tím pádem musel odehrát puk znovu a až poté střídat.

13:31

Suchánek si povodil Frolova otočkou a rozjel další útočnou snahu, Jihlava je zatím více aktivnější, avšak nemá žádné šance. Konkrétně tato šance skončila v nenávratnu, když Skořepa nezamířil přesně.

12:56

Anděl ze svého typického místa vyslal střelu, mířící nad Andrjuchovu lapačku. Následně byl pískán ofsajd.

12:12

Další zákrok pro Andrjuchova, bude se vhazovat po jeho levici.

11:28

Menší nedorozumění mezi beky a útočníky Jihlavy, Čachotský, na kterého měla jít přihrávka zpoza brány, si svoje náčiní sbíral o pár metrů vedle a Šidlík musel vyjet z útoku, neboť by byl jinak pískán ofsajd.

10:03

Parádní přečíslení hostí 2 na 1! Dopředu ujel Veličkin s Zakarljukinem, druhý jmenovaný dostal pas před bránu a pokusil se o Forsberg, který mu byl znemožněn, Zakarljukin se navíc trefil čelistí do tyče, ale je schopen další hry.

09:32

Po přihrávce od Hamilla vyslal střelu švihem Suchánek, Andrjuchov vyráží levým betonem. Následně si připsal i zákrok a sudí musí krotit lehké vášně.

08:21

Teď se nám to trochu rozehrálo, od modré nejprve střílel Váňa, původní záměr teče nakonec skončil blokováním. Následně se hosté rozjeli ke Kořenářovi a Picard servíroval před branku, kde nikdo z hostí nebyl blízko k puku a hra pokračuje.

07:12

Další chyba v přihrávce a Veličkin pálil z mezikruží bez přípravy, Kořenář vykopl betonem. Ihned poté se červenožlutí řítili na druhou stranu, hostující gólman má další zákrok.

06:58

Veškerý vzruch po střele Kajínka je zbytečný, byl pískán těsný ofsajd.

06:00

Na puku je více Jihlava, která tvoří kombinační akce, žádná doposud neslavila větší úspěch. Seman natáhl puk do útoku, přes de la Roseho se dostal k Zdráhalovi, který však nevypálil a schytává to z místních tribun. Dnes toho bude slyšet poněkud více.

05:02

Další nepřesnost, nyní ji spáchal domácí kapitán, když z bekhendu nahrál na hůl Veličkinovi a pak se musela celá útočná pětka Dukly vracet. Nic hrozného však hosté nepředvedli a Jihlava je zpět v útoku.

03:58

Nepřesné rozehry Amuru ve středním pásmu využil Hamill a zpětnou přihrávkou v útočném pásmu vybídl Ryse, jenže kotouč si již stihl pokrýt Berďukov a otáčí tak hru.

03:32

Několikátý icing hostí, zatím je to velice nepěkný hokej, mnoho přerušení a žádné nasazení. Škarohlídi by podotkli, klasický přátelák.

03:06

de la Rose napálil brusle Gorškova a vyhodil tak víceméně Jihlavu z pásma. Domácí se však ještě dokázali do útoku dostat a Andrjuchov si připisuje zákrok.

02:46

Šidlíkovu střelu od modré zastavili tři obránci Chabarovsku a od nich odražený puk napálil Jiránek, ani on vozovou hradbu Rusů neprostřelil.

02:28

Puk opět opustil hrací plochu a bude se znovu vhazovat, tentokrát ve středním pásmu.

01:58

Bryhnisveen ve spolupráci s Váňou rozjel snahu o útok, ta byla zmařena nepřesnou přihrávkou mladého obránce Dukly.

00:56

Seman se dostal až do rohu v útočném pásmu a snažil se kotouč protlačit až před bránu, to se mu ale nepovedlo a na řadě je Amur. Veličkin po pravém křídle projížděl podél mantinelu, byl zastaven. Puk následně opustil hrací plochu a bude se vhazovat v útočném pásmu hostí.

00:11

Šidlík nahrál na hůl Čachotskému, který puk protečoval dále do pásma. Netrvalo dlouho a i hosté se vydali do útoku, první akci přerušuje Kořenář.

00:01

Utkání právě začalo.
Kapitán Čachotský dostal od kapitána Aťušova vlaječku Amuru a cestou na střídačku dostává jasnou odpověď, že na střídačce Dukly asi žádný takový suvenýr nebude.
Stadion je zaplněn opravdu velice řídce, návštěva stěží dosáhne jednoho tisíce.
Úvodní sestavy:

HC Dukla Jihlava: Kořenář (Brož) – Šidlík, Stříteský, de la Rose, J. Zdráhal, Kajínek, Suchánek, D. Váňa, Bryhnisveen – D. Čermák, Čachotský (C), Jiránek – Straka, Skořepa (A), F. Seman – Rys, Hamill, Anděl – Rabbit, R. Hubáček, Diviš (A).

Amur Chabarovsk: Andrjuchov (Kiselev) – Aťušov (C), Turbin, Averin, Kondratěv (A), Kuzmin, Chabarov, Berďukov, Kamalov – Klopov, Sevankajev, Zakarljukin – Rasskazov, Veličkin, Gorškov – Frolov (A), Litovčenko, Vl. Ušenin – Vj. Ušenin, Picard, Potěchin.

Rozhodčí: Pešina, Vrba – Komínek, Polák.
Dnes to vypadá na velice slabou diváckou návštěvu, sedmnáct minut před utkáním je tu zhruba 500 lidí.
Na co se ve středečním utkání těšit? Především na soupeře, který nedorazí do České republiky každý rok. Chabarovsk v KHL bojuje o postup do play-off, ve Východní konferenci je momentálně devátý, má 84 bodů, stejně jako osmý Omsk, který je průběžně poslední postupující. V Černyševově divizi patří Chabarovsku čtvrté místo za Ufou (87 bodů), Novosibirskem a Omskem. Amur sehrál již jedno přátelské utkání v sobotu, na ledě Jekatěrinburgu podlehl 1:2.

Největší pozornost bude poutat útočník Alexander Frolov, velezkušený hráč, který nasbíral 585 startů v NHL. Frolov bude mít na Jihlavu dobré vzpomínky, v roce 2016, ještě v dresu Nižného Novgorodu, přispěl k vítězství Novgorodu na tehdejším Dukla Cupu. Ohledně produktivity Frolova zastiňuje třiadvacetiletý Alexej Byvalcev, v 54 utkáních osmnáctkrát skóroval a na dalších 23 gólů nahrál.
Dobrý večer z Jihlavy. Olympijskou přestávku si hokejisté a fanoušci Dukly zpestří přípravným utkáním. A nebude se jednat o ledajaký přátelák, na Vysočinu dorazí tým z asijské části Ruska, Amur Chabarovsk.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

HC Dukla Jihlava – Amur Chabarovsk

1:2

konec (0:0, 1:1, 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 21. Jiránek (Čachotský, D. Čermák) – 24. Gorškov (Andrjuchov), 43. Veličkin (Potěchin)

HC Dukla Jihlava: Kořenář (41. Brož) – Šidlík, Stříteský, de la Rose, J. Zdráhal, Kajínek, Suchánek, D. Váňa, Bryhnisveen – D. Čermák, Čachotský (C), Jiránek – Straka, Skořepa (A), F. Seman – Rys, Hamill, Anděl – Rabbit, R. Hubáček, Diviš (A).

Amur Chabarovsk: Andrjuchov (Kiselev) – Aťušov (C), Turbin, Averin, Kondratěv (A), Kuzmin, Chabarov, Berďukov, Kamalov – Klopov, Sevankajev, Zakarljukin – Rasskazov, Veličkin, Gorškov – Frolov (A), Litovčenko, Vl. Ušenin – Vj. Ušenin, Picard, Potěchin.

Rozhodčí: Pešina, Vrba – Komínek, Polák

Průběh zápasu
1. třetina
Po 1. třetině
2. třetina
20:37 JIH 1:0 Jiránek (Čachotský, D. Čermák)
23:39 CHA 1:1 Gorškov (Andrjuchov)
33:12 CHA 2 Zakarljukin, hákování
39:54 JIH 2 D. Váňa, nedovolené bránění
Po 2. třetině
3. třetina
40:01
42:16 CHA 1:2 Veličkin (Potěchin)
49:22 CHA 2 Chabarov, hákování
50:15 CHA 2 Kamalov, krosček
50:41 JIH 2 J. Zdráhal, držení
56:08 JIH 2+2 Suchánek, hrubost+hrubost
CHA 2+2 Chabarov, hrubost+hrubost
56:08 CHA 2 Chabarov, krosček
Konec