Menu

Hokej

Reprezentace žen do 18 let

Česko – Čína

7:4

konec (1:2, 1:1, 5:1)

14.02.2018, 13:00 • Zimní stadion Velké Popovice • Martin Voltr

Myslím, že po závěrečné pětigólové třetině se nám všem bude z Popovic odjíždět o poznání líp. Díky za pozornost a u dalších reprezentačních akcí v tomto týdnu se s vámi budu těšit na shledanou či na počtenou! (15:13:17)
Ženská reprezentace do 18 let se ve Velkých Popovicích představila s hráčkami širšího kádru. Je naprosto pochopitelné, že výkony byly proměnlivé, pro některé šlo o premiéru. Ale kdy jindy by měly dostat šanci, když ne teď, na začátku nového cyklu. Ze hry si toho rozhodně můžou vzít hodně pozitivního.
Samozřejmě, že to jde. Když daly české juniorky do hry větší zaujetí a důraz a současně razantně snížily množství taktických chyb, tak dosáhly na naprosto zasloužené vítězství. Přišlo až po obratu ve třetí třetině, kterou holky sehrály opravdu parádně. Trenéři jim nyní v kabině právem děkují.

Konec zápasu.

59:50

Češky jsou vyhnány z útočné třetiny, ale to jim už vadit nebude.

58:55

Zhang Yuzi a Lucie Hlavatá inkasují menší tresty za drobnou potyčku, podruhé uvidíme hru čtyři na čtyři.

58:55

Další slalom přes celé pásmo zakončila Dýcková přihrávkou na Moniku Krčkovou, jež zvolila vysokou střelu. Jiaxin ji s obtížemi vyrazila nad sebe a kotouč obloučkem přeplachtil branku!

58:17

Střelu Kláry Seroiszkové vyrazila Jiaxin do strany, kde kotouč ve velké rychlosti promáchla Lucie Hlavatá. Škoda.

57:37

Drobná nedorozumění v obranné třetině přidělala českému týmu jen malé vrásky na čele. Vypadá to, že si už kráčí za vítězstvím.

56:29

České gólmance další střela vypadla, naštěstí ale vedle tyčky. Anna Kotounová z toho rozjela další akci pro Nikolu Dýckovou, která se vehementně tlačila za hattrickem. Tuším, že blokující hokejka její střelu poslala nad břevno.

55:56

Už může česká pětice vystřídat, Aneta Zachová zvolila prudké nahození od červené čáry přímo na brankářku.

55:18

Střelu přes obránce v podání Tian Naiyuan si nemohla Krejčová dovolit pustit, nyní se spíše bráníme.

54:31

Elitní útok jednozančně plní tu roli, kterou si od něj trenéři představují. I teď to Dýcková při svém průniku udělala výborně, posléze už se Číňanky osvobozují.

53:46

Česko právě vstřelilo branku!
A přidává sedmý český góóól! NIKOLA DÝCKOVÁ dostala víceméně stejnou šanci jako při trefě na 4:3, jenom ji tentokrát proměnila střelou po ledě, která s naprostou přesností zapadla ke druhé tyčce – 7:4! Asistence: Anna Kotounová.

53:31

Čínská aktivita pro tuto chvíli končí, naše první formace se zase usazuje v pásmu.

52:36

Do samostatného úniku se na druhé straně protáhla Tian Naiyuan, bekhendovou kličkou ovšem Krejčovou nepřekonala!

52:03

Valentýna Černá zabojovala za brankou a pak vybídla nádherným pasem Barboru Hrůšovou, která ale zblízka neuspěla!

51:24

Číňanky si na naše hráčky občas pomáhají zákroky minimálně na hraně pravidel. Nyní se provinily zakázaným uvolněním.

50:56

Už to znovu mohlo být o tři, první formace zase spustila velký nápor. Dýckovou v sólu vychytala brankářka, z další střely neuspěla ani Sarnovská.

49:35

Čína právě vstřelila branku!
Jenže přesně po půlminutě hry se do přestřelky zapojují také Číňanky. Zhang Yuzi dojela puk u mantinelu a poslala ho před branku na TIAN NAIYUAN, kterou české hráčky jenom stínovaly. Útočnice z první poslala puk k bližší tyčce Krejčové – 6:4. Bez asistence.

49:05

Česko právě vstřelilo branku!
Jako bychom si chtěli vybrat to všechno, co jsme za předchozích pět třetin spálili. Česká lavina se od přestávky valí dál! BARBORA HRŮŠOVÁ využila volného prostoru na levé straně a i když z prvního bekhendu ještě neuspěla, z dorážky už ano a je to 6:3! Asistence: Valentýna Černá.

47:44

Česko právě vstřelilo branku!
A je tam pátý! Jako starý mazák to předvedla AGÁTA SARNOVSKÁ, která hraje vynikající zápas a skóruje podruhé! Za brankou viděla, že se může protlačit před gólmanku, tak to zkusila. Navíc nebyla zbrklá a svou kličku protáhla až za její druhý beton, načež v pádu zakončila do odkryté klece. Paráda – 5:3! Bez asistence.

47:12

I kondiční trenér české reprezentace Daniel Skalický, nyní v roli kameramana, s předstihem hlásil, že nepovedená čínská rozehrávka půjde na icing.

46:31

Obránkyně Liu Siyang se navezla do do českého brankoviště, nicméně vedle síly neprokázala takovou šikovnost a nabídku od mantinelu hokejkou minula.

46:06

Rodící se možnost Lucie Hlavaté zastavuje odpískaný ofsajd.

45:42

Oba celky už hrají v plném počtu, když vtom Češky vyhodily na zakázané uvolnění.

45:23

Dalekonosné nahození Sarnovské nebylo pro brankářku ničím problematickým, nyní sledujeme poněkud nezáživnou mezihru.

44:48

Barbora Hrůšová přidělala Číňankám horké chvilky v rohu jejich třetiny, nicméně žádnou střeleckou pozici jsme z toho nevytěžili.

43:40

Dýcková si pak střihla menší šermovačku s Xinting a obě sokyně posílá rozhodčí vychladout. Dvakrát sekání, hraje se čtyři na čtyři.

43:24

Česko právě vstřelilo branku!
Skvěle! Před nástupem do třetí třetiny jsem řekl, že teď to otočíme, a naštěstí jsem se nemýlil! NIKOLA DÝCKOVÁ se dostala ke kotouči a z vrcholu pravého kruhu natáhla ke střele, kterou doslova procedila skrz výstroj Jiaxin až do branky – 4:3! Bez asistence.

43:15

Dobrou střílenou nabídku poslala z pravé strany Tereza Horáková. Teč Terezy Sovjákové ale na Jiaxin nestačila.

42:44

Východočeské dvojici Černá – Horáková chyběla třetí spoluhráčka, ta totiž už střídala. Číňanky poprvé ve třetí třetině dostaly hru do našeho pásma.

41:28

Česko právě vstřelilo branku!
Teď už je ale vyrovnání na světě a náš nápor je po zásluze odměněn! KRISTÝNA HÁJKOVÁ to zkusila z velkého úhlu a když se jí puk vrátil na hokejku, potáhla si ho do bekhendu a zakončila mezi betony Jiaxin – 3:3! Bez asistence.

40:51

Územní tlak první české formace dlouho nevedl k tlaku do branky. Ale potom Nikola Dýcková obkroužila klec a Agáta Sarnovská měla obrovskou tutovku na vyrovnání! Bohužel se před bezmocnou gólmankou nezorientovala ideálně.

40:01

Začala třetí třetina.
Neproměňování šancí nás dál a dál sráží. Ještě pořád to chce víc přitlačit kolem brankoviště, jen tak můžou naše juniorky slavit úspěch. Ve druhé části inkasovaly z přečíslení, pak se ale díky Agátě Sarnovské znovu vrátily do hry. Věřme, že budou dál tlačit na vyrovnání a obrat.

Třetí třetina začne přibližně ve 14:27.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:33

Češky nedokázaly vyhodit puk, velkou obětavost pak ale ukázala Agáta Sarnovská, jež zblokovala projektil od modré čáry.

39:14

Napoprvé ještě střela Yingying Krejčové vypadla, naštěstí si toho okamžitě všimla a kotouč už bezpečně přikryla.

38:55

Počínání Fu Kexin pak Radka Růžičková ohodnotila jako hru vysokou holí a vykazuje Čínu do neutrální zóny.

38:43

Zatím české juniorky včas přistupují ke svým soupeřkám, takže je ještě nenechaly vystřelit na branku.

37:49

Budeme se muset bránit, je tu vůbec první české vyloučení. Anna Fabšicová pyká za podražení.

37:04

Barbora Hrůšová se dostávala do velké šance, bohužel ale puk nenacpala do růžku čínské branky.

36:31

Česko právě vstřelilo branku!
Naštěstí ale včas přichází česká odpověď z hokejek první formace! Naše sestava zatlačila soupeřky, Nikola Dýcková se ještě radovala marně, neboť trefila jen tyčku. Jakmile ale zase začala hrát, dostala se ke kotouči znovu a její další střelu vyrazila Jiaxin do strany na najíždějící AGÁTU SARNOVSKOU, která se z dorážky nemýlila – 2:3! Asistence: Nikola Dýcková.

35:14

Čína právě vstřelila branku!
Místo toho přišlo čínské přečíslení a třetí gól v naší síti. Zhang Mengying v situaci dvě na jednu přenechala kotouč FU KEXIN a protože naše obránkyně neměla pokrytou ani střelu, ani přihrávku, pro čínskou osmičku už nebyl problém rozvlnit síť – 1:3. Asistence: Zhang Mengying.

35:02

Jenže výtečný český forčeking jim ho zase sebral. Škoda, že z toho opět nic nevzešlo.

34:33

První soupeřky se Tereza Radová šikovně vyhla, druhé už nikoli a Číňanky dostaly puk na hokejky.

34:01

Výjezd Kristýny Hájkové pak neskončil ani zákrokem brankářky, naše obojživelnice si nevšimla najeté Barbory Hrůšové.

33:24

Ne. Nikola Dýcková čekala, až se jí otevře prostor před brankou, kam chtěla vyjet od pravého mantinelu. Jenže spoluhráčky jí svým pohybem ten prostor neotevřely.

32:27

Agáta Sarnovská spíš jenom mírně postrčila Zifei, to na vyloučení opravdu nebylo. Potom se ke kotouči dostala Anna Kotounová, jenže Jiaxin měla proti střele od hrazení naprosto čistý výhled.

31:46

Před čínskou brankou nám chyběl důraz, vzápětí se naopak puk zamotal v českém brankovišti. A tak ho Krejčová musela přikrýt, soupeřky byly blízko.

31:25

Kotouč nejprve vypadl na čínskou střídačku, o chvíli později přišlo těsné zakázané uvolnení našich soupeřek.

30:45

Krejčová mohla zažít podobně krutý nástup jako včera, naštěstí ale Mengying ve svém sólu zvedla puk hodně vysoko nad břevno!

30:08

Je tady avizované střídání gólmanek, Mathauserovou znovu v půli zápasu nahrazuje Jaroslava Krejčová.

30:08

Do nahození Terezy Radové vložila hokejku Agáta Sarnovská a puk skončil v síti, jenže rozhodčí gól neuznává pro vysokou hůl!

29:34

Mathauserová ještě musela zakročit proti hodně šikovnému průniku, který předvedla Chi Zhang. Naši brankářku naštěstí nepřekonala.

29:10

A tak to i skončilo, Číňanky jsou kompletní. Na střídačce se už rozcvičuje Jaroslava Krejčová.

28:46

Další kotouč přes všechny čáry, zatím se nám početní výhoda nevede.

27:59

Rána Vivien Šmajdové prolétla mimo, odraženou střelu Báry Hrůšové potom žádná ze spoluhráček před brankou nestihla dorazit.

27:39

Číňanky se osovobily, teď už jsme znovu usazeni v útočné třetině...

27:10

První česká přesilovka skončila gólem, teď dostáváme druhou! Tian Naiyuan si odpyká dvě minuty za podražení.

26:21

Skvělou práci odvedla pro svůj tým Aneta Zachová. Dlouho podržela kotouč, čímž dovolila spoluhráčkám vystřídat. Sama to nestihla, protože na její následnou přihrávku si špatně najela Klára Seroiszková a skončilo to zakázaným uvolněním.

25:38

Zatímco soupeřky už vystřídaly, my ještě vůbec. Držíme alespoň puk v chumlu za brankou...

25:10

Zahákovaná Vivien Šmajdová nemohla v rohu pásma odpálit kotouč, jenže hra pokračuje a Číňanky tlačí.

24:41

Jenže o chvíli později jsme vyhodili na icing a pětice hráček na ledě už je poměrně dost unavená.

24:28

Výtečně teď Aneta Zachová vypíchla protivnici kotouč nataženou hokejkou.

23:38

Teď jsme ovšem pro změnu měli štěstí, že Číňanky nesehrály přečíslení líp a proti Zifei stačila Mathauserová zasáhnout.

23:07

Vivien Šmajdová zvládla bruslařský souboj a nepustila uhánějící čínskou hráčku ke kotouči.

22:25

Nikola Dýcková byla na levé straně v poměrně příznivé situaci, ale mezi betony Jiaxin nenašla místo.

21:57

Ani pokus Agáty Sarnovské z prostoru mezi kruhy neměl patřičnou tvrdost a pro gólmanku byl snadnou kořistí.

21:39

Ještě snadnější práci pro lapačku Jiaxin znamenalo nahození Anety Zachové.

21:21

Číňanky se na chvilku dostaly do bezpečí, pak donutila gólmanku zasáhnout střelou od modré čáry Eliška Veselá.

20:33

Češky vlétly do třetiny s obrovskou vervou a jenom pár centimetrů je dělilo od vyrovnání! Dvojici obřích šancí měla Agáta Sarnovská, hlavně její dorážka volala po gólu. Brankářce puk propadl za záda, ale kousek před čarou ho odpálila do bezpečí její spoluhráčka!

20:01

Začala druhá třetina.
No, co říct. České juniorky vstoupily do odvety víceméně podle představ, jasně diktovaly tempo hry a ve 13. minutě se využitou přesilovkou ujaly vedení. Jenže pak zase přišla taková krátká "doba temna", čistě prohrané buly a kiks v rozehrávce, což Číňanky využily k obratu. O to víc budou muset naše hráčky zabrat.

Druhá třetina začne přibližně ve 13:42.

20:00

První třetina skončila.

19:59

Ještě jedno vhazování po vysoké hokejce českého týmu.

19:42

Na druhé straně vyrazila Li Jiaxin kotouč do strany, kam dojížděla další z českých hráček. Ale pořád jí nějaký metr nebo dva chyběl.

18:56

Po buly Mathauserová neudržela střelu, ale na brankovišti pak zabránila Chi Zhang v gólové dorážce!

18:46

Nahození Vivien Šmajdové na čínskou branku v okamžiku, kdy její spoluhráčky teprve vyklízely pásmo, nemohlo skončit ničím jiným než odpískaným úmyslným ofsajdem.

18:31

Další mírně nejistý zákrok Li Jiaxin přišel po bombě Anety Zachové od modré čáry.

17:43

Konečně se české juniorky zase propracovaly dopředu a nepříznivý stav chtějí zlomit. Dlouhý nápor ale nevedl ke střele, tu pak vyslala až Lucie Hlavatá. Gólmanka si nebyla úplně jistá, kde má kotouč, nicméně ho nepustila.

15:44

Čína právě vstřelila branku!
Výtečný start už patří pouze historii, chyby v defenzivní části hry ho zase zmařily. ZHANG MENGYING vystihla český námaz, na Mathauserovou uháněla osamocená a českou gólmanku vymíchala do forhendu – 1:2. Bez asistence.

14:00

Čína právě vstřelila branku!
Jenže pracně nabytý náskok hýčkal český výběr jen něco málo přes minutu. Pak čistě prohrál buly, po kterém LU SHUANG napálila kotouč ukázkově pod břevno a Mathauserová se jenom ohlédla – 1:1. Asistence: Zhang Mengying, Fu Kexin.

12:49

Česko právě vstřelilo branku!
Konečně jsme předvedli patřičný důraz před brankou a z přesilovky se zaslouženě ujímáme vedení! Číňanky nedůrazně vyhodily přímo na hokejku Vivien Šmajdové, která okamžitě poslala kotouč do ohně. Tam se za dorážkou parádně tlačilo hned několik hráček a úspěch slavila VALENTÝNA ČERNÁ. Ta po dvou letech znovu v reprezentaci skóruje na svůj svátek – 1:0! Asistence: Vivien Šmajdová.

12:24

Číňanky poslaly puk do středního pásma, potom nepustily Kristýnu Hájkovou a vyhodily přes všechny čáry.

11:54

Velký nápor českého týmu končí alespoň první přesilovkou. Liao Zifei je vyloučena za hákování.

11:44

Teď to Dýcková zkusila sama, slalom z levé strany chtěla zakončit zpátky k první tyčce, ale tam nechala brankářka špičku betonu!

11:18

Li Jiaxin vyrazila střelu Dýckové před sebe, naše útočnice pak objela branku, ale kotouč na Sarnovskou neprotlačila.

10:43

Zase jen ojedinělý výpad na českou polovinu podnikly naše soupeřky, a k puku se víceméně ani nedostaly. Jen nám znepříjemňují rozehrávku.

10:01

Hrůšové s Černou se otevřela možnost přečíslení, ale Číňanky je stihly dobruslit a šanci zažehnaly.

09:27

Po souboji Barbory Hrůšové u hrazení vypadl kotouč za mantinel a hra je přerušena.

08:54

Dalekonosná střela Anny Kotounové zamířila tak půl metru nad branku, takže ani gólmanka na ni nemohla dosáhnout.

08:05

Češky už potřebovaly střídat, Tereza Sovjáková tak nahodila puk dopředu. Čínskou rozehrávku vzápětí vystihla Agáta Sarnovská, se svou ranou takřka z nulového úhlu ale nemohla pomýšlet na úspěch.

07:41

Hodně zbytečné zakázané uvolnění z hokejky české obránkyně.

07:00

Dobře to zkoušela z dálky Monika Krčková na druhou tyč. Gólmance puk vypadl z lapačky, ale před dojíždějícími hráčkami ho stačila přikrýt.

06:37

Bude si ale muset dávat pozor hlavně na Zhang Mengying. Ta nyní vykroužila do mezikruží, její střela ovšem na Mathauserovou neprošla.

06:10

Kotouč je zašlápnut v rohu čínské třetiny, náš tým podobně jako včera drží taktovku hry ve svých rukou.

05:48

Kapitánka Anna Kotounová poslala od modré čáry vcelku dobou nabídku na teč. Některá z hráček skutečně puk zasáhla, ale ten se odrazil mimo klec.

05:09

To pokus Anety Zachové, která už potřebovala střídat, čínskou branku neohrozil.

04:16

Prudkou ránu po přejezdu modré čáry zvolila Valentnýna Černá. Jiaxin ho lapačkou pouze vytěsnila, ale nezastavila.

03:39

Liao Zifei se vydala do dvou českých hráček, proti Krčkové s Hájkovou neuspěla a Češky zase pílí dopředu.

02:39

Klára Seroiszková se vydala za nahozeným kotoučem, ovšem jakmile ho u zadního mantinelu dojela, zastavil ji odpískaný ofsajd.

02:14

Hrůšová pak krátký tlak završila střelou, která šla vedle branky. Pak už se Číňanky osvobodily, ale nyní vyhodily puk na icing.

01:25

Domácí hráčky se poprvé vydaly do útoku, a hned z toho byla gólová šance. Barbora Hrůšová se protáhla od levého mantinelu na střed hřiště a jenom málo jí chybělo, aby bekhendovou kličku zakončila do prázdné branky.

00:27

Začínáme zakázaným uvolněním českého týmu.

00:01

Utkání právě začalo.
Čeští trenéři ještě udílejí hráčkám poslední pokyny v kabině, tak věřme, že dopadnou na úrodnou půdu.
Úvodní sestavy:

Česko: Mathauserová (Krejčová) – Radová, Kotounová (C), Krčková, Šmajdová (A), Zachová, Vlková, Veselá, Suchánková – Seroiszková, Dýcková (A), Sarnovská – Hrůšová, Černá, Fabšicová – Hájková, Sovjáková, Horáková – Bergerová, Mertová, Hlavatá. Trenér: Pavel Zuziak.

Čína: Jiaxin (Yue) – Yuzi, Di, Wang (A), Siyang, Yushun, Xiaoxue, Xinlin – Kexin, Mengying (C), Shuang – Zifei, Yingying (A), Zhang – Xinyu, Xintong, Naiyuan – Xinlin. Trenér: Guan Xiaobo.

Rozhodčí: Růžičková – Košťálová, Šťastná.
Kde jinde trávit svátek zamilovaných... Než u hokeje! Zdravím vás u odvety českých hokejistek do 18 let proti výběru z Číny. Naše děvčata si budou chtít spravit náladu po včerejší porážce 1:5.

Přestože jde převážně o členky širšího reprezentačního kádru, první zápas ukázal, že při alespoň průměrném proměňování šancí a zalepení velkých mezer v obraně na vítězství rozhodně mají.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

Česko – Čína

7:4

konec (1:2, 1:1, 5:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 13. Černá (Šmajdová), 37. Sarnovská (Dýcková), 42. Hájková, 44. Dýcková, 48. Sarnovská, 50. Hrůšová (Černá), 54. Dýcková (Kotounová) – 14. Shuang (Mengying, Kexin), 16. Mengying, 36. Kexin (Mengying), 50. Naiyuan (Yuzi)

Česko: Mathauserová (31. Krejčová) – Radová, Kotounová (C), Krčková, Šmajdová (A), Zachová, Vlková, Veselá, Suchánková – Seroiszková, Dýcková (A), Sarnovská – Hrůšová, Černá, Fabšicová – Hájková, Sovjáková, Horáková – Bergerová, Mertová, Hlavatá. Trenér: Pavel Zuziak.

Čína: Jiaxin (Yue) – Yuzi, Di, Wang (A), Siyang, Yushun, Xiaoxue, Xinlin – Kexin, Mengying (C), Shuang – Zifei, Yingying (A), Zhang – Xinyu, Xintong, Naiyuan – Xinlin. Trenér: Guan Xiaobo.

Rozhodčí: Růžičková – Košťálová, Šťastná.

Průběh zápasu
1. třetina
11:54 CHN 2 Zifei, hákování
12:49 CZE 1:0 Černá (Šmajdová)
14:00 CHN 1:1 Shuang (Mengying, Kexin)
15:44 CHN 1:2 Mengying
Po 1. třetině
2. třetina
27:10 CHN 2 Naiyuan, podražení
30:08
35:14 CHN 1:3 Kexin (Mengying)
36:31 CZE 2:3 Sarnovská (Dýcková)
37:49 CZE 2 Fabšicová, podražení
Po 2. třetině
3. třetina
41:28 CZE 3:3 Hájková
43:24 CZE 4:3 Dýcková
43:40
47:44 CZE 5:3 Sarnovská
49:05 CZE 6:3 Hrůšová (Černá)
49:35 CHN 6:4 Naiyuan (Yuzi)
53:46 CZE 7:4 Dýcková (Kotounová)
Konec