Menu

Další

Tiskové konference

Nominační tisková konference k hokejovému All Star Cupu 2018

konec

22.01.2018, 13:05 • Radek Barkman

Díky za pozornost a mějte se fajn. (13:25:02)
Oficiální část tiskové konference je u konce. Turnaj se odehraje 17. února v Bratislavě.
Prize money jsou jen pro vítěze. Ten bere všechno. Představenstvo APK pak rozhodně o tom, co všechno bude poskytnuto hráčům či případně realizačnímu týmu.
Josef Řezníček: Entuziasmus Richarda Lintnera byl velký. Pustil se do toho hned. Pozornost může být roztříštěna. Je to však startovací rok projektu a věřím, že to zaznamenají i média. Posouvat jsme to nechtěli, protože bychom opět ztratili rok.
Řezníček o nominace: Poslali jsme požadavek do klubů ohledně hráčů. Měli jsme jednu nebo dvě varianty, které jsme do klubu odeslali. Chtěli jsme, aby hrál splňoval technické předpoklady tři na tři. Třinec si chtěl brankáře podržet, nabídl nám jiného hráče. Pro nás určitě přicházel v úvahu útočník, ve hře byl i Martin Růžička.
Bednář: Záleží, s čím přijdou trenéři. Všichni víme o čem all stars game jsou. Chceme ukázat fanouškům, o čem ten hokej je.
Jaroslav Bednář: Je to zpestření sezony. V závěru základní části se hraje o každý metr. Hraje se celou dobu tři na tři. Je tu prostor pro žabičky a jiné technické parádičky.
Řezníček: Na Slovensku to budou streamovat JOJ, Sport 1 a ještě i německý Telecom. Musíme si vyhodnotit, jak bude organizace turnaje vypadat. Myšlenka a entuziasmus uspořádat tento turnaj byl silný.
Josef Řezníček: Hledali jsme termín. Ale rozpisy soutěží jsou hotové rok dopředu, a tak jsme se mohli pohybovat jen v olympijské přestávce. Slováci hrajou ve 13:30, Češi hrají na ZOH ráno v pět zápasů. Důležité bylo, aby jim to nekolidovalo s přímým přenosem. Hned po turnaji si vyhodnotíme, jestli tato akce má pokračovat nebo ne. Pokud bychom v tom pokračovali, museli bychom hledat termín někdy v lednu. V neolympijské sezoně se nám to snad podaří.
Petr Nedvěd: Rozhodovala aktuální forma. S kluby jsme až na jednu výjimku neměli žádný problém. Měli jsme v nominaci i jednoho třineckého brankáře, ale Třinec odjíždí na turnaj do Davosu.
Vstupenky na turnaj se prodávají za 15 a 30 eur.
Představován je nyní dres Petra Nedvěda i celého výběru české extraligy.
Petr Nedvěd o nominaci:

Brankáři: Miroslav Svoboda (Plzeň), Libor Kašík (Zlín)
Obránci: Marek Hrbas (Vítkovice), Brett Flemming (Pardubice), Martin Vyrůbalík (Olomouc), Erik De La Rose (Jihlava)
Útočníci: David Tomášek (Pardubice), Marek Kvapil (Liberec), Lukáš Pech (Sparta), Jiří Polanský (Třinec), Jaroslav Bednář (Mountfield), Viktor Hübl (Litvínov), Jakub Orsava (Mladá Boleslav), Martin Nečas (Kometa Brno).
Generálním manažerem je Petr Nedvěd, trenérem Vladimír Vůjtek, asistentem Viktor Ujčík.
Řezníček (ředitel TELH): Bude rozhodovat počet získaných bodů. Pro vítěze bude určena prémie. Měli bychom zde být za favority. Chci ještě upozornit na to, že sem byli nominováni René Hradil a Robin Šír.
Josef Řezníček: Bylo dohodou, že každé extraligové mužstvo nabídne jednoho nominanta. Nebyl žádný problém, všichni s tím souhlasili. Hrát se bude systémem tři na tři. Tomu jsme chtěli přizpůsobit i hrací model. Jedná se o šest zápasů a chtěli jsme to smrsknout do jednoho dne. Bude to jen turnajová záležitost, hrát se bude dvakrát patnáct minut. Prvních třináct minut bude hrubého času, další dvě času čistého.
Josef Řezníček: Otázkou All Stars utkání jsme se zaobírali nějakou dobu. Absolvoval jsem jednu cestu do Popradu, kde jsme viděli jakýsi All Stars víkend. Na MS v Kolíně jsme si dali myšlenku, jestli by něco podobného nebylo možné zorganizovat. Nenašli jsme však jiný termín než 17. února. Bude se jednat o německou ligu DEL, rakouskou EBEL, českou a slovenskou extraligu. Turnaj se bude hrát ve formátu tři na tři, systémem každý s každým.
Trenérem týmu bude Vladimír Vůjtek, asistentem pak Viktor Ujčík.
Účastnit se budou výběry slovenské extraligy, české nejvyšší soutěže, německé a rakouské nejvyšší soutěže.
Přítomni jsou Petr Nedvěd, Josef Řezníček a Jaroslav Bednář.

Nominační tisková konference k hokejovému All Star Cupu 2018

konec